Vestigis, el joc d'Olèrdola amb nens

Vestigis, el joc d'Olèrdola, inspirat en còmics sobre la història del poble

Escapada cultural a Olèrdola amb nens

Ajudem un arqueòleg despistat a resoldre enigmes sobre el patrimoni del municipi

Olèrdola

Olèrdola és coneguda com el bressol del Penedès perquè des de la prehistòria i, posteriorment, ibers, romans i cristians, han vingut ocupant la plataforma rocosa del turó de Sant Miquel, i el seu entorn més proper, tot aprofitant la estratègica situació de l'indret pel control de la plana penedesenca, i la defensa natural que ofereixen els penya-segats.

Això fa que Olèrdola disposi de força vestigis d’altres temps, especialment a l'element més característic del municipi, el Conjunt Monumental d'Olèrdola, que acull l'empremta històrica que tots aquests pobles han deixat en aquest territori al llarg de tot aquest temps. 
Vestigis, el joc d'Olèrdola, inspirat en còmics sobre la història del poble | Imatge del Castell d'Olèrdola.Imatge del Castell d'Olèrdola.

Un joc inspirat en el patrimoni d'Olèrdola i en els seus còmics històrics

El joc online Vestigis.cat presenta 5 itineraris per jugar, adreçat a un públic familiar per gaudir passejant o amb bicicleta. El joc s’ha inspirat en els còmics que s’han editat en els darrers anys sobre diferents episodis de la història d’Olèrdola.

Et proposa ajudar a un arqueòleg despistat, l’Estanis, a endreçar l’embolic que té amb el patrimoni i amb les èpoques històriques que han deixat petjada. Seguint els diferents itineraris, el jugador haurà de resoldre preguntes, enigmes i petites proves amb les que s'aconsegueixen recompenses.
Un joc inspirat en el patrimoni d'Olèrdola i en els seus còmics històrics | Foto: Turisme PenedèsFoto: Turisme Penedès

Les 5 rutes i on comencen

Teniu a disposició 5 itineraris per jugar i un 6è amb tots els punts d’interès del municipi. Cadascun té una durada aproximada de dues hores i està adreçada a un públic familiar i recomanada per a passejar, caminar o anar amb bicicleta.

Aquestes són les rutes:

Un home llarg de Copons: Aquesta ruta té un recorregut d'1,2 quilòmetres i consta d'un itinerari de passeig pels carrers de Moja buscant carlins i liberals del segle XIX.
Punt d'inici: Els 3 Pins, Moja

El general de les Plomes: Aquesta ruta té un recorregut d'1,5 quilòmetres i consta d'un recorregut des de Sant Pere Molanta fins a la seva església seguint el rastre dels romans.
Punt d'inici: Aparcament escola St. Pere Molanta

La marca de la bruixa: Aquesta ruta té un recorregut de només 600 metres i transcorre entre vinyes i pedres a Viladellops, cercant la veritat de les bruixes.
Punt d'inici: Dipòsit de l'Aigua, Viladellops

El Príncep d'Olèrdola: Recorregut des del conjunt monumental al Pla dels Albats, cercant un príncep que fa mil anys governava aquests indrets.
Punt d'inici: Castell d'Olèrdola

La Sacerdotessa del Parc: Aquesta és la ruta més llarga i la més exigent, ja que consta d'un recorregut de 4,5 quilòmetres pels camins d'Olèrdola. L'Estanis té l'encàrrec de seguir el rastre d'una sacerdotessa que va viure l'any 218 a.C.
Punt d'inici: Castell d'Olèrdola

Per més informació de les rutes es pot accedir al suport del mapa-guia que es pot descarregar del web http://www.olerdola.cat/turisme/la-petjada-de-la-historia/vestigis
Les 5 rutes i on comencen | Foto: Turisme PenedèsFoto: Turisme Penedès

Informació pràctica

Horaris

Teniu a disposició 5 itineraris per jugar i un 6è amb tots els punts d’interès del municipi. Cadascun té una durada aproximada de dues hores.
https://cavallfort.cat/botiga/la-capsa-regal/
https://mogent.maristes.cat/ca/noticies/cabaret-circ-los
https://visit.calafell.cat/family-weekend/
https://costabrava.org/que-fer/turisme-familiar/

Com arribar

Generar Ruta

Veure Mapa

https://www.monnaturadelta.com/ca/visites-i-activitats/la-festa-dels-menuts/?utm_source=escapadaambnens&utm_medium=banner&utm_campaign=festamenutsdelta
https://www.escapadaambnens.com/activitat/523/excursio-ludica-fins-al-castell-de-claramunt-un-dels-millors-de-catalunya/
https://xanascat.gencat.cat/ca/programes/lestiu-es-teu
APPAjuntaments
Planifica la teva escapada...
Destí
Activitat
Buscar
Idees
Cap de setmana

Destí

Tria on vulguis anar

Província de Barcelona

Comarca a comarca

Destins populars de Barcelona

Província de Girona

Comarca a comarca

Destins populars de Girona

Província de Tarragona

Comarca a comarca

Destins populars de Tarragona

Província de Lleida

Comarca a comarca

Destins populars de Lleida

Andorra

Les Parròquies d'Andorra

Destins populars d'Andorra

Activitat

Quants dies teniu?

calendar1 dia
calendar2 dies
calendar7 dies

Planifica la teva escapada

On voleu anar?

+ Afegir

Què voleu fer?

+ Afegir

Quants dies teniu?

+ Afegir
Som-hi
Programador web APP girona freelance