Centre d'Interpretació de la Mina Loussa amb nens

Centre d'Interpretació de la Mina Loussa

Visites al patrimoni a El Molar amb nens

foto: turisme priorat

Una escola i un hospital en una mina

El Molar

La mina Loussa del Molar, també coneguda com a Linda Mariquita, va estar oberta des de principis del segle XX fins a la dècada de 1970 i s'hi extreia plom.

Però el més destacat no té res a veure amb aquesta activitat sinó amb el que hi va succeir durant la guerra civil i que podreu descobrir en el centre d'interpretació que acull el rehabilitat edifici principal de la mina.

Per una banda, l'edifici de direcció de la mina va allotjar, durant el conflicte, una escola del CENU (Consell de l'Escola Nova Unificada), un dels pilars de la renovació pedagògica impulsada per la Generalitat de Catalunya i que buscava un ensenyament universal i de qualitat.

I, per altra banda, la mina, durant la Batalla de l'Ebre, es va convertir en hospital de l'exèrcit popular, per on van passar centenars de soldats ferits.

En l'exposició podreu veure al voltant de tres-centes peces originals de cirurgia i sanitat de l'època i, al mateix temps, valorar el mèrit de la sanitat republicana durant el conflicte.

En aquest centre d'interpretació són especialment recomanables els tres audiovisuals, que us explicaran el dia a dia en un hospital i en una escola durant la guerra.  

Serveis

Lavabos públics
Aparcament

Com arribar

Generar Ruta

Veure Mapa

Planifica la teva escapada...
Destí
Activitat
Buscar
Idees
Vistos

Destí

Zones per descobrir

Poblacions populars

Activitat

Quants dies teniu?

1 dia
2 dies
7 dies

Planifica la teva escapada

On voleu anar?

+ Afegir

Què voleu fer?

+ Afegir

Quants dies teniu?

+ Afegir
Som-hi
Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers. Si continues navegant acceptes la seva utilització. +Info