Ruta Mas d'en Barró amb nens

Ruta Mas d'en Barró

Excursions a peu a Mas de Barberans amb nens

foto: shutterstock.com

Un bon tast dels Ports

Mas de Barberans

Excursió completa enmig de l'espectacular paisatge del massís dels Ports

Si voleu fer una excursió ben senyalitzada, per a tota la família sempre que estigueu acostumats a caminar per la muntanya i que us serveixi per fer un bon tast de l'espectacular paisatge dels Ports, aquesta que us proposem és una bona opció.

On aparcar el cotxe

Podeu deixar al cotxe a l'àrea de lleure de la Vall. Aquesta àrea, que també és el punt final d'aquesta ruta circular, hi ha taules i bancs per a fer pícnic, una font i plafons informatius sobre la flora i la fauna de l'entorn i les rutes que es poden fer per la zona.

Comença l'aventura

Se surt de l'àrea de lleure de la Vall, a la qual es pot accedir en cotxe.
Ruta Mas d'en Barró | Ruta Mas d'en Barro, Mas de Barberans. Foto: shutterstock.comRuta Mas d'en Barro, Mas de Barberans. Foto: shutterstock.com
La ruta del Mas d'en Barro està senyalitzada amb marques vermelles, de manera que no té pèrdua.
La pista inicial la deixareu de seguida per prendre un sender que s'enfila cap a l'esquerra, iniciant un ascens fins a la font del Paradís entre una vegetació frondosa, amb alzines, pins, aurons i fajos, que dona un ambient fresc i que a la tardor presenta uns colors molt atractius.

Al cap d'una hora de camí arribareu al Mas del Barro, avui dia derruït i que testimonia un passat en què a aquesta part més alta dels Ports s'hi feia vida al voltant del bosc i els conreus. Continueu pujant per l'esquerra del mas, ara amb més pendent, i no trigareu a arribar al mirador, amb una gran panoràmica sobre les espectaculars formacions rocoses que us envolten.

Torneu al camí i continueu pujant fins a única bifurcació, on les indicacions us portaran fins a la font del Paradís, una surgència en la roca i un abeurador fet amb un tronc buidat de pi, a través del camí de l'esquerra. El lloc és ideal per descansar i refrescar-vos.

Torneu a la bifurcació i seguiu les indicacions de la casa forestal de la Vall. Primer creuareu la pista i després la prendre cap a l'esquerra, fins a la casa forestal, construïda per allotjar els talladors de fusta quan s'hi feien feines d'aprofitament forestal. Continueu per la pista fins que les indicacions us portaran a un sender que descendeix.

Més endavant tornareu a prendre la pista, que deixareu, seguint les indicacions, per entrar al bosc. Continuareu baixant fins arribar a l'àrea de lleure de la Vall i donar l'itinerari per finalitzat.  

La ruta

Mitjana

Dificultat

7,8 Km's

Distància

4 hores

Temps aprox.

Si

Ruta circular

Serveis

Zona de pícnic
https://mogent.maristes.cat/ca/noticies/diumenge-dia-14-dabril-un-dia-de-contes
https://www.monnaturadelta.com/ca/visites-i-activitats/la-festa-dels-menuts/?utm_source=escapadaambnens&utm_medium=banner&utm_campaign=festamenutsdelta
https://www.turismebaixllobregat.com/ca/supermes
https://visit.calafell.cat/family-weekend/

Com arribar

https://cavallfort.cat/botiga/la-capsa-regal/
https://costabrava.org/que-fer/turisme-familiar/
https://www.escapadaambnens.com/activitat/523/excursio-ludica-fins-al-castell-de-claramunt-un-dels-millors-de-catalunya/
APPAjuntaments
Planifica la teva escapada...
Destí
Activitat
Buscar
Idees
Cap de setmana

Destí

Tria on vulguis anar

Província de Barcelona

Comarca a comarca

Destins populars de Barcelona

Província de Girona

Comarca a comarca

Destins populars de Girona

Província de Tarragona

Comarca a comarca

Destins populars de Tarragona

Província de Lleida

Comarca a comarca

Destins populars de Lleida

Andorra

Les Parròquies d'Andorra

Destins populars d'Andorra

Activitat

Quants dies teniu?

calendar1 dia
calendar2 dies
calendar7 dies

Planifica la teva escapada

On voleu anar?

+ Afegir

Què voleu fer?

+ Afegir

Quants dies teniu?

+ Afegir
Som-hi
Programador web APP girona freelance