Cova de Vallmajor amb nens

Cova de Vallmajor

Excursions a peu a Albinyana amb nens

foto: escapadaambnens.com

Un lloc per descobrir pintures de bronze

Albinyana

Podreu descobrir diferents figures a les parets d'aquesta cova, que forma part del Patrimoni de la Humanitat.

Voleu visitar una cova amb unes quantes pintures de l'època del bronze? Teniu l'oportunitat de fer-ho a Albinyana, a la serra del Quadrell, on trobareu la sorprenent cova de Vallmajor, descoberta el 1959 i que des del 1998 està integrada en la llista de coves de l'arc mediterrani de la península designades Patrimoni de la Humanitat. L'accés a les coves és lliure, tot i que les pintures estan protegides per un tancat.
Cova de Vallmajor | Foto: ESCAPADAAMBNENS.COMFoto: ESCAPADAAMBNENS.COM
Cova de Vallmajor | Foto: ESCAPADAAMBNENS.COM | Foto: ESCAPADAAMBNENS.COMFoto: ESCAPADAAMBNENS.COM
Cova de Vallmajor | Foto: ESCAPADAAMBNENS.COM | Foto: ESCAPADAAMBNENS.COM | Foto: ESCAPADAAMBNENS.COMFoto: ESCAPADAAMBNENS.COM
L'entrada de la cova és àmplia i dona accés a unes galeries que tenen un pendent descendent i que porten fins a la sala, de nou metres de llarg per dos i mig d'ample, on es troben les pintures, datades de fa uns 3.500 anys.

Hi veureu disset figures d'animals, de tipus esquemàtic, que representen cérvols i cavalls. Si us hi fixeu bé, també hi trobareu, entre d'altres, arcs i una creu dins d'un cercle. A més, a la cova s'hi han realitzat troballes arqueològiques de ceràmica, sílex, os i metalls, que podeu veure si visiteu el Museu d'Arqueologia del Vendrell.

La ruta té un alicient especial per als nens, ja que cal seguir les marques de rat-penats vermells que trobarem pintades a les pedres i al terra. 

Es pot sortir des de l’ermita de Sant Antoni, situada a dalt de tot del poble, des d’on ja veurem la cova a l’altre costat de la muntanya. Sembla que està lluny, però no ho és tant. 

Des d’allí un sender estret ens farà baixar fins al camí que seguirem fins a la cova estant sempre pendents dels rat-penats!! 

La ruta és planera, tot i que a mesura que ens apropem a la cova el camí es fa més estret fins que ens converteix en un camí de cabres.
https://www.zoobarcelona.cat/?utm_source=digital&utm_medium=banner_300x300&utm_campaign=viuelzoo&utm_id=estiu2024&utm_content=escapada-amb-nens
https://www.minibloc.es/cat/campus
https://www.escapadaambnens.com/activitat/523/excursio-ludica-fins-al-castell-de-claramunt-un-dels-millors-de-catalunya/
https://mogent.maristes.cat/ca

Com arribar

Planifica la teva escapada...
Destí
Activitat
Buscar
Idees
Cap de setmana

Destí

Tria on vulguis anar

Província de Barcelona

Comarca a comarca

Destins populars de Barcelona

Província de Girona

Comarca a comarca

Destins populars de Girona

Província de Tarragona

Comarca a comarca

Destins populars de Tarragona

Província de Lleida

Comarca a comarca

Destins populars de Lleida

Andorra

Les Parròquies d'Andorra

Destins populars d'Andorra

Activitat

Quants dies teniu?

calendar1 dia
calendar2 dies
calendar7 dies

Planifica la teva escapada

On voleu anar?

+ Afegir

Què voleu fer?

+ Afegir

Quants dies teniu?

+ Afegir
Som-hi
Programador web APP girona freelance