Ruta de la Riera de Vallfornès amb nens

Ruta de la Riera de Vallfornès amb una curiosa roca com a atractiu, Cànoves i Samalús, al Vallès Oriental

Excursions a peu a Cànoves i Samalús amb nens

Resseguint la riera

Cànoves i Samalús

Acompanyeu-nos en aquesta agradable excursió familiar, amb un castell, un bosc ben frondós i una curiosa roca com a atractius principals.

Són menys de quatre quilòmetres lineals, però són suficients perquè aquesta ruta tingui atractius de sobres. Ja ho veureu. Uneix el poble de Cànoves amb el pantà de Vallfornès, i transcorre en paral·lel a la riera de Vallfornès, enmig d'un frondós bosc mediterrani i amb uns quants elements interessants, que ara us explicarem. Abans, però, us direm que és una ruta perfecta per fer en família i que us permetrà descobrir el bosc mediterrani, ja sigui l'alzinar, amb el seu sotabosc d'heure, galzarà i esparreguera, o el de ribera, arran del riu. Pareu atenció, perquè també hi veureu uns quants ocells, com ara la merla, el pit-roig, el blauet, l'oriol i el tudó.

Pel que fa als elements interessants que us dèiem, no us els podeu perdre. Sobretot el castell de Cànoves, conegut popularment com dels Moros, del qual es conserven només algunes restes estructurals. És molt antic, com a mínim del segle XI. També veureu l'anomenada plaça Carbonera, que reconeixereu pel seu color fosc. En aquest espai hi feien carbó aprofitant la proximitat de l'alzina, que era el combustible. Per últim, durant la ruta, fixeu-vos arran de camí amb una gran roca de paret llisa. És el Roc Fiter, que separa diverses propietats.

On aparcar i on començar l'excursió?
Podeu deixar el cotxe just al pàrquing de sorra que hi ha a l'entrada del nucli urbà de Cànoves. Just davant d'aquest pàrquing trobareu l'oficina del parc, així que si teniu qualsevol dubte, aquí us atendran.
L'excursió té una distància de gairebé 9km (anar i tornar) i un cert desnivell. L'itinerari està senyalitzat amb marques verdes i blanques, i arriba fins al pantà de Vallfornells.  
https://mogent.maristes.cat/ca/noticies/cabaret-circ-los
https://xanascat.gencat.cat/ca/programes/lestiu-es-teu
https://www.monnaturadelta.com/ca/visites-i-activitats/la-festa-dels-menuts/?utm_source=escapadaambnens&utm_medium=banner&utm_campaign=festamenutsdelta
https://visit.calafell.cat/family-weekend/

Com arribar

https://costabrava.org/que-fer/turisme-familiar/
https://www.escapadaambnens.com/activitat/523/excursio-ludica-fins-al-castell-de-claramunt-un-dels-millors-de-catalunya/
https://cavallfort.cat/botiga/la-capsa-regal/
circdelacultura
Planifica la teva escapada...
Destí
Activitat
Buscar
Idees
Cap de setmana

Destí

Tria on vulguis anar

Província de Barcelona

Comarca a comarca

Destins populars de Barcelona

Província de Girona

Comarca a comarca

Destins populars de Girona

Província de Tarragona

Comarca a comarca

Destins populars de Tarragona

Província de Lleida

Comarca a comarca

Destins populars de Lleida

Andorra

Les Parròquies d'Andorra

Destins populars d'Andorra

Activitat

Quants dies teniu?

calendar1 dia
calendar2 dies
calendar7 dies

Planifica la teva escapada

On voleu anar?

+ Afegir

Què voleu fer?

+ Afegir

Quants dies teniu?

+ Afegir
Som-hi
Programador web APP girona freelance