Un passeig pel Bosc de Gerdar, un dels boscos amb més avets d'Europa amb nens

Un passeig pel Bosc de Gerdar, un dels boscos amb més avets d'Europa, a l'Alt d'Àneu

Excursions a peu a Alt Àneu amb nens

Una excursió per veure i sentir l'essència dels Pirineus Catalans en família

Alt Àneu

Si busqueu una excursió autèntica a la muntanya per veure i sentir l'essència dels Pirineus en família, aquesta passejada és per a vosaltres. Aquesta excursió al Bosc de Gerdar és una de les moltíssimes rutes que trobem dins del Parc Nacional d'Aigüestortes i l'Estany de Sant Maurici.

Diuen que el Bosc de Gerdar, al municipi l'Alt d'Àneu, és un dels boscos amb més avets d'Europa. Així que en aquesta escapada veureu molts i molts avets, altíssims, que dibuixen un paisatge màgic, d'aquells que ens imaginem als contes. També diu la llegenda que en aquest bosc hi viuen els minairons, uns éssers fantàstics, molt petits i que treballen sense parar. 

És una excursió ideal per a fer en família perquè a mesura que anem avançant ens anirem trobant molts al·licients que cada vegada ens donen més motius per continuar pujant. Trobarem ponts de fusta, un riu i moltes cabanes fetes amb troncs que ens permetran fer una parada i jugar una estona.  
Un passeig pel Bosc de Gerdar, un dels boscos amb més avets d'Europa, a l'Alt d'Àneu
Un passeig pel Bosc de Gerdar, un dels boscos amb més avets d'Europa, a l'Alt d'Àneu
Un passeig pel Bosc de Gerdar, un dels boscos amb més avets d'Europa, a l'Alt d'Àneu
És una excursió d'aquelles que ens carreguen d'energia, que ens conviden a respirar profundament i a connectar amb l'entorn, amb nosaltres i amb els nostres fills.

La molsa que embolica les roques, els avets, el riu i tot allò que els nostres sentits són capaços de captar, la fa una excursió fantàstica per fer una escapada a l'essència dels Pirineus de Catalunya.
Un passeig pel Bosc de Gerdar, un dels boscos amb més avets d'Europa, a l'Alt d'Àneu
Un passeig pel Bosc de Gerdar, un dels boscos amb més avets d'Europa, a l'Alt d'Àneu
On aparcar
Deixem el cotxe en una zona d'aparcament que trobem un cop passat el Refugi del Gerdar, que trobem a 15 minuts en cotxe des d'Esterri d'Àneu. Un cop aparcats veureu un panell d'informació de la zona, la Vall de Cabanes, amb diferents recorreguts senyalitzats que surten des d'aquest punt i ens proposen fins a vuit itineraris pel Bosc de Gerdar. Nosaltres agafem el que va direcció Son, el Pas del Coro i el Refugi del Pla de la Font.

El recorregut, senyalitzat
El camí està senyalitzat. Anem seguint les fites de color groc i anem pujant per la muntanya. Aquesta magnífica excursió fa pujada, però és una de les millors pujades que hem fet en família, perquè hi ha tantíssims al·licients que gairebé no som conscients de la pujada. Una escapada perfecta per fer durant la primavera i l'estiu, ja que els avets ens donaran una ombra insuperable.

També et pot interessar...

Les 10 millors activitats per fer amb nens als Pirineus

Les 10 millors activitats per fer amb nens als Pirineus

Excursions fàcils a Parcs Naturals, circuits d'orientació, parcs d'aventura, museus de dinosaures, pícnics a la muntanya, llacs i fagedes... Tot això i molt més ho trobarem als Pirineus Catalans
Veure llista
La llegenda dels minairons, els èsser fantàstics que viuen al bosc del Gerdar

Diuen que en aquest fantàstic paratge, el bosc del Gerdar, hi viuen els minairons. Heu sentit alguna vegada a parlar d'aquests éssers fantàstics? Viuen a les muntanyes, des del Pirineu fins al País Basc.

Els minairons són molt i molt petits, encara més petits que en Patufet, i els hi agrada treballar sense parar... Són uns petits éssers que ajuden als seus amos a fer les feines més pesades de la pagesia. Una altra característica dels minairons és que són molt i molt obedients i l'únic que us demanaran si us els trobeu pel camí serà feina i més feina..., però si no els sabeu manar, tindreu un bon problema!

Diu la llegenda que caben milers de minairons en un canut d'agulles (una capseta molt petita on es guarden les agulles de cosir) i que quan l'obres surten de pressa i diuen: -Què farem? Què farem?... I si no els hi dones feina et maten!

Durant l'excursió al bosc del Gerdar obriu bé els ulls i les orelles... potser veureu algun minairó que belluga pel mig de la molsa o sentiu el soroll que fan quan treballen sense parar...

Nosaltres no els vam veure, ni tampoc els vam sentir, però sí que van entrar en algunes de les cabanes que hi ha construïdes amb els troncs dels arbres del bosc del Gerdar. Les hauran construït els minairons?

La ruta

Verificada

Ruta verificada

Baixa

Dificultat

3,0 Km's

Distància

2 hores

Temps aprox.
https://costabrava.org/que-fer/turisme-familiar/
https://www.monnaturadelta.com/ca/visites-i-activitats/la-festa-dels-menuts/?utm_source=escapadaambnens&utm_medium=banner&utm_campaign=festamenutsdelta
https://cavallfort.cat/botiga/la-capsa-regal/
https://mogent.maristes.cat/ca/noticies/celebrem-el-dia-mundial-del-circ

Com arribar

Generar Ruta

Veure Mapa

https://visit.calafell.cat/family-weekend/
https://xanascat.gencat.cat/ca/programes/lestiu-es-teu
https://www.escapadaambnens.com/activitat/523/excursio-ludica-fins-al-castell-de-claramunt-un-dels-millors-de-catalunya/
APPAjuntaments
Planifica la teva escapada...
Destí
Activitat
Buscar
Idees
Cap de setmana

Destí

Tria on vulguis anar

Província de Barcelona

Comarca a comarca

Destins populars de Barcelona

Província de Girona

Comarca a comarca

Destins populars de Girona

Província de Tarragona

Comarca a comarca

Destins populars de Tarragona

Província de Lleida

Comarca a comarca

Destins populars de Lleida

Andorra

Les Parròquies d'Andorra

Destins populars d'Andorra

Activitat

Quants dies teniu?

calendar1 dia
calendar2 dies
calendar7 dies

Planifica la teva escapada

On voleu anar?

+ Afegir

Què voleu fer?

+ Afegir

Quants dies teniu?

+ Afegir
Som-hi
Programador web APP girona freelance