El Sot de l'infern amb nens

El Sot de l'infern, l'excursió en familía més coneguda del Montseny

Excursions a peu a Fogars de Montclús amb nens

Tota l'essència del Montseny

Fogars de Montclús

L'excursió al Sot de l'infern és un dels itineraris més coneguts del Parc Natural del Montseny. Té molts atractius i és una ruta ideal per fer en família. Ens esperen 3 km d'anada, i 3km de tornada pel mateix camí, on podrem gaudir d'una gran bellesa natural. 

Si hi ha una excursió per fer amb els nostres fills i filles al Montseny és precisament aquesta, una escapada fins al Sot de l'infern. Durant el recorregut veurem una fantàstica panoràmica al Turó de l'Home, castanyers vells, la perxada fins a arribar al Sot de l'infern. El soroll de l'aigua ens indicarà que ja estem arribant i un cop aquí, només ens quedarà gaudir de la sensació de solitud i d'harmonia que transmet aquest paratge amagat.
El Sot de l'infern, l'excursió en familía més coneguda del Montseny
El Sot de l'infern, l'excursió en familía més coneguda del Montseny
On aparcar i des d'on començar l'excursió?
Es pot deixar el cotxe a Àrea d'esplai de la plana del Coll (Fogars de Montclús) que es troba a la carrereta de Sant Celoni al Turó de l'Home, km 10,8, just al costat del Càmping de Fontmartina. Aquesta àrea disposa de servei de taules, sanitaris, aigua potable i contenidors de recollida selectiva de deixalles.

La ruta cap al Sot de l'infern és un dels molts itineraris senyalitzats que hi ha dins del Parc Natural del Montseny. En aquest cas, seguirem el número 32.

Des d'aquí, podem gaudir d'una bona perspectiva del turó de l'Home. Agafem l'estret sender que sorgeix prop de l'entrada del càmping i ens introduïm en el bosc. Les altes capçades de les alzines gairebé no ens deixen veure el cel. L'itinerari continua per una pista ampla, planera i envoltada d'un alzinar espès. L'itinerari creua el sot de l'Infern pel tram superior. En arribar al pla de la Pomera trobem una barraca de carboners fidelment reconstruïda.

Deixem a l'esquerra la pista que seguíem i baixem per un estret corriol. Enmig dels castanyers i de les clapes d'alzines creixen alguns peus de roure i pi roig. Excavats al marge de la pista trobem dos antics forns de carbonet. El carbonet s'obtenia de les branques primes i dels troncs dels arbustos del sotabosc. El camí arriba al punt més baix del sot de l'Infern. La sensació de solitud i d'harmonia que transmet aquest amagat paratge conviden al repòs abans de reprendre el camí.

La ruta

Baixa

Dificultat

2,9 Km's

Distància

4 hores

Temps aprox.
https://visit.calafell.cat/family-weekend/
https://xanascat.gencat.cat/ca/programes/lestiu-es-teu
https://mogent.maristes.cat/ca/noticies/celebrem-el-dia-mundial-del-circ
https://cavallfort.cat/botiga/la-capsa-regal/

Com arribar

https://www.monnaturadelta.com/ca/visites-i-activitats/la-festa-dels-menuts/?utm_source=escapadaambnens&utm_medium=banner&utm_campaign=festamenutsdelta
https://costabrava.org/que-fer/turisme-familiar/
https://www.escapadaambnens.com/activitat/523/excursio-ludica-fins-al-castell-de-claramunt-un-dels-millors-de-catalunya/
APPAjuntaments
Planifica la teva escapada...
Destí
Activitat
Buscar
Idees
Cap de setmana

Destí

Tria on vulguis anar

Província de Barcelona

Comarca a comarca

Destins populars de Barcelona

Província de Girona

Comarca a comarca

Destins populars de Girona

Província de Tarragona

Comarca a comarca

Destins populars de Tarragona

Província de Lleida

Comarca a comarca

Destins populars de Lleida

Andorra

Les Parròquies d'Andorra

Destins populars d'Andorra

Activitat

Quants dies teniu?

calendar1 dia
calendar2 dies
calendar7 dies

Planifica la teva escapada

On voleu anar?

+ Afegir

Què voleu fer?

+ Afegir

Quants dies teniu?

+ Afegir
Som-hi
Programador web APP girona freelance