La Font del Lleó de Caldes de Montbui amb nens

La Font del Lleó de Caldes de Montbui

Visites amb encant a Caldes de Montbui amb nens

Un brollador històric

Caldes de Montbui

L'element més característic de Caldes de Montbui és aquesta font termal, centre de la vida de la localitat des de fa cinc-cents anys.

Poques fonts tenen tanta història i han tingut tanta importància per una població com la Font del Lleó de Caldes de Montbui. La voleu conèixer? No us defraudarà, ja que al seu gran valor patrimonial s'hi afegeix la curiositat que el raig, sempre abundant, surt de la boca d'un lleó i que ho fa a una temperatura de 74 graus. Espectacular, veritat? Per veure-la heu d'anar al centre d'aquesta localitat amb tanta tradició termal, a la plaça a la qual dona nom aquest monument, i no perdre detall del que hi veureu.

El lleó és la figura principal de la font, no només perquè hi ha el que fa de brollador, sinó perquè un altre presideix el monument. Tot i que la font es va construir el 1581, va ser renovada el 1822 i, posteriorment, el 1927, quan se li va donar l'aspecte noucentista que té ara, amb les escales per accedir-hi, les columnes i tots els demés elements. Heu de saber que aquesta font ha estat utilitzada per la gent de Caldes de Montbui en la seva activitat diària durant cinc segles. Pastissers, ramaders, pagesos, pelleters, boters i cistellers, a més de molts altres oficis, n'han fet us i l'han convertit en el centre de la vida artesanal, industrial i quotidiana de la vida. No us la podeu perdre!  
https://www.minibloc.es/cat/campus
https://www.zoobarcelona.cat/?utm_source=digital&utm_medium=banner_300x300&utm_campaign=viuelzoo&utm_id=estiu2024&utm_content=escapada-amb-nens
https://www.escapadaambnens.com/activitat/523/excursio-ludica-fins-al-castell-de-claramunt-un-dels-millors-de-catalunya/
https://mogent.maristes.cat/ca

Com arribar

Planifica la teva escapada...
Destí
Activitat
Buscar
Idees
Cap de setmana

Destí

Tria on vulguis anar

Província de Barcelona

Comarca a comarca

Destins populars de Barcelona

Província de Girona

Comarca a comarca

Destins populars de Girona

Província de Tarragona

Comarca a comarca

Destins populars de Tarragona

Província de Lleida

Comarca a comarca

Destins populars de Lleida

Andorra

Les Parròquies d'Andorra

Destins populars d'Andorra

Activitat

Quants dies teniu?

calendar1 dia
calendar2 dies
calendar7 dies

Planifica la teva escapada

On voleu anar?

+ Afegir

Què voleu fer?

+ Afegir

Quants dies teniu?

+ Afegir
Som-hi
Programador web APP girona freelance