La vil·la romana Pla de Palol amb nens

La vil·la romana Pla de Palol, a Platja d'Aro

Visites al patrimoni a Castell d'Aro, Platja d'Aro i S'Agaró amb nens

visitacostabrava.com

Un jaciment arqueològic de l’època romana a l’aire lliure

Castell d'Aro, Platja d'Aro i S'Agaró

La vil·la romana Pla de Palol és un petit jaciment arqueològic de l’època romana a l’aire lliure, per conèixer els orígens del municipi, la major part de les restes que es poden veure és la part de magatzem, la part rústica. De la part es conserva un conjunt termal, actualment dins d’una propietat privada i visitable un cop l’any durant la jornada “porcianus” al mes de setembre.

L’existència de restes d’època romana en aquest indret és un fet plenament conegut i constatat per diferents intervencions arqueològiques que, de manera esporàdica, s’han anat realitzant. La última intervenció va ser l’any 1998, tot el material trobat, més de 2 tones i escaig, està dipositat a la Universitat de Girona.
La primera fase constructiva data del s. I d.C., La vil·la deixa de funcionar entre finals del s. I – principis del II. I torna a estar en funcionament fins finals del s. VI d.C. La vil·la, de dimensions destacables, possiblement devia ser una de les més importants del nord-est de Catalunya.

Com a principals activitats tenia la producció de vi i ceràmica per envasar els productes i després transportar-los per mar.

La situació de la Ciutat de Palol era ideal, per les dues rieres properes, la proximitat al mar i el port natural que suposava Cala Rovira, a recer del vent i accessible per vaixells de poc calat, gràcies al seu fons arenós i per l’absència d’esculls on poguessin topar. 

A la plaça on ens trobem ara hi ha una inscripció amb el nom PORCIANUS (Porkianus en llatí). Això és degut a un segell que es va trobar amb aquest nom al revés. Possiblement era el nom del propietari de la vil·la i aquest segell es feia servir per marcar la ceràmica de producció pròpia (àmfores vinícoles, per exemple). Porcianus devia viure a la zona residencial, on hi ha el conjunt termal, a temporades o durant tot l’any.   
https://www.turismebaixllobregat.com/ca/cupons
https://urldefense.com/v3/__https:/filmoteca.cat/web/ca/cicle/filmoxica__;!!IHJ3XrWN4X8!M2JtmnjUbDlDhp9z1UtC8ooqZGcsyK22d6HPaDmdL307mj27skJmGk6Pu1ZeMbaWV-7F0hPvnEGh5eDb2B9AmnDyjXmUFzIKBh3W$
https://urldefense.com/v3/__https:/www.ccma.cat/tv3/sx3/projecte-beta/?ext=XT_INTE_F1_SX3_CE56_SUPERCAMPUS__;!!IHJ3XrWN4X8!N7l92cG9Hi1i-ToG47bCSs11evt5fUJlY6W1WNoZDJ_8El1ccaTsxjp3lztjBHtILKwm2-cU4MvNOuBPuD6UtXpbR9s$
https://cavallfort.cat/botiga/la-capsa-regal/

Com arribar

https://xalaro.cat/
https://www.balaguer.cat/portal/10/?EC=ReadArticle&ArticleID=26787
https://www.mitjoriudebitlles.com/
https://tarracoviva.com/?utm_source=baner&utm_medium=EscapadaAmbNens&utm_campaign=TarracoViva

Si vas a Castell d'Aro, Platja d'Aro i S'Agaró, pots dormir a

GoettenMar, apartaments familiars a Platja d'Aro i a prop de la platja

GoettenMar, apartaments familiars a Platja d'Aro i a prop de la platja

Buscàvem relax, tranquil·litat i un allotjament pròxim a la platja i alhora cèntric en la nostra escapada en família a Platja d'Aro. I als apartaments Goetten Mar ho vam trobar tot.  Amb una oferta de gairebé…
Més info
Planifica la teva escapada...
Destí
Activitat
Buscar
Idees
Cap de setmana

Destí

Tria on vulguis anar

Província de Barcelona

Comarca a comarca

Destins populars de Barcelona

Província de Girona

Comarca a comarca

Destins populars de Girona

Província de Tarragona

Comarca a comarca

Destins populars de Tarragona

Província de Lleida

Comarca a comarca

Destins populars de Lleida

Andorra

Les Parròquies d'Andorra

Destins populars d'Andorra

Activitat

Quants dies teniu?

calendar1 dia
calendar2 dies
calendar7 dies

Planifica la teva escapada

On voleu anar?

+ Afegir

Què voleu fer?

+ Afegir

Quants dies teniu?

+ Afegir
Som-hi
Programador web APP girona freelance