La Ruta del Ferro d’Andorra: mines, museus i estàtues amb nens

La Ruta del Ferro d’Andorra amb nens: mines, museus i estàtues

Excursions a peu

Una escapada per entendre el món del ferro d’una manera didàctica

La Massana, Ordino

Sabíeu que un dels principals recursos econòmics d’Andorra, des del segle XVII al XIX, va ser el ferro? Doncs precisament durant aquesta ruta familiar descobrirem tots els elements relacionats amb les etapes de producció d'aquest mineral.

La ruta del ferro d’Andorra inclou diferents visites i excursions, precisament per recórrer els país en família i entendre d’una manera didàctica la història del ferro als Pirineus, amb activitats interessants per fer amb nens.
La Ruta del Ferro d’Andorra amb nens: mines, museus i estàtues | visitandorra.comvisitandorra.com
Mines, fargues, camins carboners i fins i tot art contemporani… tot això és el que trobarem durant la Ruta del Ferro d’Andorra. Els principals punts de visita són: La Farga Rosell-Centre d’Interpretació del Ferro, la Mina de Llorts, el camí dels traginers i l’itinerari Homes de Ferro, l’església de Sant Martí de la Cortinada i el Museu Casa d’Areny-Plandolit. Aquest recorregut es pot fer guiat o per lliure. És una d’aquelles rutes que ens permet gaudir en família del paisatge d’alta muntanya d’Andorra.

Visita en família a la Mina de Llorts

Entrar dins d’una mina, d’una cova, un forat per mirar què s’hi amaga… i fer d’exploradors i d’aventurers és una activitat que a molts nens i nenes els hi desperta la curiositat.

A la Mira de Llorts podrem conèixer una mica més el món relacionat amb el ferro. Aquí podrem veure com era el procés d’extracció d’aquest mineral, i per això ens endinsarem dins dels túnels de la mina. El recorregut és d’uns 30 metres i aquesta visita només es fa entre els mesos de juny i octubre.
Visita en família a la Mina de Llorts | visitandorra.comvisitandorra.com

Un passeig per les estàtues dels homes de ferro

Des de la Mina podem fer un passeig per les estàtues dels homes de ferro. Durant aquest recorregut us trobareu les estàtues dels homes de ferro, tot un reconeixement als homes que van treballar en la indústria siderúrgica. Amb aquest itinerari podeu gaudir d’una interessant combinació: natura i escultura.
Un passeig per les estàtues dels homes de ferro | visitandorra.comvisitandorra.com

Cap al Centre d’Interpretació del Ferro

Agafem el cotxe i anem cap a la Farga Rosell, que és el Centre d’Interpretació del Ferro. A través d’un audiovisual veureu com es transforma el ferro en lingots i altres curiositats sobre la importància de la metal·lúrgica a Andorra.
Cap al Centre d’Interpretació del Ferro | visitandorra.comvisitandorra.com

Una parada a Ordino

Ordino és un petit poble envoltat pel paisatge d’alta muntanya d’Andorra i la Ruta del Ferro és una altra excusa per visitar-lo. Ubicada al mig del poble trobem la Casa d’Areny-Plandolt, una casa senyorial que s’ha transformat en museu i que es pot visitar.

Aquí descobrirem la intensa vida de Don Guillem, una posada en escena que combina hologrames i objectes de la casa, que ens faran viatjar en el temps i acabar d’entendre la impàrtancia del ferro als Pirineus. Una escapada rodona a Andorra en família.
Una parada a Ordino | visitandorra.comvisitandorra.com

Informació pràctica

https://www.monnaturadelta.com/ca/visites-i-activitats/la-festa-dels-menuts/?utm_source=escapadaambnens&utm_medium=banner&utm_campaign=festamenutsdelta
https://mogent.maristes.cat/ca/noticies/cabaret-circ-los
https://visit.calafell.cat/family-weekend/
https://cavallfort.cat/botiga/la-capsa-regal/

Com arribar

Generar Ruta

Veure Mapa

https://www.escapadaambnens.com/activitat/523/excursio-ludica-fins-al-castell-de-claramunt-un-dels-millors-de-catalunya/
https://xanascat.gencat.cat/ca/programes/lestiu-es-teu
https://costabrava.org/que-fer/turisme-familiar/
APPAjuntaments
Planifica la teva escapada...
Destí
Activitat
Buscar
Idees
Cap de setmana

Destí

Tria on vulguis anar

Província de Barcelona

Comarca a comarca

Destins populars de Barcelona

Província de Girona

Comarca a comarca

Destins populars de Girona

Província de Tarragona

Comarca a comarca

Destins populars de Tarragona

Província de Lleida

Comarca a comarca

Destins populars de Lleida

Andorra

Les Parròquies d'Andorra

Destins populars d'Andorra

Activitat

Quants dies teniu?

calendar1 dia
calendar2 dies
calendar7 dies

Planifica la teva escapada

On voleu anar?

+ Afegir

Què voleu fer?

+ Afegir

Quants dies teniu?

+ Afegir
Som-hi
Programador web APP girona freelance