Desembocadura del riu Sénia amb nens

Desembocadura del riu Sénia

Excursions a peu a Alcanar amb nens

foto: shutterstock.com

Diversitat de flora i fauna

Alcanar

Els últims metres d'aquest riu, en forma de llacuna de rambla, acullen moltes espècies vegetals i animals

La desembocadura del riu Sénia és un espai especialment recomanable si voleu introduir els vostres fills en la fauna i la flora de les zones humides. És un espai còmode, en què no cal caminar molt per observar diferents espècies. De fet, aquest paratge ha estat catalogat d'interès natural i paisatgístic, precisament, per la gran varietat de plantes i animals. Per exemple, la seva situació entre el Delta de l'Ebre i l'Albufera de València el converteix en lloc de parada per a moltes aus migratòries.
Riu Sénia, entre Alcanar i Vinaròs. Foto: SHUTTERSTOCK.COM Riu Sénia, entre Alcanar i Vinaròs. Foto: SHUTTERSTOCK.COM
Aquí, el riu Sénia, que en molts dels seus trams és habitualment sec, té forma del que s'anomena llacuna de rambla, és a dir, és més ample que un riu normal a causa de les aportacions d'aigua de mar des dels aqüífers. És per això que hi veurem molta vegetació pròpia de llacunes, com ara el canyís, la boga, els joncs, els freixes i els salzes blancs. A les vores de la llacuna, on el sòl és més rocós, hi trobarem la màquia formada per llentiscle, garric i margalló.

Pel que fa a la fauna, si esteu a l'aguait observareu gripaus, polles d'aigua, ànecs collverds, gavines, corbs marines i, si teniu una mica de paciència i sort, tortugues mediterrànies. Si en veieu entre els codolars és bon senyal, ja que la seva presència indica l'excel·lent qualitat ambiental del paratge.
 

Com arribar

Planifica la teva escapada...
Destí
Activitat
Buscar
Idees
Vistos

Destí

Zones per descobrir

Poblacions populars

Activitat

Quants dies teniu?

1 dia
2 dies
7 dies

Planifica la teva escapada

On voleu anar?

+ Afegir

Què voleu fer?

+ Afegir

Quants dies teniu?

+ Afegir
Som-hi
Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers. Si continues navegant acceptes la seva utilització. +Info