Gorgs de les Planes d'Hostoles amb nens

Gorgs de les Planes d'Hostoles

Excursions a piscines naturals i rius a Les Planes d'Hostoles amb nens

Un espai protegit

Les Planes d'Hostoles

Els Gorgs de les Planes d'Hostoles estan situats al petit municipi de les Planes d'Hostoles, a la comarca de la Garrotxa i ofereixen un paisatge sorprenen, sobretot si feu aquesta escapada a la primavera. És una ruta fàcil i divertida, ideal per a tota la família.

Durant l'itinerari anirem trobant diferents gorgs: El gorg de Santa Margarida, el gorg de la Plana, el gorg del Molí dels Murris, entre d'altres.
Gorgs de les Planes d'Hostoles
Gorgs de les Planes d'Hostoles
Gorgs de les Planes d'Hostoles
Gorgs de les Planes d'Hostoles
On aparcar
Podeu deixar el cotxe als aparcaments habilitats per l'Ajuntament. Cal tenir en compte que els gorgs de les Planes d'Hostoles estan bastant massificats, sobretot a l'estiu, així que us recomanem anar-hi a primera hora del matí.
El primer aparcament està al centre del poble, davant del restaurant La caseta. Des d'aquí podeu anar fins al gorg de Santa Margarida. El segon aparcament el trobareu una mica abans d'arribar al cementiri, i des d'aquí podeu anar fins al gorg de la Plana i al gorg del Molí dels Murris.

Comença l'aventura cap al Gorg de Santa Margarida
El primer gorg que ens trobarem és el Gorg de Santa Margarida, un dels més bonics. Deixem el cotxe al primer aparcament i agafem la ruta del carrilet, que la trobareu al travessar la carretera. Caminem un 1km per caminet ple d'encant. Ttrobarem un cartell que indica el camí a seguir. Girem a l'esquerra i el camí es fa estret. Caminem uns 15 minuts més i ja veurem el riu. Hem arribat al gorg de Santa Margarida. Sentireu el soroll de l'aigua que cau amb força i un cop aquí, no tingueu pressa per tornar. 

Ruta cap al Gorg de La Plana
Des del segon aparcament anem cap el gorg de la Plana. Travessem la carretera i veurem un cartell que indica el camí. Es camina pel costat de la carretera fins que trobem un camí més estret. Després trobarem dos camins, un que puja i l'altra que baixa. Hem d'agafar el que baixa. Caminem una mica més i trobarem un cartell que ens indica Gorg de La Plana.
Aquest recorregut es pot fer amb 20min.
El Gorg de la Plana és més petit que el Gorg de Santa Margarida, però l'excursió és molt recomanable. Per tornar s'ha de desfer el camí.

Ruta fins al Gorg del Molí dels Murris
Des del segon aparcament just abans d'arribar al cementiri trobarem una caseta d'informació. Caminem per una pista asfaltada durant uns 40 minuts fins a trobar el cartell del Gorg del Molí dels Murris. Seguim les indicacions i travessem el riu. Després agafem el camí de l'esquerra i caminem uns 10 minuts fins a arribar al Gorg del Molí dels Murris.
Aquest gorg també és impressionat i us podeu acostar bastant a la cascada, això sí, amb precaució.

Normativa i reserva prèvia d'accés a gorgs:
Per accedir a alguns espais naturals de la Garrotxa cal adquirir un tiquet, que atorga el dret d’accés a cadascun d'aquests espais durant un determinat període de temps.
Durant uns determinats períodes de l'any, aquest tiquet és imprescindible per accedir-hi, ja que aquests espais disposen d'uns aparcaments amb una capacitat limitada.

Durant l'horari d'accés recomanat trobareu obert el punt d'informació (situat a l'aparcament habilitat). A més, durant la temporada alta (Setmana Santa i de juny a octubre), diversos informadors ambientals estaran a la disposició dels visitants per resoldre dubtes i oferir informació en diferents punts de l'Espai Natural.

Des de l’estiu de 2020 s’accedeix als gorgs a través d’un tiquet de dia amb reserva prèvia que atorga el dret d’accés a tot l'Espai Natural Protegit del Brugent. 
Aquest tiquet és imprescindible per accedir-hi ja que hi ha un aforament limitat de 300 persones per dia a tot l’espai natural.

Es recomana als visitants que passin primer pel punt d'informació per a poder rebre informació sobre l'espai, la ruta i els seus valors naturals, així com de la normativa vigent.
D’aquesta manera, es garanteix l’accés als gorgs de la manera més segura possible per a totes les visitants, i alhora vetllem per la preservació de les gorgues del Brugent i la fauna i flora que hi habita.

Els diners recaptats de la venda de tiquets van íntegrament destinats a cobrir el cos de 7 informadors ambientals i 2 guardes rurals, a més de fer accions de manteniment, neteja i conservació d’aquest Espai Natural Protegit.

Informació pràctica

Horaris

Horari d'informació: de 10h a 14h i de 15h a 19h

Preus

Preu adult (major 12 anys): 5€
Preu infant: Gratuït (cal incloure els infants en la reserva)
https://www.zoobarcelona.cat/?utm_source=digital&utm_medium=banner_300x300&utm_campaign=viuelzoo&utm_id=estiu2024&utm_content=escapada-amb-nens
https://cavallfort.cat/botiga/la-capsa-regal/
https://urldefense.com/v3/__https:/www.ccma.cat/tv3/sx3/projecte-beta/?ext=XT_INTE_F1_SX3_CE56_SUPERCAMPUS__;!!IHJ3XrWN4X8!N7l92cG9Hi1i-ToG47bCSs11evt5fUJlY6W1WNoZDJ_8El1ccaTsxjp3lztjBHtILKwm2-cU4MvNOuBPuD6UtXpbR9s$
https://www.turismebaixllobregat.com/ca/cupons

Com arribar

https://www.castelletilagornal.cat/actualitat/noticies/8161-castellet-medieval-2024.html
https://www.minibloc.es/cat/campus
https://mogent.maristes.cat/ca
https://www.escapadaambnens.com/activitat/523/excursio-ludica-fins-al-castell-de-claramunt-un-dels-millors-de-catalunya/
Planifica la teva escapada...
Destí
Activitat
Buscar
Idees
Cap de setmana

Destí

Tria on vulguis anar

Província de Barcelona

Comarca a comarca

Destins populars de Barcelona

Província de Girona

Comarca a comarca

Destins populars de Girona

Província de Tarragona

Comarca a comarca

Destins populars de Tarragona

Província de Lleida

Comarca a comarca

Destins populars de Lleida

Andorra

Les Parròquies d'Andorra

Destins populars d'Andorra

Activitat

Quants dies teniu?

calendar1 dia
calendar2 dies
calendar7 dies

Planifica la teva escapada

On voleu anar?

+ Afegir

Què voleu fer?

+ Afegir

Quants dies teniu?

+ Afegir
Som-hi
Programador web APP girona freelance