Descobrim la vida rural dels nuclis d'interior: Vandellòs, Masriudoms, Masboquera i la Masia de Castelló amb nens

Descobrim la vida rural dels nuclis d'interior: Vandellòs, Masriudoms, Masboquera i la Masia de Castelló

Excursions a peu a Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant amb nens

On podem gaudir del temps lliure en família sense pressa

Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

Vandellòs es caracteritza per la seva estructura urbana antiga, de tipus medieval, i disposa d’un centre d’interpretació de l’oli, el Mirador del Turó del Castell i Ca la Torre, un equipament cultural format per l’antiga casa pairal de la família Gil-Vernet i la torre de defensa del segle XVI. Masboquera és un lloc ideal per iniciar diverses rutes a peu, amb BTT o a cavall. Al centre hi alberga la Torre de les Hores. Com a principals atractius, Masriudoms acull l’església amb un campanar constituït per una antiga torre de defensa datada entre els segles XIII i XV; i l’antic rentador. 

Masboquera i la Torre de les Hores
Masboquera, un típic poble de l’interior del Mediterrani, de cases baixes i carrers estrets. Aquest és un bon punt de partida per fer algunes rutes de senderisme que connecten els diferents nuclis d’interior. I és que l'Hospitalet de l'Infant i la Vall de Llors és un paradís senderista amb una xarxa de camins i pistes forestals d'uns 180 km. Per aprofitar aquesta xarxa, l'Ajuntament va editar un plànol amb 14 rutes de diferents dificultats, algunes de les quals tenen un caràcter familiar i lúdic com el sender litoral del ‘Jonquet', que un any més ha tornat a rebre el guardó com a Sender Blau. També es poden trobar diversos itineraris georeferenciats en l'aplicació web de Wikiloc.
Descobrim la vida rural dels nuclis d'interior: Vandellòs, Masriudoms, Masboquera i la Masia de Castelló
A Castelló, el nucli que es torna a omplir per la Festa Major i el Pessebre dels Estels
Castelló és un dels nuclis deshabitats del municipi, que està situat entre Masboquera i Vandellòs. Aquest poble d’origen medieval, que va ser abandonat als anys 50, però, cobra vida, diversos cops a l’any, de la mà de l’Associació Masia de Castelló. Tot i això, al passejar pels seus carrers és fàcil imaginar com devia ser la vida fa dècades, enmig de les muntanyes i en un entorn molt més salvatge que l’actual. A més, és interessant veure la distribució dels carrers i els diferents tipus d'habitatge orientats a una vida exclusivament rural.

Entre els principals esdeveniments que organitza aquesta entitat, hi ha la Rustik Festa, a l’agost, que com a actes més destacats inclou una trobada d’acordionistes de la província, actuacions musicals, jocs tradicionals i espectacles de carrer; i a l’estiu també, la Nit lírica, una vetllada musical a l’aire lliure a mitjan de juliol.

Al Nadal s’hi representa el Pessebre dels Estels, un pessebre costumista prou singular en què a més de reproduir-se algunes escenes bíbliques, es recuperen arts i antics oficis que es realitzaven en pobles de muntanya com el de Castelló. Així durant tquatre dies, els visitants s’hi poden retrobar amb activitats com la carbonera, les feines de batre a l’era, els corrals, l’escola, la forja… I per Santa Llúcia, se celebra la Festa Major de Castelló, amb un caràcter lúdic, religiós i solidari.  
https://cavallfort.cat/botiga/la-capsa-regal/
https://www.monnaturadelta.com/ca/visites-i-activitats/la-festa-dels-menuts/?utm_source=escapadaambnens&utm_medium=banner&utm_campaign=festamenutsdelta
https://visit.calafell.cat/family-weekend/
https://www.escapadaambnens.com/activitat/523/excursio-ludica-fins-al-castell-de-claramunt-un-dels-millors-de-catalunya/

Com arribar

https://mogent.maristes.cat/ca/noticies/cabaret-circ-los
https://xanascat.gencat.cat/ca/programes/lestiu-es-teu
https://costabrava.org/que-fer/turisme-familiar/
APPAjuntaments
Planifica la teva escapada...
Destí
Activitat
Buscar
Idees
Cap de setmana

Destí

Tria on vulguis anar

Província de Barcelona

Comarca a comarca

Destins populars de Barcelona

Província de Girona

Comarca a comarca

Destins populars de Girona

Província de Tarragona

Comarca a comarca

Destins populars de Tarragona

Província de Lleida

Comarca a comarca

Destins populars de Lleida

Andorra

Les Parròquies d'Andorra

Destins populars d'Andorra

Activitat

Quants dies teniu?

calendar1 dia
calendar2 dies
calendar7 dies

Planifica la teva escapada

On voleu anar?

+ Afegir

Què voleu fer?

+ Afegir

Quants dies teniu?

+ Afegir
Som-hi
Programador web APP girona freelance