Poble Vell de Corbera d'Ebre amb nens

Poble Vell de Corbera d'Ebre

Visites amb encant a Corbera d'Ebre amb nens

foto: shuttersstock.com

Coneixerem l'Abecedari de la Llibertat

Corbera d'Ebre

Les ruïnes del Poble Vell de Corbera, bombardejat a la Batalla de l'Ebre, són l'escenari d'un muntatge artístic amb missatge.

Si hi ha un espai on la memòria històrica està ben viva és el Poble Vell de Corbera d'Ebre. Durant la Batalla d'Ebre, el trencament del front republicà va deixar la vila totalment a mercè del bàndol franquista, que no va tenir cap pietat i va destruir la majoria de cases. Així, el casc antic es va anar abandonant, amb els veïns traslladant-se a la part baixa del poble, i les ruïnes van esdevenir el símbol de la fèrria defensa en un dels episodis més tràgics de la Guerra Civil. Per tant, si voleu rememorar aquells fets, si voleu que els vostres fills i filles vegin fins on arriben els desastres dels conflictes bèl·lics, el Poble Vell de Corbera és una visita obligatòria.

I mentre passegeu pels carrers enrunats, podreu anar descobrint un muntatge artístic amb molt de significat. És l'Abecedari de la Llibertat, resultat d'un treball col·lectiu que s'hi va portar a terme el 1995, format per 28 obres d'art que representen totes les lletres i que trobareu repartides per diferents racons del Poble Vell. El fil conductor és la idea que les paraules han d'estar sempre per damunt de la força i que, com les lletres que necessiten combinar-se per fer mots, els éssers humans hem d'ajudar-nos i treballar junts per aconseguir una societat més justa. Com veieu, una visita que no us deixarà indiferents i amb un missatge per reflexionar.
https://www.minibloc.es/cat/campus
https://www.zoobarcelona.cat/?utm_source=digital&utm_medium=banner_300x300&utm_campaign=viuelzoo&utm_id=estiu2024&utm_content=escapada-amb-nens
https://www.escapadaambnens.com/activitat/523/excursio-ludica-fins-al-castell-de-claramunt-un-dels-millors-de-catalunya/
https://mogent.maristes.cat/ca

Com arribar

Planifica la teva escapada...
Destí
Activitat
Buscar
Idees
Cap de setmana

Destí

Tria on vulguis anar

Província de Barcelona

Comarca a comarca

Destins populars de Barcelona

Província de Girona

Comarca a comarca

Destins populars de Girona

Província de Tarragona

Comarca a comarca

Destins populars de Tarragona

Província de Lleida

Comarca a comarca

Destins populars de Lleida

Andorra

Les Parròquies d'Andorra

Destins populars d'Andorra

Activitat

Quants dies teniu?

calendar1 dia
calendar2 dies
calendar7 dies

Planifica la teva escapada

On voleu anar?

+ Afegir

Què voleu fer?

+ Afegir

Quants dies teniu?

+ Afegir
Som-hi
Programador web APP girona freelance