Platja d'Espolla amb nens

Platja d'Espolla

Excursions a peu a Fontcoberta amb nens

Efímer i sorprenent

Fontcoberta

Conegueu un estany que s'omple subterràniament després d'èpoques de pluja i descobriu-hi els triops, uns petits éssers primitius.

Sabeu perquè l'Estany de Banyoles no es desborda gairebé mai? Perquè les aigües que l'alimenten subterràniament troben sortida, quan n'hi ha un accés després d'èpoques de molta pluja, a la platja d'Espolla, situada a més altura sobre el nivell del mar i que li fa de sobreeixidor natural.
Platja d'Espolla
Es tracta d'un paratge realment sorprenent, que està gairebé sempre sec però que quan s'omple és un espectacle. Si teniu la sort de ser-hi just en aquest moment, veureu l'aigua com va brollant de les diferents surgències, anomenades bullidors, on es formen bombolles i moviment d'aigua. Un cop ple, és un bucòlic estany de bonics tons blaus amb uns habitants preshistòrics. Sí, ho heu llegit bé. Són els triops o tortuguetes, uns petits crustacis que pràcticament no han canviat gens en els últims 180 milions d'anys. El seu cicle vital és d'uns setanta dies (més o menys el temps que la platja d'Espolla acostuma a estar plena d'aigua) i, per sobreviure a la llarga estació seca, els ous es mantenen dins el fang i s'obren quan torna l'aigua. A veure si teniu la sort de veure'n algun!

Heu de tenir en compte que és un espai protegit on el bany no hi és permès. Des d'aquí podeu anar caminant fins al jaciment paleolític de Roca Forada, situant a uns deu minuts, o seguir el curs del rec d'Espolla, que porta les aigües d'aquest estany fins a l'espectacular Salt de Martís, que, lògicament, també és intermitent.
https://patrimoni.gencat.cat/estiu?pk_campaign=2024&pk_medium=baner&pk_keyword=escapadaambnens&pk_cid=estiu2024
http://www.festadelrenaixement.org
https://www.aralleida.cat
https://www.zoobarcelona.cat/?utm_source=digital&utm_medium=banner_300x300&utm_campaign=viuelzoo&utm_id=estiu2024&utm_content=escapada-amb-nens

Com arribar

https://www.plederiure.cat/
https://cambrils-turisme.com/en-familia/
https://www.escapadaambnens.com/activitat/523/excursio-ludica-fins-al-castell-de-claramunt-un-dels-millors-de-catalunya/
APPAjuntaments
Planifica la teva escapada...
Destí
Activitat
Buscar
Idees
Cap de setmana

Destí

Tria on vulguis anar

Província de Barcelona

Comarca a comarca

Destins populars de Barcelona

Província de Girona

Comarca a comarca

Destins populars de Girona

Província de Tarragona

Comarca a comarca

Destins populars de Tarragona

Província de Lleida

Comarca a comarca

Destins populars de Lleida

Andorra

Les Parròquies d'Andorra

Destins populars d'Andorra

Activitat

Quants dies teniu?

calendar1 dia
calendar2 dies
calendar7 dies

Planifica la teva escapada

On voleu anar?

+ Afegir

Què voleu fer?

+ Afegir

Quants dies teniu?

+ Afegir
Som-hi
Programador web APP girona freelance