Les Fonts del Carme amb nens

Les Fonts del Carme

Excursions a peu a Tivenys amb nens

foto: ajuntament de tivenys

Un petit tresor dins d'un bosc màgic

Tivenys

Les fonts del Carme són un petit tresor que podem trobar a pocs minuts del poble. Amb una passejada suau i molt agradable arribem a aquest espai tan emblemàtic i estimat per la gent de Tivenys.

La primera fou descoberta l’any 1800, i cap al 1950, per iniciativa del veí́ Benito Badia, iaio d'Isabel Piñol Badia, es van descobrir i arranjar totes les altres que trobem actualment. Gràcies a ell i a la seva família, les hem pogut gaudir durant més de setanta anys.
Les Fonts del Carme, a Tivenys. Foto: AJUNTAMENT DE TIVENYSLes Fonts del Carme, a Tivenys. Foto: AJUNTAMENT DE TIVENYS
Enmig del barranc de Vall d'Horta, trobem una raconada humida i frondosa amb una gran varietat de vegetació, en la qual hi neixen cinc petites fonts d'aigua natural. Cadascuna d'elles amb una construcció diferent i amb un component religiós, fetes amb la paciència, la il·lusió i la generositat d'aquells veïns als anys 50.

Actualment i recent netejades, les fonts i el seu entorn, han recuperat l'encant i la màgia que el bosc ja amagava. Un espai natural senzill, familiar i a l'abast de tothom, on podrem desconnectar.

Com arribar

Deixarem el cotxe als aparcaments del Recinte firal o enfront del cementiri, que es troba a la sortida del poble amb direcció a Benifallet. Des del cementiri girarem a la dreta seguint l’indicador de les fonts per un camí asfaltat fins trobar un camí de pedra de barranc situat a mà dreta, just enmig d’una corba molt pronunciada, pel qual accedirem al barranc que ens portarà a les fonts.

La primera, actualment seca, està a l’inici mateix del camí, les altres, totes amb aigua, les trobarem al darrera d’una petita caseta de camp situada a la vora del camí, just quan comences a enfilar muntanya amunt.

A la part de dalt, pujant per una sendera estan les fonts, amb bancs de pedra per descansar una estona, i a la part de sota hi ha una esplanada ideal per fer un pícnic o estirar-te una estona abans de tornar.

La ruta

Baixa

Dificultat

1000 m.

Distància

1 hora

Temps aprox.

No

Ruta circular

Serveis

Aparcament
Zona de pícnic

Com arribar

Planifica la teva escapada...
Destí
Activitat
Buscar
Idees
Vistos

Destí

Zones per descobrir

Poblacions populars

Activitat

Quants dies teniu?

1 dia
2 dies
7 dies

Planifica la teva escapada

On voleu anar?

+ Afegir

Què voleu fer?

+ Afegir

Quants dies teniu?

+ Afegir
Som-hi
Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers. Si continues navegant acceptes la seva utilització. +Info