Els 7 Tamarros que s’amaguen a Andorra amb nens

Els 7 Tamarros que s’amaguen a Andorra: què són i com trobar-los?

Excursions a peu

Descobreix els Tamarros d’Andorra, una activitat ideal per fer en família

Andorra la Vella, Canillo, Encamp, Escaldes, La Massana, Ordino, Sant Julià

Excursions fàcils, ideals per fer en família, amb una llegenda i una missió… què més podem demanar? Anem a buscar els set Tamarros que s’amaguen als boscos d’Andorra.

Qualsevol època de l’any és ideal per fer una escapada a Andorra en família i quan arriba el bon temps podem fer moltíssimes excursions amb nens a Andorra. Rutes fàcils, com els petits senders màgics de Macarulla i les set excursions, o passejades, per trobar els Tamarros que viuen dins dels boscos d’Andorra.

Qui són els Tamarros?

Els Tamarros són els protectors de la natura i dels boscos d’Andorra, per això hi ha un tamarro en cadascuna de les set parròquies d’Andorra… La llegenda diu que compten amb un portal màgic que està ocult en els boscos que protegeixen…

La Brutícia és un trol, molt malvada, que embruta i fa malbé les muntanyes, els llacs i els boscos d’Andorra… fins i tot treballa els diumenges i llença tota mena de deixalles. Així que sort n’hi ha dels Tamarros, però els Tamarros d’Andorra necessiten l’ajuda dels nens i nenes perquè els portals que fan servir per accedir als boscos funcionin.

Els nens i nenes han de deixar una pedra petita i rodona… d’aquesta manera els portals dels Tamarros es podran obrir.

Com es poden trobar els 7 Tamarros d’Andorra?

Com es poden trobar els 7 Tamarros d’Andorra?
Una manera ideal per trobar els set Tamarros que hi ha amagats als boscos d’Andorra és visitar una de les diferents oficines de turisme d’Andorra. Aquí us donaran el llibre/carnet dels Tamarros i també us explicaran moltes curiositats d’aquests éssers màgics que viuen en el seu particular món i que només surten quan els necessitem.

A mesura que aneu trobant els Tamarros, podreu marcar el llibre amb els símbols corresponents, i quan tingueu tot el llibre completat amb els set Tamarros, rebreu un premi a l’oficina de turisme.

Aquesta és una de les moltes excursions que podem fem a Andorra amb nens.
Trobar els set Tamarros d’Andorra són rutes fàcils i divertides, pensades perquè els nens i nens, acompanyats de la família, s’endinsin en la natura.

Descobreix els Tamarros d’Andorra: a l’estiu i a l’hivern

Anar a buscar els set Tamarros d’Andorra és una de les activitats estrella per fer amb nens a Andorra.
Qualsevol època de l’any és bona per escapar-nos a Andorra en família i anar a buscar els Tamarros que estan amagats al bosc.

Però si hi ha una estació ideal per gaudir de la muntanya amb els nostres fills i filles és quan arriba el bon temps, des de la primavera, a l’estiu i a la tardor.

I si us agrada fer una escapada a l’hivern a Andorra en família, per anar a esquiar o bé per jugar amb la neu, també podeu aprofitar per anar a buscar els Tamarros. Això sí, cal anar amb un calçat adequat per la neu i amb roba d’abric.

Consulteu les previsions meteorològiques abans de fer aquesta excursió.

Nilo, el Tamarro de Canillo, molt fàcil de trobar

Nilo, el Tamarro de Canillo, molt fàcil de trobar
Nilo és el Tamarro de la parròquia de Canillo i és un dels Tamarros més fàcils de trobar dels set que s’amaguen a Andorra. Es troba molt a prop del Mirador del Roc del Quer, a la carretera de Montaup direcció Coll d’Ordino.

Només cal posar a Google Maps Tamarro Nilo i el gps us hi portarà directament. Anar d’excursió en família mai havia sigut tan fàcil! Aquí podreu aparcar el cotxe i també trobareu una àrea de pícnic.

Enko, el Tamarro d’Encamp, una passejada de 5 min

Enko, el Tamarro d’Encamp, una passejada de 5 min
Enko és el Tamarro de la parròquia d’Encamp i és una excursió molt curta, de 5 minuts, per tant, ideal per fer amb nens a Andorra. És un dels set Tamarros que s’amaguen als boscos d’Andorra. Només cal posar a Google Maps Tamarro Enko i el gps us hi portarà directament. Podeu aparcar el cotxe a l’àrea de pícnic Camí Pleta dels Orris.

