L'Hostalet, una casa rural al Berguedà amb nens

L'Hostalet, una casa rural al Berguedà ideal per a famílies i dins d’un càmping

a Viver i Serrateix amb nens

Un allotjament rural ideal per a famílies al sud del Berguedà ideal per anar-hi en família i per desconnectar en un entorn natural i relaxant dins d'un càmping

Viver i Serrateix

https://www.campinghostalet.cat

Us ve de gust passar uns dies en família en una masia rural amb quasi 700 anys d'història, al Berguedà, dins del complex d'un càmping, en un entorn natural fantàstic, allunyada de les aglomeracions, en contacte amb els animals i amb interessants excursions i activitats per fer amb nens molt a prop?

Us proposem fer una escapada a L'Hostalet, una casa ubicada al terme de Serrateix, al sud del Berguedà, a tocar del Bages, on trobareu tres tipus d'allotjaments per desconnectar en espai que combina comoditat, bon gust i confort.

Des d'Escapadaambnens us donem 3 raons per les quals l'opció d'allotjar-se a L'Hostalet s és encertadíssima!

1Ens allotgem en una casa construïda al segle XIV i que va ser hospital de guerra

A qui no li agrada allotjar-se en un espai que ha estat testimoni d'episodis importants de la història? Dels tres apartaments que formen l'Hostalet, la joia és La Sala; un espai situat a la planta superior que conserva la sala menjador original de la casa, remodelada recentment, i on trobarem un allotjament espectacular i que ens deixarà bocabadats un cop hi entrem.

Els sostres i bigues de fusta, en combinació amb les parets de pedra atorguen a La Sala una aura molt particular i una energia que aviat contagia als seus hostes.

Per tal de tenir present el passat de la casa, en la paret més pròxima a la llar de foc hi veiem escrita la seva història, i descobrim que l'espai en el que habitarem durant la nostra escapada daten del segle XIV, i que, entre d'altres peculiaritats, la casa es va fer servir d'hospital durant la Guerra dels Carlins; i d'aquí, el seu nom, l'Hostalet.

La Sala clica l'ull al passat, però amb totes les comoditats i les prestacions d'un allotjament totalment remodelat i reformat que convida a estar-hi per descansar, fer llargues sobretaules, tot contemplant la seva bellesa i cadascun dels seus detalls.

L'Hostalet compta amb dos apartaments rurals més. Un és La Cuina, també a la planta superior, que conserva la cuina i la llar de foc original de la masia i els seus festejadors; i l'altre és L'Era, a la planta baixa, que conserva l'entrada original a la casa.
<span>1</span>Ens allotgem en una casa construïda al segle XIV i que va ser hospital de guerra
<span>1</span>Ens allotgem en una casa construïda al segle XIV i que va ser hospital de guerra
<span>1</span>Ens allotgem en una casa construïda al segle XIV i que va ser hospital de guerra

2Una casa situada dins d'un càmping molt familiar

Un altre dels punts forts de l'Hostalet és que està situada dins del càmping que porta el mateix nom: càmping l'Hostalet. Això vol dir que els vostres fills podran jugar al parc infantil del càmping, a l'estiu podreu banyar-vos a la piscina, podreu fer servir la zona de barbacoes, les rentadores, la pista poliesportiva, tindreu una botiga al costat, un bar-restaurant per fer el vermut, dinar o sopar i els nens i nenes podran interactuar amb els animals que viuen a la granja del càmping.

Podrem ajudar la Pilar i el Joan, els responsables del càmping, a recollir els ous de les gallines; podrem jugar, acariciar els conills damunt la gespa, observarem els galls dindi majestuosos i fins i tot podrem respatllar la Teixeta, la burra del càmping. Al mig del càmping, a més, hi trobareu una alzina mil·lenària!

