La poció de la bruixa Quela amb nens

La poció de la bruixa Quela, una excursió plena de màgia a Andorra

Excursions a peu a Escaldes amb nens

Una ruta fàcil per fer amb nens i descobrir un bosc embruixat

Escaldes

Us agrada el món de les bruixes, els bruixots, les llegendes i les tradicions paganes? Les activitats relacionades amb la màgia en plena natura i descobrir totes aquestes sorpreses amb els vostres fills i filles? Doncs l’excursió “La poció de la bruixa Quela” és una de les moltes excursions familiars que podem fer a Andorra. L’itinerari està situat al circuit de les Fonts d’Engolasters, a la parròquia d’Escalades-Engordany.

“La poció de la bruixa Quela” és un dels itineraris dels petits senders màgics de Macarulla, és una passejada plena de sorpreses, ideal per una escapada a Andorra amb nens.
La poció de la bruixa Quela, una excursió plena de màgia a Andorra | visitandorra.comvisitandorra.com

Què són els senders màgics Macarulla?

Els senders màgics Macarulla són les excursions més divertides d’Andorra pensades expressament per fer en família. Durant l’itinerari trobem diferents activitats per conèixer l’entorn a través del joc i l’enginy. Aquestes excursions tenen noms tan ocurrents com: El bosc dels menairons; On són els bolets?; La poció de la bruixa Quela o Rastres i petjades.

La Quela, una bruixa molt coneguda a Andorra

Coneixeu a la Quela? La Quela és l’última bruixa coneguda a Escaldes-Engordany i precisament durant aquesta excursió caldrà que ajudem a la bruixa Quela. Aquest itinerari ens proposa un repte: ajudar a la bruixa Quela a trobar la fórmula de la seva poció de la felicitat. Resulta que la bruixa Quela ha perdut la memòria… i nosaltres la podem ajudar a recuperar-la seguint diferents pistes que ens trobarem durant aquest recorregut pel bosc.  

Diuen que abans d’entrar al bosc heu d’agafar una macarulla (una pinya) com a amulet i heu de repetir aquest conjur de projecció: “Pluit et solis est, veneficae pectunt”. Una vegada ja heu fet el jurament, ja podeu continuar el camí…
La Quela, una bruixa molt coneguda a Andorra | visitandorra.comvisitandorra.com
Aquesta ruta està pensada perquè els nens i nenes, acompanyats de les seves famíles descobreixin d’una manera lúdica i divertida les creences i les llegendes relacionades amb les bruixes d’Andorra. Durant aquesta excursió també podreu descobrir tot allò que cal per convertir-vos en unes bones bruixes i uns bons bruixots.
"La poció de la Bruixa Quela" està senyalitzada i és ideal per fer en família. En diferents punts de l’itinerari ens trobarem sorpreses ‘amagades’, unes sorpreses que formen part d’aquest itinerari i que han estat creades per artistes i artesans locals amb materials que respecten el medi natural, plenament integrats en el paisatge.

Una excursió amb berenador, a prop d’un dels tamarros d’Andorra

El final de l’itinerari de “La poció de la bruixa Quela” trobem una de berenador per descansar i gaudir del paisatge tan típic d’Andorra just abans d’agafar el camí de tornada. Molt a prop d’aquest berenador hi ha en Caldes, un dels tamarros d’Andorra i a pocs metres, trobem el mirador de les Fonts. Evidentment podrem gaudir d’unes espectaculars vistes panoràmiques.
Una excursió amb berenador, a prop d’un dels tamarros d’Andorra | visitandorra.comvisitandorra.com

Seguim les indicacions del quadern guia

A les oficines de turisme d’Andorra trobareu els quaderns per descobrir en família tots els jocs i sorpreses que es troben dins del bosc per gaudir encara més de l’excursió “La poció de la bruixa Quela”

L’itinerari de “La poció de la bruixa Quela” és una excursió amb elements de jocs i tota una descoberta, una ruta entretinguda pensada perquè nens i nenes, acompanyats de la família, s’endinsin en la natura.