Caldes, el Tamarro d’Escalades-Engordany, una ruta de 10 min

Caldes, el Tamarro d’Escalades-Engordany, una ruta de 10 min
Caldes és el Tamarro de la parròquia d’Escaldes-Engordany i és un altre dels set Tamarros que podem trobar als boscos d’Andorra. Es pot aparcar el cotxe a l’aparcament de les Fonts, molt a prop del Llac d’Engolasters, i des d’aquí anar caminant fins a trobar el Tamarro. Aquesta ruta és d’uns 10 minuts aproximadament, per tant, és ideal per fer amb nens.

Lau, el Tamarro de Sant Julià de Lòria amb unes vistes espectaculars

Lau, el Tamarro de Sant Julià de Lòria amb unes vistes espectaculars
Lau és el Tamarro que protegeix els boscos de la parròquia de Sant Julià de Lòria i és una altra de les excursions que podem fer amb nens a Andorra. Es pot aparcar el cotxe a la font de la Comabella i des d’aquí surt al camí cap al Tamarro Lau, a només 5 minuts caminant. A la font de la Comabella hi ha una petita zona de pícnic.

Andy, el Tamarro d’Andorra la Vella amb nens

Andy, el Tamarro d’Andorra la Vella amb nens
Andy és el Tamarro de la parròquia d’Andorra la Vella i en aquesta ocasió l’excursió és d’uns 20 minuts aproximadament. Agafeu la carretera de la Comella i passeu pel Berenador de la Comella. Després, desvieu-vos en direcció a la Urbanització Comella Parc. Podeu aparcar el cotxe aquí. En aquest punt també comença la ruta cap al Mirador del Bosc Negre, on s’amaga el Tamarro Andy.

Massa, el Tamarro de la Massana que està al costat d’una cascada

Massa, el Tamarro de la Massana que està al costat d’una cascada
Un parc natural, un riu, una cascada i un tamarro… què més podem demanar? Això sí, és una de les set excursions, que presenta un major grau de dificultat, per trobar els Tamarros amagats als boscos d’Andorra.  

Massa és el Tamarro que custodia els boscos de la parròquia de la Massana i la ruta és d’uns 20 minuts aproximadament caminant. S’hi pot arribar per una pista forestal o bé, caminant per dins del bosc. Per fer aquesta excursió, porteu un calçat adequat per caminar per la muntanya.

Dino, el Tamarro d’Ordino que està envoltat de cavalls

Dino, el Tamarro d’Ordino que està envoltat de cavalls
Dino és el Tamarro que protegeix els boscos de la parròquia d’Ordino i es troba en un entorn molt espectacular amb cavalls, just al davant, i una àrea de pícnic molt a prop.
Es pot aparcar el cotxe al Berenador d’Encodina i des d’aquí, caminar només 5 minuts.

Informació pràctica

https://mogent.maristes.cat/ca/noticies/cabaret-circ-los
https://costabrava.org/que-fer/turisme-familiar/
https://www.escapadaambnens.com/activitat/523/excursio-ludica-fins-al-castell-de-claramunt-un-dels-millors-de-catalunya/
https://visit.calafell.cat/family-weekend/

Com arribar

Generar Ruta

Veure Mapa

https://xanascat.gencat.cat/ca/programes/lestiu-es-teu
https://cavallfort.cat/botiga/la-capsa-regal/
https://www.monnaturadelta.com/ca/visites-i-activitats/la-festa-dels-menuts/?utm_source=escapadaambnens&utm_medium=banner&utm_campaign=festamenutsdelta
APPAjuntaments
Planifica la teva escapada...
Destí
Activitat
Buscar
Idees
Cap de setmana

Destí

Tria on vulguis anar

Província de Barcelona

Comarca a comarca

Destins populars de Barcelona

Província de Girona

Comarca a comarca

Destins populars de Girona

Província de Tarragona

Comarca a comarca

Destins populars de Tarragona

Província de Lleida

Comarca a comarca

Destins populars de Lleida

Andorra

Les Parròquies d'Andorra

Destins populars d'Andorra

Activitat

Quants dies teniu?

calendar1 dia
calendar2 dies
calendar7 dies

Planifica la teva escapada

On voleu anar?

+ Afegir

Què voleu fer?

+ Afegir

Quants dies teniu?

+ Afegir
Som-hi
Programador web APP girona freelance