Castell de Mataplana amb nens

Castell de Mataplana

Visites al patrimoni a Gombrèn amb nens

www.mataplanarural.com

La casa del comte Arnau

Gombrèn

El Castell de Mataplana situat al municipi de Gombrèn (Ripollès) va ser la casa d’Arnau de Pallars, el maleït comte Arnau. Actualment és un espai visitable que aporta llum a tota la història que arrossega. Recordeu, els que sou amants de les llegendes no es podeu perdre aquesta meravella.

El Castell de Mataplana era una espectacular construcció romànica dels segles XII i XIII i una de les cases nobles més influents de Catalunya.

Una mica d'història del Castell de Mataplana
La cultura popular del Ripollès compta amb una de les llegendes més emblemàtiques de Catalunya: la llegenda del Comte Arnau. L'imaginari popular situa la vivenda d'aquesta enigmàtica figura en un castell situat prop del Santuari de Montgrony, però aquesta construcció va quedar amagada sota les pastures de la zona fins que l'any 1984 es van descobrir per casualitat unes espectaculars ruïnes prop del mas de Mataplana.

Després de deu anys d'excavacions va sortir a la llum el que va quedar del Castell de Mataplana després del terratrèmol de 1428 i molts elements arqueològics que s'exposen al Museu del Comte Arnau, a Gombrèn. En aquest castell hi va viure al s. XIV el Comte Arnau de Pallars, que s'identifica amb la figura del llegendari Comte Arnau.

Com arribar

Planifica la teva escapada...
Destí
Activitat
Buscar
Idees
Vistos

Destí

Zones per descobrir

Poblacions populars

Activitat

Quants dies teniu?

1 dia
2 dies
7 dies

Planifica la teva escapada

On voleu anar?

+ Afegir

Què voleu fer?

+ Afegir

Quants dies teniu?

+ Afegir
Som-hi
Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers. Si continues navegant acceptes la seva utilització. +Info