La ruta màgica dels presseguers florits a Aitona, al Segrià amb nens

La ruta màgica dels presseguers florits a Aitona, al Segrià

Excursions a peu a Aitona amb nens

Excursions espectaculars a Aitona: gaudeix en família de la floració

Aitona

A Aitona, al cor del Segrià, hi ha una cosa que no et pots perdre quan arriba la primavera: la floració dels presseguers. És com si els arbres s'haguessin vestit amb els seus millors vestits de flors per celebrar l'arribada del bon temps. Si busques una aventura divertida per passar el cap de setmana amb la família, aquest és el lloc perfecte.

Imagina't passejar pels camps i veure com els presseguers s'omplen de flors de tots els colors de l'arc de Sant Martí. És un espectacle tan bonic que no et cansaràs de fer fotos. I si vols una mica més d'emoció, pots provar de recollir presseguers directament de l'arbre. No hi ha res com menjar fruita fresca que has collit tu mateix! Durant els dies de floració s'organitzen activitats guiades. 

Durant aquests dies a Aitona també hi ha un munt d'activitats divertides per a tota la família. Pots fer un pícnic sota els presseguers florits, jugar a jocs al aire lliure o simplement relaxar-te i gaudir de la natura. I qui sap, potser fins i tot et trobes amb algun presseguer que et tregui una rialla amb alguna broma floral. 

Així que agafa la motxilla i prepara't per passar un cap de setmana inoblidable i gaudir d'una escapada en família.

Aitona, en flor, es pot explorar de diverses maneres: a peu, en bicicleta o en cotxe. Cada any, aquesta localitat es vesteix de rosa, captant l’atenció de molts visitants durant tres setmanes. Els seus camps de fruites florits són un espectacle impressionant que no deixarà indiferent ningú.

1La ruta de l'arbre fruiter, una excursió fàcil i per lliure

<span>1</span>La ruta de l'arbre fruiter, una excursió fàcil i per lliure
La Ruta de l’Arbre Fruiter és una excursió per lliure per gaudir de l'experiència de la floració. La comarca d'Aitona ofereix una extensió tan gran d'arbres fruiters que es poden trobar diverses rutes per veure els camps en flor de manera gratuïta. Hi ha rutes senyalitzades tant per fer a peu com en cotxe.

Explorar els camps florits és una experiència agradable i accessible per a tothom. Les rutes permeten als visitants fer una petita excursió pels camins i fins i tot entrar, amb cura, en algun dels camps per passejar entre els presseguers florits. Això és possible gràcies a les rutes senyalitzades, que ofereixen itineraris fàcils i segurs.

La Ruta de l’Arbre Fruiter destaca per la seva senzillesa i bellesa. En aquest itinerari circular, els arbres de fruita dolça i el riu Segre són els autèntics protagonistes. Amb una distància de menys de sis quilòmetres i un perfil gairebé planer, aquesta excursió és perfecta per a passejar a peu o en bicicleta i gaudir de la natura en família.

Distància: 5,7km
Desnivell: 25m
Dificultat: fàcil

Aquest link enllaça directament amb el Google maps on trobareu tots els punts marcats. Una ruta espectacular per fer en família que no té pèrdua!

Algunes de les rutes més populars inclouen:
- La Ruta de l’Arbre Fruiter,
- La Ruta de Serra Brisa,
- La Ruta del Camí Verd Natural Aitona-Soses,
- La Ruta de Robert Capa
- La Ruta del Pantà d’Utxesa.

Aquestes cinc propostes de rutes són ideals per a famílies i oferixen un recorregut planer i fàcil de seguir. A la web d'Aitona trobareu rutes per fer al vostre aire. 

2Ruta de Serra Brisa, una vista panoràmica del paisatge

Una excursió fàcil per gaudir de temps lliure amb la família mentre contemplem el paisatge agrícola d'Aitona, especialment durant la floració dels arbres... què més podem demanar?

Aquesta ruta ens portarà pels tossals que envolten el poble, oferint-nos vistes panoràmiques impressionants de l'entorn. Podrem apreciar la bellesa natural d'Aitona, amb la contrastant paleta de colors entre els camps secs i els regats.

Aprofitem aquesta ocasió per passar temps de qualitat amb la família i connectar amb la natura. Ja sigui caminant o en bicicleta de muntanya, aquesta ruta serà tota una experiència pels sentits. 

Distància: 4,45km
Desnivell: 166m
Dificultat: fàcil

Aquest link enllaça directament amb el Google maps on trobareu tots els punts marcats. Una ruta espectacular per fer en família que no té pèrdua!