El càmping bull d'activitats durant tot l'any i depenent de l'època en què hi aneu, podreu gaudir-les en família. Podreu disfressar-vos per Carnaval i per Halloween; viureu l'arribada de Papa Noel al Nadal, a l'estiu podreu participar en la gimcana marrana, saltar als inflables o ballar i mullar-vos a la Festa de l'escuma, entre moltes altres activitats.  
<span>2</span>Una casa situada dins d'un càmping molt familiar
<span>2</span>Una casa situada dins d'un càmping molt familiar
<span>2</span>Una casa situada dins d'un càmping molt familiar
<span>2</span>Una casa situada dins d'un càmping molt familiar
<span>2</span>Una casa situada dins d'un càmping molt familiar | campinghostalet.catcampinghostalet.cat

3Un càmping que escalfa l'aigua amb una caldera de palla!

Una peculiaritat i un tret distintiu, tant de la masia rural com del càmping l'Hostalet és el seu sistema per escalfar l'aigua i per fer funcionar la calefacció.

Potser no ho haureu sentit mai, però el cert és que quan us dutxeu o quan noteu l'escalfor dels radiadors de la calefacció heu de saber que s'aconsegueix amb una caldera que utilitza palla dels camps i conreus de la zona.

4Punt de partida d'excursions fantàstiques per fer en família

Pensat i concebut per a les famílies, des del mateix càmping podreu visitar la casa del Ratolí Pérez, en una excursió de poc més de 300 metres que ens portarà fins a un bosc encantat i màgic.

Una altra excursió que es pot fer amb nens des de l'Hostalet és la que ens portarà fins a un magnífic salt d'aigua. En aquest cas, els responsables del càmping atendran les vostres peticions i adequaran la ruta a les vostres necessitats. Fins i tot, us suggeriran sortides per fer amb nens per conèixer l'entorn.
<span>4</span>Punt de partida d'excursions fantàstiques per fer en família | campinghostalet.catcampinghostalet.cat
<span>4</span>Punt de partida d'excursions fantàstiques per fer en família | campinghostalet.cat | campinghostalet.catcampinghostalet.cat

5Allotjament ideal per visitar les Muntanyes de Sal i el Castell de Cardona

Tot i estar al Berguedà, l'Hostalet és a tocar del Bages, i a només 20 minuts de Cardona, un dels destins més recomanables de la comarca; on podrem visitar la Muntanya de Sal i el seu impressionant castell. Tant una activitat com l'altra es poden fer en família amb plans específics per fer amb nens, per tal que l'experiència resulti molt més divertida.
<span>5</span>Allotjament ideal per visitar les Muntanyes de Sal i el Castell de Cardona
<span>5</span>Allotjament ideal per visitar les Muntanyes de Sal i el Castell de Cardona

Informació pràctica

https://xanascat.gencat.cat/ca/programes/lestiu-es-teu
https://visit.calafell.cat/family-weekend/
https://cavallfort.cat/botiga/la-capsa-regal/
https://www.monnaturadelta.com/ca/visites-i-activitats/la-festa-dels-menuts/?utm_source=escapadaambnens&utm_medium=banner&utm_campaign=festamenutsdelta

Com arribar

Generar Ruta

Veure Mapa

https://costabrava.org/que-fer/turisme-familiar/
https://mogent.maristes.cat/ca/noticies/celebrem-el-dia-mundial-del-circ
https://www.escapadaambnens.com/activitat/523/excursio-ludica-fins-al-castell-de-claramunt-un-dels-millors-de-catalunya/
circdelacultura
Planifica la teva escapada...
Destí
Activitat
Buscar
Idees
Cap de setmana

Destí

Tria on vulguis anar

Província de Barcelona

Comarca a comarca

Destins populars de Barcelona

Província de Girona

Comarca a comarca

Destins populars de Girona

Província de Tarragona

Comarca a comarca

Destins populars de Tarragona

Província de Lleida

Comarca a comarca

Destins populars de Lleida

Andorra

Les Parròquies d'Andorra

Destins populars d'Andorra

Activitat

Quants dies teniu?

calendar1 dia
calendar2 dies
calendar7 dies

Planifica la teva escapada

On voleu anar?

+ Afegir

Què voleu fer?

+ Afegir

Quants dies teniu?

+ Afegir
Som-hi
Programador web APP girona freelance