Excursió al Pantà de Vallvidrera amb nens

Excursió al Pantà de Vallvidrera, una passejada amb nens per Collserola

Excursions a peu a Barcelona ciutat amb nens

Una excursió fàcil per fer en família a Barcelona ciutat

Barcelona ciutat

L'excursió familiar al pantà de Vallvidrera a Barcelona és una experiència encantadora que combina natura, aventura i tranquil·litat. Situat a la serra de Collserola, aquest bell embassament ofereix un entorn tranquil i pintoresc ideal per gaudir en família.

Durant l'excursió, podràs gaudir d'un agradable passeig envoltat de boscos mediterranis, amb vistes impressionants del paisatge circumdant. A més, el pantà ofereix l'oportunitat perfecta per realitzar activitats a l'aire lliure com pícnic, senderisme, ciclisme i observació d'ocells.

Per als més petits, el pantà de Vallvidrera és un lloc fascinant per explorar la natura i aprendre sobre l'ecosistema local. També és una excel·lent oportunitat per ensenyar-los la importància de cuidar el medi ambient i respectar la biodiversitat.
En resum, una excursió familiar al pantà de Vallvidrera és una manera meravellosa d'escapar de l'enrenou de la ciutat i gaudir de la bellesa natural que ofereix Barcelona i el seu entorn.
Descripció de la passejada familiar fins al pantà de Vallvidrera:

Des del Centre d’Informació, seguim cap avall cap a l’estació del Baixador de Vallvidrera. Travessant la carretera, prenem el primer desviament a l’esquerra, uns 10 minuts de passeig. Al final del carrer, continuem per un camí de terra recte i suau.

Després d'uns quants giragons, uns 7 minuts després, trobem una cruïlla. Prendrem el camí de la dreta, una secció amb una pujada pronunciada que està pavimentada fins a la presa del pantà, uns 3 minuts més.

Fem una parada al mirador per gaudir de la vista sobre l’aigua i observar la fauna i flora local. Després, continuem cap a la cua del pantà. Envoltant-lo, arribem a l’antiga casa del guarda, un edifici renovat el 2010 que alberga una exposició sobre el pantà i els seus voltants, uns 15 minuts de caminada.

El pantà de Vallvidrera, concebut per Elies Rogent i inaugurat el 1864, va ser inicialment construït per subministrar aigua potable a Sarrià mitjançant la Mina Grott. Malgrat això, després dels anys seixanta del segle passat, va caure en desús fins a ser abandonat. A finals del segle XX, es van iniciar diverses intervencions per restaurar tant l'obra arquitectònica com els entorns naturals, creant un espai d’interès naturalístic amb una rica varietat d’amfibis i rèptils de la serra i un lloc encantador per relaxar-se.

Creuem el pont de fusta sota la presa i, a l’esquerra, seguim el camí dels plàtans fins a arribar, en cinc minuts, a l’àrea de lleure de Santa Maria de Vallvidrera.
Punt de sortida: Centre d’Informació
Distància: 2 km
Final: Àrea de lleure de Santa Maria de Vallvidrera

La ruta

Baixa

Dificultat

2,0 Km's

Distància

1 hora

Temps aprox.

Informació pràctica

https://xanascat.gencat.cat/ca/programes/lestiu-es-teu
https://www.monnaturadelta.com/ca/visites-i-activitats/la-festa-dels-menuts/?utm_source=escapadaambnens&utm_medium=banner&utm_campaign=festamenutsdelta
https://cavallfort.cat/botiga/la-capsa-regal/
https://visit.calafell.cat/family-weekend/

Com arribar

Generar Ruta

Veure Mapa

https://mogent.maristes.cat/ca/noticies/cabaret-circ-los
https://costabrava.org/que-fer/turisme-familiar/
https://www.escapadaambnens.com/activitat/523/excursio-ludica-fins-al-castell-de-claramunt-un-dels-millors-de-catalunya/
circdelacultura
Planifica la teva escapada...
Destí
Activitat
Buscar
Idees
Cap de setmana

Destí

Tria on vulguis anar

Província de Barcelona

Comarca a comarca

Destins populars de Barcelona

Província de Girona

Comarca a comarca

Destins populars de Girona

Província de Tarragona

Comarca a comarca

Destins populars de Tarragona

Província de Lleida

Comarca a comarca

Destins populars de Lleida

Andorra

Les Parròquies d'Andorra

Destins populars d'Andorra

Activitat

Quants dies teniu?

calendar1 dia
calendar2 dies
calendar7 dies

Planifica la teva escapada

On voleu anar?

+ Afegir

Què voleu fer?

+ Afegir

Quants dies teniu?

+ Afegir
Som-hi
Programador web APP girona freelance