L'Assut de l'Ebre i el seu poblat ibèric amb nens

L'Assut de l'Ebre i el seu poblat ibèric

Excursions a peu a Tivenys amb nens

foto: ajuntament de tivenys

Ruta amb cascades, patrimoni i vistes privilegiades

Tivenys

L'inici d'aquesta excursió està al parc municipal de Tivenys. Allà, just abans de començar, podem baixar a veure l'embarcador i observar com transcorre el riu Ebre amb tot el seu gran cabal. 
 
Després, ja podem començar l'excursió que ens portarà a l'Assut de Tivenys, en un camí pla i sense cap dificultat, on la fauna i la flora ens abraçarà, escoltarem el cant dels ocells i olorarem els arbres fruiters, mandariners i tarongers, que trobarem a mà dreta en tot moment.

Una vegada haguem arribat a l’antic càmping de l’Assut, continuarem recte travessant el primer pont del canal de l’esquerra de l’Ebre que fa de plaça de l’antiga farinera. Just pujant, podem aturar-nos i observar de lluny el paisatge amb Tivenys al fons.
L'Assut de l'Ebre i el seu poblat ibèric | Poblat Ibèric de l'Assut de Tivenys. Foto: AJUNTAMENT DE TIVENYSPoblat Ibèric de l'Assut de Tivenys. Foto: AJUNTAMENT DE TIVENYS
Després girarem cap a l’esquerra, trobant a uns 50 metres un indicador que ens avisa que comença la pujada cap al Poblat Ibèric de l’Assut.

Podeu decidir si pujar o continuar recte. En el cas de voler obviar la visita al Poblat Ibèric, el camí cap a l’Assut no té cap desviament i cal continuar recte fins trobar les cascades de l’Assut. 

Si escolliu visitar-lo, la pujada, de pendent pronunciada, ens farà arribar a l’antic Poblat Ibèric des d’on també podrem observar privilegiadament un paisatge de contrastos. D’una banda, l’Assut; i per altra Tivenys, les seves horetes i la muntanya de Les Planes. 

Al baixar, continuarem recte i arribarem al punt final: les cascades de l’Assut. Travessarem el pont i tornarem baixant les escales i agafant el camí que voreja el canal, on trobarem l’àrea de lleure de l’Assut.  Allà podem descansar, beure i menjar. Abans de marxar però, no oblidem passejar per la platja fluvial situada entre l’àrea i les cascades.

Deixarem l’assut al darrera i, tornant a passar per davant l’antic càmping, agafarem el camí de tornada fins al parc.   

La ruta

Baixa

Dificultat

5,2 Km's

Distància

2h 30min

Temps aprox.

Si

Ruta circular

Serveis

Zona de pícnic
https://www.minibloc.es/cat/campus
https://www.zoobarcelona.cat/?utm_source=digital&utm_medium=banner_300x300&utm_campaign=viuelzoo&utm_id=estiu2024&utm_content=escapada-amb-nens
https://mogent.maristes.cat/ca
https://www.escapadaambnens.com/activitat/523/excursio-ludica-fins-al-castell-de-claramunt-un-dels-millors-de-catalunya/

Com arribar

Planifica la teva escapada...
Destí
Activitat
Buscar
Idees
Cap de setmana

Destí

Tria on vulguis anar

Província de Barcelona

Comarca a comarca

Destins populars de Barcelona

Província de Girona

Comarca a comarca

Destins populars de Girona

Província de Tarragona

Comarca a comarca

Destins populars de Tarragona

Província de Lleida

Comarca a comarca

Destins populars de Lleida

Andorra

Les Parròquies d'Andorra

Destins populars d'Andorra

Activitat

Quants dies teniu?

calendar1 dia
calendar2 dies
calendar7 dies

Planifica la teva escapada

On voleu anar?

+ Afegir

Què voleu fer?

+ Afegir

Quants dies teniu?

+ Afegir
Som-hi
Programador web APP girona freelance