Santuari de Santa Maria de Queralt amb nens

Santuari de Santa Maria de Queralt, a Berga

Visites al patrimoni a Berga amb nens

Un dels balcons de Catalunya

Berga

El Santuari de Santa Maria de Queralt es troba a Berga, capital del Berguedà i és conegut com un dels balcons de Catalunya. Tota una declaració d'intencions. No cal dir que des d'aquí tindrem unes vistes espectaculars. Es troba a 1200 metres d'alçada i en aquesta balconada podem gaudir d'unes vistes privilegiades. Des d'aquí també sentireu com les campanes ressonen a dins vostre cada cop que sonen. Vibrareu.

El conjunt de Queralt l'integren el Santuari on es venera la imatge de la Mare de Déu de Queralt i un notable edifici annex que acollí al seu moment l'hospederia del Santuari on avui hi ha el restaurant i l'estació del funicular inclinat que hi accedeix des dels aparcaments. També forma part del Santuari l'església de La Cova on, segons la llegenda, fou trobada la imatge de la Mare de Déu.

Si voleu menjar coca i xocolata visiteu el Santuari de Queralt el 25 d'abril quan se celebra la festa de Sant Marc.

Un passeig recomanat

Baixant de La Cova i seguint el camí que voreja la muntanya (molt agradable de fer) trobarem la Font del Bou que es va esgarriar i que fou trobat pel pastor als peus de la imatge. A la font hi ha la representació d'un bou de la boca del qual en surt el broll d'aigua.

Seguint el camí assenyalat, arribarem a la capella de Sant Joan i, més endavant, donant el tomb a la muntanya, el balcó de Garreta, des d'on podem esplaiar-nos contemplant la ciutat de Berga. En aquest indret hi ha la cova de Sant Ignasi.

Com arribar al Santuari i com pujar

Amb cotxe: La carretera que puja a Queralt arrenca de la que va de Berga a Sant Llorenç. Es troba correctament senyalitzada. Des de l'Eix del Llobregat (C-16/E-9) cal accedir a Berga per l'entrada nord i seguir en direcció Sant Llorenç de Morunys (BV4241). A tres o quatre quilòmetres, a mà dreta, hi ha el trencant per pujar a Queralt. És la mateixa carretera que va als Rasos de Peguera(BV4242). Ja a Queralt s'hi troba un aparcament gratuït senyalitzat amb una capacitat per a un centenar de vehicles.

A peu: Pujar a Queralt a peu des de Berga és una autèntica delícia. L'excursió pot durar entre tres quarts i una hora. Sortint de Bergades de la mateixa plaça de Sant Pere, pujant pel Trencacames, i després d'enfilar el camí vell de Queralt, a l'alçada de l'Hostal Sant Marc, podreu optar per pujar pel dret -pel davant de la serralada- o, seguint la carretera, per l'obaga i les fonts. Al llarg del recorregut anireu trobant un seguit de capelles que us permetran un recés en el vostre camí. Són les capelles de Sant Jacint, Sant Jaume i els Dolors. Per la banda de l'obaga trobareu la de la Sagrada Família. En arribar a dalt trobareu les Tres Creus, aixecades en record de les tres avemaries que el pelegrí resava quan arribava a Queralt.

En arribar a Queralt: Podem fer ús del funicular inclinat -que funciona sempre a excepció festa dels dilluns- per acabar d'arribar al Santuari, o fer-ho a peu per les escales que voregen la serralada gaudint de l'impressionant paisatge.

Informació general

- El Santuari de la Mare de Déu de Queralt, és obert de 8 del matí a les 8 de la tarda.
- En el Santuari també hi ha servei de bar. Per a més informació podeu trucar al 93 821 66 66.
- Al Santuari hi ha sanitaris públics. Sanitaris minusvàlids dins el bar
- Des de l'aparcament gratuït pot accedir-se al Santuari amb el funicular inclinat. Informació al telèfon 93 821 66 66
https://www.britishcostadaurada.com/
https://www.aralleida.cat/
https://www.oxfamintermon.org/ca/trailwalker/recorregut-girona-10km?utm_source=escapadaambnens&utm_medium=paid&utm_campaign=trailwalker24&utm_term=Barcelona%26Girona&utm_content=brandedcontent
https://preinscripcio.gencat.cat/

Com arribar

https://www.minibloc.es/cat
circdelacultura
Planifica la teva escapada...
Destí
Activitat
Buscar
Idees
Cap de setmana

Destí

Tria on vulguis anar

Província de Barcelona

Comarca a comarca

Destins populars de Barcelona

Província de Girona

Comarca a comarca

Destins populars de Girona

Província de Tarragona

Comarca a comarca

Destins populars de Tarragona

Província de Lleida

Comarca a comarca

Destins populars de Lleida

Andorra

Les Parròquies d'Andorra

Destins populars d'Andorra

Activitat

Quants dies teniu?

calendar1 dia
calendar2 dies
calendar7 dies

Planifica la teva escapada

On voleu anar?

+ Afegir

Què voleu fer?

+ Afegir

Quants dies teniu?

+ Afegir
Som-hi
Programador web APP girona freelance