Salt de Sallent amb nens

Salt de Sallent

Excursions a peu a Rupit i Pruit amb nens

El saltant d'aigua més alt de Catalunya

Rupit i Pruit

Un poble de postal i el saltant d'aigua més alt de Catalunya. No ens negareu que l'excursió que us proposem és d'allò més atractiva. A més, sense gaire desnivell i ben indicada, és perfecta per fer en família.

On comença la ruta

La ruta es comença al gran pàrquing de l'entrada de Rupit, on podeu deixar el cotxe. D'entrada, us dirigiu al centre del poble creuant el famós pont penjant i seguint en direcció a l'església, on hi ha el senyal d'inici de la ruta. Mentre passegeu per Rupit no us perdeu detall d'aquest poble de cases de pedra i balcons de fusta. Ja veureu que està molt ben cuidat i amb molts detalls per descobrir.

Sortireu del poble resseguint la riera, que no perdreu de vista fins que arribeu al saltant. No us oblideu, però, d'anar girant la vista de tant en tant cap al poble mentre us n'allunyeu, ja que tindreu imatges de postal. També val la pena, abans d'arribar a la cascada, gaudir de llocs atractius, com ara el torrent de Saltiri, la font de Pomareda i els saltants del Rodó.

Un cop al saltant de Sallent, heu d'arribar-vos fins al mirador, amb una vistes espectaculars sobre el saltant i els cingles que l'envolten. Això sí, no sempre baixa aigua pel saltant. Si teniu la sort que n'hi hagi, la seva visió és espectacular ja que la cascada és de 115 metres, la més alta de Catalunya!

Com que la ruta és circular, torneu per un altre camí, el que puja a la dreta del saltant, passa per l'ermita de Sant Joan de Fàbregas i no triga a trobar una pista asfaltada, la que ens portarà al poble. En total, uns set quilòmetres que es poden fer en dues o tres hores, en funció del ritme i les parades.

Aquí sempre us recomanem que feu les excursions amb calma, fent aturades per menjar, beure i gaudir de l'entorn. Si feu la ruta a l'estiu podreu remullar-vos en algunes zones de la riera. Sempre, això sí, heu de vigilar amb els més petits, ja que és una zona de penya-segats que poden ser perillosos.  

La ruta

Mitjana

Dificultat

7,0 Km's

Distància

3 hores

Temps aprox.
https://www.minibloc.es/cat/campus
https://mogent.maristes.cat/ca
https://www.turismebaixllobregat.com/ca/cupons
https://cavallfort.cat/botiga/la-capsa-regal/

Com arribar

https://urldefense.com/v3/__https:/www.ccma.cat/tv3/sx3/projecte-beta/?ext=XT_INTE_F1_SX3_CE56_SUPERCAMPUS__;!!IHJ3XrWN4X8!N7l92cG9Hi1i-ToG47bCSs11evt5fUJlY6W1WNoZDJ_8El1ccaTsxjp3lztjBHtILKwm2-cU4MvNOuBPuD6UtXpbR9s$
https://www.zoobarcelona.cat/?utm_source=digital&utm_medium=banner_300x300&utm_campaign=viuelzoo&utm_id=estiu2024&utm_content=escapada-amb-nens
https://www.castelletilagornal.cat/actualitat/noticies/8161-castellet-medieval-2024.html
https://www.escapadaambnens.com/activitat/523/excursio-ludica-fins-al-castell-de-claramunt-un-dels-millors-de-catalunya/
Planifica la teva escapada...
Destí
Activitat
Buscar
Idees
Cap de setmana

Destí

Tria on vulguis anar

Província de Barcelona

Comarca a comarca

Destins populars de Barcelona

Província de Girona

Comarca a comarca

Destins populars de Girona

Província de Tarragona

Comarca a comarca

Destins populars de Tarragona

Província de Lleida

Comarca a comarca

Destins populars de Lleida

Andorra

Les Parròquies d'Andorra

Destins populars d'Andorra

Activitat

Quants dies teniu?

calendar1 dia
calendar2 dies
calendar7 dies

Planifica la teva escapada

On voleu anar?

+ Afegir

Què voleu fer?

+ Afegir

Quants dies teniu?

+ Afegir
Som-hi
Programador web APP girona freelance