Toll de l’Olla amb nens

Toll de l’Olla

Excursions a peu a Mont-ral amb nens

foto: escapadaambnens.com

Una de les joies del riu Brugent

Mont-ral

El Toll de l'Olla és una de les joies que ens deixa el riu Brugent al seu pas per l'Alt Camp. Sense cap mena de dubte el Toll de l'Olla és una de les gorgues més espectaculars i també una de les més concorregudes. 

Per arribar a Farena, agafarem la carretera TV-7044, des de la Riba, que està a uns 14 quilòmetres. Aquí comença l’aventura, ja que és un trajecte amb molts revolts, en una via relativament estreta, però on ja contemplarem la bellesa del riu Brugent. 

On aparcar per anar al Toll de l'Olla

Un cop arribem a Farena, la nostra recomanació és que ja hi deixeu el cotxe i emprengueu la ruta a peu.

Comença l'aventura a peu

Caldrà fer un quilòmetre vorejant el camí de la Cadeneta, que està asfaltat, però rodejat de bosc. Quan el camí faci un revolt molt i molt gran a l’esquerra, caldrà deixar-lo i endinsar-se cap a la dreta, cap al bosc. Hi trobareu un cartell que prohibeix el pas (hi diu propietat privada) i un altre que indica Mas d’en Toni. A peu hi podeu passar i sempre heu d’anar recte, direcció Mas d’en Toni.
Toll de l’Olla | Toll de l'Olla, Mon-ral. Foto: ESCAPADAAMBNENS.COMToll de l'Olla, Mon-ral. Foto: ESCAPADAAMBNENS.COM
Al cap d’una mitja horeta de ruta i sempre envoltats de pins, trobareu una esplanada on ja sentireu el riu Brugent, i des d’on s’inicia el descens cap al Toll de l’Olla. Aquest és potser el tram més complicat. Agafeu de la mà els nens i si aneu amb motxilla, aneu amb compte. Al cap d’uns metres gaudireu del Toll de l’Olla i de la seva piscineta natural.

Si es vol, des d’allí mateix es pot seguir el curs del riu Brugent cap amunt, on trobareu diverses gorgues per remullar-vos els peus o fer un bany complet, però atenció, l'aigua del Toll de l'Olla sempre està molt freda

On podem dinar si anem al Toll de l'Olla?

Al mateix Toll de l’Olla també podeu menjar. No hi ha zona de picnic, però hi ha espai per fer-ho. Això, sí, recollim-ho tot i no deixem residus.

I per tornar?

Per tornar, feu la ruta fins a Farena, i un cop arribeu al municipi de Farena us recomanem que feu una passejada pels diversos carrers del seu nucli empedrat.  

La ruta

Verificada

Ruta verificada

Baixa

Dificultat

5,0 Km's

Distància

4 hores

Temps aprox.

Si

Ruta circular

Com arribar

Generar Ruta

Veure Mapa

Planifica la teva escapada...
Destí
Activitat
Buscar
Idees
Vistos

Destí

Zones per descobrir

Poblacions populars

Activitat

Quants dies teniu?

1 dia
2 dies
7 dies

Planifica la teva escapada

On voleu anar?

+ Afegir

Què voleu fer?

+ Afegir

Quants dies teniu?

+ Afegir
Som-hi
Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers. Si continues navegant acceptes la seva utilització. +Info