El bosc dels menairons, una excursió plena de follets amb nens

El bosc dels menairons d’Andorra, una excursió plena de follets

Excursions a peu a Pal amb nens

Una excursió fàcil per fer en família i plena d’éssers màgics

Pal

A prop del poble de Pal, a la parròquia de la Massana d’Andorra, hi ha un bosc màgic amb éssers sorprenents: es tracta del bosc dels menairons…, Aquesta excursió forma part dels senders màgics Macarulla, unes passejades ideals per fer en família i una excusa més per escapar-nos a Andorra amb els nostres fills i filles.
El bosc dels menairons d’Andorra, una excursió plena de follets | visitandorra.comvisitandorra.com

Què són els senders màgics Macarulla?

Els senders màgics Macarulla són les excursions més divertides d’Andorra pensades expressament per fer en família. Durant l’itinerari trobem diferents activitats per conèixer l’entorn a través del joc i l’enginy. Aquestes excursions tenen noms tan ocurrents com: El bosc dels menairons; On són els bolets?; La poció de la bruixa Quela o Rastres i petjades.

Els menairons, uns follets que viuen al bosc

Sabeu qui són els menairons? Els menairons són uns petits éssers màgics, uns follets molt divertits, diminuts, que viuen en unes petites casetes de fusta al mig del bosc, s’enfilen pels arbres i són molt treballadors…

Diu la llegenda que els menairons neixen durant la nit del solstici d’estiu d’una herba menaironera, un tipus de falguera, que està protegida per dracs. I els menairons de Pal tenen una missió, una feina,  encomanda des de fa molts i molts anys.
Els menairons, uns follets que viuen al bosc | visitandorra.comvisitandorra.com
Sabeu a què es dediquen els menairons? Doncs a protegir unes pedres blanques que hi ha a les valls i a les muntanyes d’Andorra. Aquestes pedres blanques són un dels molts tresors que s’amaguen a Andorra, però encara que les busqueu, no les trobareu… Els menairons són els encarregats de protegir aquestes pedres blanques.

Diu la llegenda que gràcies a aquestes pedres blanques els nens i nenes d’Andorra tenen molta imaginació i precisament els menairons tenen cura i vigilen aquestes pedres. Diuen que agafen l’energia de la natura i que cal un bon equip per mantenir-les actives i perquè tots els elements estiguin en perfecta harmonia.

Les pedres blanques estan amagades, soterrades, però els menairons estan ben visibles dins d’aquest bosc tan màgic i singular d’Andorra. Durant l’excursió ens endinsarem pel bosc i un cop més podrem gaudir de la vegetació i del paisatge de muntanya tan típic d’Andorra.

Aquesta excursió està senyalitzada i és ideal per fer en família. En diferents punts de l’itinerari ens trobarem els menairons que viuen al bosc. Fins i tot descobrirem diferents sorpreses ‘amagades’, unes sorpreses que formen part d’aquest itinerari i que han estat creades per artistes i artesans locals amb materials que respecten el medi natural, plenament integrats en el paisatge.

Seguim les indicacions del quadern guia

A les oficines de turisme d’Andorra trobareu els quaderns per descobrir en família tots els secrets i superar tots els reptes que ens proposen els menairons que es troben dins del bosc. Aquesta és una de les moltes excursions que podem fem a Andorra amb nens. L’excursió al Bosc dels menairons de Pal és una excursió amb elements de jocs i sorpreses, una ruta divertida pensada per a què nens i nens, acompanyats de la família, s’endinsin en la natura.

Una vegada realitzada la ruta, a la web Visitandorra.com es pot descarregar el diploma que acreditarà als nens i nenes com a “Macarulles”.

El quadern té un cost d’1€ amb el què es contribueix a reduir la producció de paper, a fomentar el bon ús del llibret i a aconseguir que les famílies Macarulla siguin més sostenibles i respectuoses amb l’entorn.

La millor època per anar d’excursió al Bosc dels Menairons

Qualsevol època de l’any és bona per escapar-nos a Andorra en família i anar a descobrir aquests petits fullets que viuen al bosc. Però si hi ha una estació ideal per gaudir de la muntanya amb els nostres fills i filles és quan arriba el bon temps, des de la primavera, a l’estiu i a la tardor.

I si us agrada fer una escapada a l’hivern a Andorra en família, per anar a esquiar o bé per jugar amb la neu, també podeu aprofitar per fer aquesta excursió al bosc dels menairons. Això sí, cal anar amb un calçat adequat per la neu i amb roba d’abric.

Com arribar al Bosc dels Menairons i a on aparcar?

Cal anar en direcció a l’estació de Pal Arinsal, Ctra. General 4, fins al km 8,5.
Just abans d’arribar a l’estació de Pal Arinsal hi ha un aparcament per deixar el cotxe i també hi ha dos aparcaments més molt a prop del punt d’inici de l’excursió al bosc dels menairons.
Com arribar al Bosc dels Menairons i a on aparcar? | visitandorra.comvisitandorra.com

La ruta

Baixa

Dificultat

4,0 Km's

Distància

4 hores

Temps aprox.

Si

Ruta circular

Informació pràctica

https://tarracoviva.com/?utm_source=baner&utm_medium=EscapadaAmbNens&utm_campaign=TarracoViva
https://www.balaguer.cat/agenda/
https://xalaro.cat/
https://www.palauplegamans.cat/pl17/actualitat/noticies/id4767/palau-solita-i-plegamans-mes-medieval-que-mai.htm

Com arribar

Generar Ruta

Veure Mapa

https://urldefense.com/v3/__https:/www.ccma.cat/tv3/sx3/projecte-beta/?ext=XT_INTE_F1_SX3_CE56_SUPERCAMPUS__;!!IHJ3XrWN4X8!N7l92cG9Hi1i-ToG47bCSs11evt5fUJlY6W1WNoZDJ_8El1ccaTsxjp3lztjBHtILKwm2-cU4MvNOuBPuD6UtXpbR9s$
https://cultura.gencat.cat/ca/temes/museus/dia_internacional_dels_museus/
https://www.festadelmercat.cat/
https://www.escapadaambnens.com/activitat/523/excursio-ludica-fins-al-castell-de-claramunt-un-dels-millors-de-catalunya/
Planifica la teva escapada...
Destí
Activitat
Buscar
Idees
Cap de setmana

Destí

Tria on vulguis anar

Província de Barcelona

Comarca a comarca

Destins populars de Barcelona

Província de Girona

Comarca a comarca

Destins populars de Girona

Província de Tarragona

Comarca a comarca

Destins populars de Tarragona

Província de Lleida

Comarca a comarca

Destins populars de Lleida

Andorra

Les Parròquies d'Andorra

Destins populars d'Andorra

Activitat

Quants dies teniu?

calendar1 dia
calendar2 dies
calendar7 dies

Planifica la teva escapada

On voleu anar?

+ Afegir

Què voleu fer?

+ Afegir

Quants dies teniu?

+ Afegir
Som-hi
Programador web APP girona freelance