El Menjador dels voltors amb nens

El Menjador dels Voltors, a Tremp

Aventures amb animals a Tremp amb nens

Un espai únic a Espanya on veurem com donen de menjar a les aus carronyaires

Tremp

Voleu veure en directe com s'alimenten les aus carronyaires? A l'Espai Natural de la Vall de La Terreta, al terme de Tremp, us proposem visitar el Casal dels Voltors, un centre de rebuda de visitants i un espai d'acollida especialitzat en turisme de natura que de ben segur us impressionarà, i als vostres fills i filles, també.

L'activitat més atractiva de visitar el Casal es troba a l'antic canyet de la Torre Tamúrcia, on trobarem el Menjador dels Voltors; un espai únic a Espanya; des d'on veurem com donen de menjar a voltors comuns, voltors negres trencalossos i aufranys; les quatre espècies de carronyers voladors de la Península Ibèrica i que acudeixen regularment a aquest espai perquè saben que hi trobaran menjar.

Potser molts de vosaltres només els heu vist per en una pantalla o en llibres, però ara gaudireu del privilegi de veure en primera persona les infravalorades i desconegudes dimensions d'aquests carronyaires.

L'espai està integrat en una zona rural de gran riquesa ornitològica i compta amb les últimes tecnologies per a l'observació de les aus carronyaires que poblen l'Espai Natural de la Vall de La Terreta.

El Casal dels Voltors és un punt d´informació turística i un centre d´interpretació de les aus carronyeres del Pirineu. Es troba ubicat dins la Ruta de la Vall dels Voltors, un itinerari circular de 31 km que disposa d’àrees de pícnic, fonts i miradors, passant pels pobles de la Terreta. La Ruta es pot fer tant a peu, com amb BTT o amb cotxe.

L'espai té tres plantes, una que fa l'espai de recepció i acollida. A la segona planta trobareu la sala d'audiovisuals on visionar el canyet i vídeos explicatius. I a la tercera planta hi ha ubicat un punt TIC amb ordinadors i connexió a internet i la terrassa des d'on es pot contemplar la serra de Sant Gervàs. També hi trobareu una exposició explicativa sobre les aus carronyaires i el seu hàbitat a més d'informació per conèixer l'entorn.
El Menjador dels Voltors, a Tremp | Foto: Ajuntament de TrempFoto: Ajuntament de Tremp
La Terreta és una espai natural format per 15 petits nuclis de població que depèn geogràficament i administrativament del municipi de Tremp: Tercui, Espills, Escarlà, Castissent,el Pont d'Orrit, Orrit. Esplugafreda, Sapeira, Aulàs, El Castellet, Espluga de Serra, La Torre Tamúrcia, Els Masos de Tamúrcia, Castener de les Olles i Torogó.

Com hi arribem?

Hi podeu accedir per la carretera N-230 direcció Vielha. A l'alçada del poble d'Aren , hi trobareu un cartell indicador a la mateixa carretera, direcció a la Torre Tamúrcia, inici de la Ruta del Voltors, nom amb el qual també es coneix l'itinerari turístic de la vall.
El Menjador dels Voltors, a Tremp | Foto: Ajuntament de TrempFoto: Ajuntament de Tremp

Serveis

Lavabos públics
Aparcament
Bar
Zona de pícnic

Informació pràctica

Horaris

Obert de dimarts a diumenge de 10 a 14h

TEMPORADA ALTA (del 15 d'abril al 15 d'octubre): Visites prèvia reserva els dijous i dissabtes a les 10.30h. 

TEMPORADA BAIXA (del 15 d'octubre al 15 d'abril): Visites prèvia reserva els  dissabtes a les 10.30h

Telèfon de contacte: 973057947 o al correu terreta@tremp.cat

Preus

Consultar la web
https://xanascat.gencat.cat/ca/programes/lestiu-es-teu
https://visit.calafell.cat/family-weekend/
https://costabrava.org/que-fer/turisme-familiar/
https://mogent.maristes.cat/ca/noticies/cabaret-circ-los

Com arribar

Generar Ruta

Veure Mapa

https://www.monnaturadelta.com/ca/visites-i-activitats/la-festa-dels-menuts/?utm_source=escapadaambnens&utm_medium=banner&utm_campaign=festamenutsdelta
https://cavallfort.cat/botiga/la-capsa-regal/
https://www.escapadaambnens.com/activitat/523/excursio-ludica-fins-al-castell-de-claramunt-un-dels-millors-de-catalunya/
circdelacultura
Planifica la teva escapada...
Destí
Activitat
Buscar
Idees
Cap de setmana

Destí

Tria on vulguis anar

Província de Barcelona

Comarca a comarca

Destins populars de Barcelona

Província de Girona

Comarca a comarca

Destins populars de Girona

Província de Tarragona

Comarca a comarca

Destins populars de Tarragona

Província de Lleida

Comarca a comarca

Destins populars de Lleida

Andorra

Les Parròquies d'Andorra

Destins populars d'Andorra

Activitat

Quants dies teniu?

calendar1 dia
calendar2 dies
calendar7 dies

Planifica la teva escapada

On voleu anar?

+ Afegir

Què voleu fer?

+ Afegir

Quants dies teniu?

+ Afegir
Som-hi
Programador web APP girona freelance