Una vegada realitzada la ruta, a la web Visitandorra.com es pot descarregar el diploma que acreditarà als nens i nenes com a “Macarulles”.

El quadern té un cost d’1€ amb el què es contribueix a reduir la producció de paper, a fomentar el bon ús del llibret i a aconseguir que les famílies Macarulla siguin més sostenibles i respectuoses amb l’entorn.
Seguim les indicacions del quadern guia | visitandorra.comvisitandorra.com

La millor època per anar d’excursió i buscar la poció de la bruixa Quela

Qualsevol època de l’any és bona per escapar-nos a Andorra en família, fer la ruta La poció de la bruixa Quela i endinsar-nos dins d’un bosc màgic. Però si hi ha una estació ideal per gaudir de la muntanya amb els nostres fills i filles és quan arriba el bon temps, des de la primavera, a l’estiu i a la tardor.

I si us agrada fer una escapada a l’hivern a Andorra en família, per anar a esquiar o bé per jugar amb la neu, també podeu aprofitar per fer aquesta excursió i anar a buscar la poció de la bruixa Quela. Això sí, cal anar amb un calçat adequat per la neu i amb roba d’abric.

Com arribar al bosc de la bruixa Quela i a on aparcar?

El punt de sortida d’aquesta excursió al bosc de la bruixa Quela es troba al començament del camí del circuit de les Fonts, a la carretera d’Engolasters i a poca distància del llac d’Engolasters.

L’itinerari de “La poció de la bruixa Quela” és una de les excursions per fer amb nens més concorreguda d’Andorra, sobretot a l’estiu, i la zona d’aparcament és limitada. Però la bona notícia és que hi ha un servei gratuït de “bus a la demanda”.

Utilitzeu el “Bus a la demanda”: és gratuït i ens oblidem d’aparcar

El servei de bus a la demanada recull els passatgers en qualsevol lloc de la parròquia d’Escaldes-Engordany on hi hagi accés rodat i ens deixa just a l’accés de la ruta de “La poció de la bruixa Quela”. Aquest servei de bus a la demanda és gratuït. Us podeu  descarregar l’app per reservar-lo aquí. Què més podem demanar?

La ruta

Mitjana

Dificultat

3,0 Km's

Distància

4 hores

Temps aprox.

Si

Ruta circular

Informació pràctica

https://www.escapadaambnens.com/activitat/523/excursio-ludica-fins-al-castell-de-claramunt-un-dels-millors-de-catalunya/
https://cavallfort.cat/botiga/la-capsa-regal/
https://mogent.maristes.cat/ca/noticies/celebrem-el-dia-mundial-del-circ
https://www.monnaturadelta.com/ca/visites-i-activitats/la-festa-dels-menuts/?utm_source=escapadaambnens&utm_medium=banner&utm_campaign=festamenutsdelta

Com arribar

Generar Ruta

Veure Mapa

https://xanascat.gencat.cat/ca/programes/lestiu-es-teu
https://visit.calafell.cat/family-weekend/
https://costabrava.org/que-fer/turisme-familiar/
circdelacultura
Planifica la teva escapada...
Destí
Activitat
Buscar
Idees
Cap de setmana

Destí

Tria on vulguis anar

Província de Barcelona

Comarca a comarca

Destins populars de Barcelona

Província de Girona

Comarca a comarca

Destins populars de Girona

Província de Tarragona

Comarca a comarca

Destins populars de Tarragona

Província de Lleida

Comarca a comarca

Destins populars de Lleida

Andorra

Les Parròquies d'Andorra

Destins populars d'Andorra

Activitat

Quants dies teniu?

calendar1 dia
calendar2 dies
calendar7 dies

Planifica la teva escapada

On voleu anar?

+ Afegir

Què voleu fer?

+ Afegir

Quants dies teniu?

+ Afegir
Som-hi
Programador web APP girona freelance