La Cova Pintada i el Racó del Moro amb nens

La Cova Pintada i el Racó del Moro, dins del Parc Natural dels Ports, a Roquetes

Excursions a peu a Roquetes amb nens

Veurem estalactites pintades de color verdós i formacions geològiques amb un salt d'aigua

Roquetes

Per la seva durada i el suau pendent, aquesta ruta és ideal per a tota la família. Gairebé és un esplèndid passeig.
Es tracta d’una de les rutes més gratificants gràcies a la seva diversitat, els detalls i racons amb encant. Comprèn el recorregut d'anada i tornada per les zones inferiors de dues de les valls més majestuoses del massís dels Ports: La vall de Lloret i el barranc de Cova Pintada.

L'excursió fins a la Cova Pintada i el Racó del Moro ens regalaran sorpreses geològiques al final de cada trajecte, paisatges abruptes, feréstecs i solitaris. Envoltats d'alts espadats, solcats per pregones gorges, curulls de balmes i formacions geològiques capricioses. El pi i el boix creixen arreu, especialment a les fondalades. En les fondàries més frescals, on la solitud i salvatgia de l'entorn són abassegadores, s'hi arreceren estols d'ocells delectant-nos amb la seva cantarella. Gaudir d'aquest entorn no és fàcil de descriure. És impressionant! Escarrissons, boscos, formacions inimaginables, bufadors... Gaudirem d’imatges inolvidables dels Ports.
La Cova Pintada i el Racó del Moro, dins del Parc Natural dels Ports, a Roquetes
La Cova Pintada i el Racó del Moro, dins del Parc Natural dels Ports, a Roquetes
La Cova Pintada, una de les coves més impressionants dels Ports
Aquí trobarem un majestuós sostre calcari cobert per innumerables formacions d’estalactites pintades de color verdós fruit de la humitat que regalima pel seu interior. Està emmarcat per unes columnes de formació recargolada modelades per la intensa varietat d’agents climatològics que, en aquell indret,la pròpia natura ha dut a terme a través de milers i milers d’anys.
Des d’aquest punt podem observar contraforts, formacions geològiques i al fons el Castell de l’Erosa (900 m), les Moles del Roldonar (700 m) i la Mola Cantando (600 m.) .
Cova pintada és una de les coves més impressionats dels Ports. Amb unes dimensions considerables, una exultant caiguda d'aigua, estalactites, estalagmites i una gran varietat cromàtica que dona lloc al seu nom.

El Racó del Moro, una ruta senzilla que finalitza en un gorg preciós
Resseguint la llera del Barranc de Lloret i després de veure els Bufadors, ens trobem amb impressionants contraforts, alts espadats i formacions geològiques, com el Castell de l’Erosa o la Roca Xapada, que ens endinsem cap a l'anomenat Racó del Moro, un salt d’aigua provinent de la zona del Clot de l’Hospital (on trobem un jaciment arqueològic que es remunta a 15.000 a.C.).
Des d'aquest punt podem observar el Castell de l'Erosa (900 m.) i la Roca Xapada (986 m).
Es tracta d’una de les rutes més senzilles que trobem per realitzar en família és la ruta del Racó del Moro que finalitza en un gorg preciós d'aigües cristal·lines.

Com arribar-hi i on aparcar
Desde la Rotonda de la Raval de Cristo, a la Ctra. Del Mas, prenem la direcció a Mas de Barberans, per la TV-3421. Després de passar el km19, trobem a la dreta un camí amb un senyal que indica “Barranc de Lloret”.
El camí serpenteja per la vall de Lloret, passant finques amb bous. Ja prop del final del camí observem dos dels cingles més emblemàtics del barranc de Lloret: la Roca del Migdia i el Faixó de la Serp.
Després de 6km el camí asfaltat acaba en un reixat que tanca el pas. Al costat hi ha una zona d'aparcament on deixar el vehicle sota la tanca que barra el pas cap el Mas del Cansalader.
Des d'allà començarem la nostra ruta, després de creuar el pont tenim la cruïlla, que cap a l’esquerra ens porta als Bufadors, Escarrissons de Borosa i Racó del Moro i cap a la dreta, ens endinsa cap al barranc de la Cova Pintada.

Es poden fer les dues excursions durant el matí. Cada ruta té una distància de 3km (anar i tornar) i és un camí molt fàcil, idea per fer en família. Durant el recorregut ens trobem diferents punts d'aigua: la font de la Costa dels Dolors i font de la Cova Pintada.

La ruta

Baixa

Dificultat

3,0 Km's

Distància

2 hores

Temps aprox.
https://www.monnaturadelta.com/ca/visites-i-activitats/la-festa-dels-menuts/?utm_source=escapadaambnens&utm_medium=banner&utm_campaign=festamenutsdelta
https://costabrava.org/que-fer/turisme-familiar/
https://cavallfort.cat/botiga/la-capsa-regal/
https://visit.calafell.cat/family-weekend/

Com arribar

https://mogent.maristes.cat/ca/noticies/celebrem-el-dia-mundial-del-circ
https://xanascat.gencat.cat/ca/programes/lestiu-es-teu
https://www.escapadaambnens.com/activitat/523/excursio-ludica-fins-al-castell-de-claramunt-un-dels-millors-de-catalunya/
circdelacultura
Planifica la teva escapada...
Destí
Activitat
Buscar
Idees
Cap de setmana

Destí

Tria on vulguis anar

Província de Barcelona

Comarca a comarca

Destins populars de Barcelona

Província de Girona

Comarca a comarca

Destins populars de Girona

Província de Tarragona

Comarca a comarca

Destins populars de Tarragona

Província de Lleida

Comarca a comarca

Destins populars de Lleida

Andorra

Les Parròquies d'Andorra

Destins populars d'Andorra

Activitat

Quants dies teniu?

calendar1 dia
calendar2 dies
calendar7 dies

Planifica la teva escapada

On voleu anar?

+ Afegir

Què voleu fer?

+ Afegir

Quants dies teniu?

+ Afegir
Som-hi
Programador web APP girona freelance