3Camí Verd Natural Soses-Aitona, una ruta per despertar els sentits

Als límits d'Aitona trobem el "Clamor d'Aitona", un rierol alimentat pel sobrant d'aigua dels camps que comparteix frontera amb Soses. Aquest petit riu alberga una gran diversitat de vida, des de polles d'aigua fins a peixos i ànecs. Neix a Fraga i desemboca al riu Segre.

Explorar el "Camí Verd" al costat d'aquest rierol és endinsar-se en un món natural ple d'encant i fauna autòctona. La floració afegeix un toc especial a aquesta experiència, convertint-la en el moment perfecte per gaudir en família i connectar amb la natura.

Els colors vibrants i els aromes florals fan que cada pas sigui una aventura sensorial. És una oportunitat única per crear records i fer moltes fotografies mentre ens submergim en la bellesa i la tranquil·litat de l'entorn natural.

Distància: 9,8 km
Desnivell: 25 m
Dificultat: moderat
On aparcar: Al Pavelló Poliesportiu Municipal

Aquest link enllaça directament amb el Google maps on trobareu tots els punts marcats. Una ruta espectacular per fer en família que no té pèrdua!

4Caminada solidària pels camps de presseguers

<span>4</span>Caminada solidària pels camps de presseguers
Cada any Aitona acull una original caminada popular que recorre els camps de presseguers i el paisatge del terme municipal aitonenc. Per participar-hi no cal estar en forma ni tenir coneixements de senderisme, ja que existeixen 3 rutes diferents, amb diversos nivells de dificultat i pensades per a tots els públics.
Més informació i reserves: https://caminadapopularaitona.blogspot.com/

També et pot interessar...

També et pot interessar...
Ruta en bici elèctrica pels camps florits:

I si voleu viure una experiència encara més emocionant, tenim una proposta per a vosaltres! Apunteu-vos a fer la ruta amb bicicleta elèctrica a través dels arbres fruiters.

Aquest recorregut, d'entre 8 i 15 km, us portarà per paisatges impressionants, amb la comoditat de l'assistència elèctrica que us ajudarà a superar les pujades amb facilitat. L'última parada és a dalt de l'ermita... Consulta aquí tota la informació ampliada d'aquesta activitat. 
També et pot interessar...
Vols collir les teves pròpies cireres?

Durant la segona quinzena de maig vine a Aitona a recollir les teves cireres. Gaudiràs de la recollida i després farem el vermut amb una degustació productes locals. Places limitades Preu: 40€/ caixa de 5kg.
Aquí trobaràs tota la informació detallada d'aquesta activitat. 
Els millors llocs per veure els arbres florits

Els millors llocs per veure els arbres florits

Quan i on veure les millors flors... Un moment espectacular
Veure llista
5 activitats familiars per gaudir de la floració a Catalunya

5 activitats familiars per gaudir de la floració a Catalunya

Passejades en carro, bicicleta i a peu entre camps florits
Veure llista
https://www.monnaturadelta.com/ca/visites-i-activitats/la-festa-dels-menuts/?utm_source=escapadaambnens&utm_medium=banner&utm_campaign=festamenutsdelta
https://www.escapadaambnens.com/activitat/523/excursio-ludica-fins-al-castell-de-claramunt-un-dels-millors-de-catalunya/
https://cavallfort.cat/botiga/la-capsa-regal/
https://visit.calafell.cat/family-weekend/

Com arribar

Generar Ruta

Veure Mapa

https://xanascat.gencat.cat/ca/programes/lestiu-es-teu
https://costabrava.org/que-fer/turisme-familiar/
https://mogent.maristes.cat/ca/noticies/cabaret-circ-los
circdelacultura
Planifica la teva escapada...
Destí
Activitat
Buscar
Idees
Cap de setmana

Destí

Tria on vulguis anar

Província de Barcelona

Comarca a comarca

Destins populars de Barcelona

Província de Girona

Comarca a comarca

Destins populars de Girona

Província de Tarragona

Comarca a comarca

Destins populars de Tarragona

Província de Lleida

Comarca a comarca

Destins populars de Lleida

Andorra

Les Parròquies d'Andorra

Destins populars d'Andorra

Activitat

Quants dies teniu?

calendar1 dia
calendar2 dies
calendar7 dies

Planifica la teva escapada

On voleu anar?

+ Afegir

Què voleu fer?

+ Afegir

Quants dies teniu?

+ Afegir
Som-hi
Programador web APP girona freelance