El camí de l’aigua amb nens

El camí de l’aigua, la Pobla de Segur

Excursions a peu a La Pobla de Segur amb nens

lapobladesegur.cat

Una ruta amb el principals atractius de la comarca

La Pobla de Segur

Aquesta ruta pel camí de l'aigua a la Pobla de Segur ens farà gaudir dels atractius de la comarca i ens descobrirà la flora, la fauna, el medi i l'arquitectura d'aquesta zona. És una excursió pel públic familiar, d'una distància de 6,5 km que es pot fer a peu o en bicicleta.

Durant l'itinerari descobrirem com l'aigua ha marcat la història i l'economia del municipi i part de la comarca. Caminarem a la vora dels rius Noguera Pallaresa i Flamisell, visitarem el nucli urbà de la Pobla de Segur, i descobrirem diferents elements culturals vinculats amb l'aigua. També veurem nius d'oreneta de cua blanca sota alguns balcons de la plaça del Fossar Vell i passarem per boscos de ribera. Una escapada familiar interessant.
El camí de l’aigua, la Pobla de Segur | lapobladesegur.catlapobladesegur.cat
On aparcar i des d'on començar l'esxcursió?
Podem deixar el cotxe al voltant de l'Oficina de Turisme de la Pobla de Segur, coneguda també com l'Estació de Natura i Esports del Pirineu, a l'Avinguda del Camp de la Sala, 1.

Des d'aquí començem l'excursió i anirem cap a l'embassament de Sant Antoni tot passant per davant de l'espai dedicat als raiers.

Un passeig a la vora del riu Flamisell ens portarà fins al pont de Ferro que va al nucli urbà, on veurem el sorprenent edifici del Comú de Particulars, molt avantguardista per al seu any de construcció.

Anirem en direcció a l'est fins a la vora de la Noguera Pallaresa i la creuarem per veure les cases antigues del nucli urbà del pont del Claverol, però aviat haurem de tornar a passar a l'altre costat.

A continuació anirem remuntant el riu per l'agradable camí del Venedot sota un bosquet de ribera fins a arribar. Hi trobarem una àrea d'esbarjo i una central hidroelèctrica gairebé centenària que val la pena de veure a més dels seus voltants.
Pujarem al nucli urbà altra vegada i de seguida trobarem un interessant recinte modernista de la casa Mauri i el molí d'oli de Sant Josep. Són edificis plens de petits detalls, de gran bellesa; no us perdeu els jardins modernistes que emmarquen el recinte.

Travessarem el parc de l'alcalde Boixareu i anirem a veure la plana fluvial i l'horta del Flamisell, a continuació arribarem a la plaça de la pedrera i ens endinsarem als carrerons medievals del nucli antic.

Veurem l'església de la Pobla de Segur i coneixerem alguna tradició associada a aquesta, també veurem els antics portals d'accés a la vila closa.
Sortirem del nucli antic passant per un d'aquests antics portals i, altra vegada per la plaça de la Pedrera, baixarem i veurem la font de la plaça del Pou. Tornarem a creuar el pont de Ferro per arribar a l'estació de tren fent un altre traçat.
https://cavallfort.cat/botiga/la-capsa-regal/
https://www.monnaturadelta.com/ca/visites-i-activitats/la-festa-dels-menuts/?utm_source=escapadaambnens&utm_medium=banner&utm_campaign=festamenutsdelta
https://xanascat.gencat.cat/ca/programes/lestiu-es-teu
https://mogent.maristes.cat/ca/noticies/cabaret-circ-los

Com arribar

https://costabrava.org/que-fer/turisme-familiar/
https://visit.calafell.cat/family-weekend/
https://www.escapadaambnens.com/activitat/523/excursio-ludica-fins-al-castell-de-claramunt-un-dels-millors-de-catalunya/
APPAjuntaments
Planifica la teva escapada...
Destí
Activitat
Buscar
Idees
Cap de setmana

Destí

Tria on vulguis anar

Província de Barcelona

Comarca a comarca

Destins populars de Barcelona

Província de Girona

Comarca a comarca

Destins populars de Girona

Província de Tarragona

Comarca a comarca

Destins populars de Tarragona

Província de Lleida

Comarca a comarca

Destins populars de Lleida

Andorra

Les Parròquies d'Andorra

Destins populars d'Andorra

Activitat

Quants dies teniu?

calendar1 dia
calendar2 dies
calendar7 dies

Planifica la teva escapada

On voleu anar?

+ Afegir

Què voleu fer?

+ Afegir

Quants dies teniu?

+ Afegir
Som-hi
Programador web APP girona freelance