Itinerari sensorial de Talamanca amb nens

Itinerari sensorial de Talamanca, al bages

Excursions a peu a Talamanca amb nens

Amb tots els sentits

Talamanca

En aquest recorregut per l'entorn natural de Talamanca escoltareu ocells, olorareu plantes aromàtiques, observareu els insectes i tocareu les escorces dels arbres.  

Teniu ganes d'experimentar amb els sentits en un entorn natural? A Talamanca, a tocar del nucli urbà, teniu l'oportunitat de seguir un itinerari sensorial, una proposta interessant i, sobretot, original per fer amb família, gaudint amb els més petits. En aquesta ruta olorareu diferents espècies aromàtiques, observareu la laboriosa vida dels insectes, escoltareu els diferents cants d’ocell i tocareu les diferents textures de les escorces dels arbres que ens envolten.
Itinerari sensorial de Talamanca, al bages
El punt d'inici de l'itinerari sensorial

Comencem l’itinerari sensorial sota la zona esportiva municipal. Caminem per un petit camí pràcticament pla i aviat ens trobarem envoltats d’un bonic bosc de pins. Al final d’aquest petit bosc girarem a la dreta per dirigir-nos cap a l'acollidor i atractiu parc de la Quintana, on hi ha la primera prova sensorial. En un costat del parc trobarem un petit hotel d’insectes, que observarem una estona. Uns metres més enllà podreu experimentar, si us descalceu, amb el tacte als peus de les diferents textures d’un bonic passadís sensorial.

Deixem ara el parc seguint un petit corriol entre pins i alzines, i aviat arribarem al següent punt d’experimentació sensorial. Aquí escoltarem diferents àudios de cants d’ocells i intentarem identificar-los amb els sons de l’entorn. Seguint el camí, trobarem una petita pujada i tot seguit us convidem a experimentar amb les olors d’algunes plantes aromàtiques de l’entorn. Després seguirem el mateix camí, entre pins, de l’anada. Uns metres més endavant ens desviarem a la dreta i just en travessar el Sot del Pou ens aturarem per experimentar amb el sentit del tacte i la vista. 

Us convidem a identificar tocar i observar les textures de les escorces dels diferents arbres. Ara ja només faltarà tornar tranquil·lament fins al punt d’inici per completar una activitat per fer, ja ho veieu, amb els cinc sentits ben desperts!  
https://www.turismebaixllobregat.com/ca/cupons
https://urldefense.com/v3/__https:/www.ccma.cat/tv3/sx3/projecte-beta/?ext=XT_INTE_F1_SX3_CE56_SUPERCAMPUS__;!!IHJ3XrWN4X8!N7l92cG9Hi1i-ToG47bCSs11evt5fUJlY6W1WNoZDJ_8El1ccaTsxjp3lztjBHtILKwm2-cU4MvNOuBPuD6UtXpbR9s$
https://www.castelletilagornal.cat/visita-castellet-i-la-gornal/festes-i-tradicions/castellet-medieval.html
https://www.zoobarcelona.cat/?utm_source=digital&utm_medium=banner_300x300&utm_campaign=viuelzoo&utm_id=estiu2024&utm_content=escapada-amb-nens

Com arribar

https://cavallfort.cat/botiga/la-capsa-regal/
https://www.escapadaambnens.com/activitat/523/excursio-ludica-fins-al-castell-de-claramunt-un-dels-millors-de-catalunya/
https://www.minibloc.es/cat/campus
https://mogent.maristes.cat/ca
Planifica la teva escapada...
Destí
Activitat
Buscar
Idees
Cap de setmana

Destí

Tria on vulguis anar

Província de Barcelona

Comarca a comarca

Destins populars de Barcelona

Província de Girona

Comarca a comarca

Destins populars de Girona

Província de Tarragona

Comarca a comarca

Destins populars de Tarragona

Província de Lleida

Comarca a comarca

Destins populars de Lleida

Andorra

Les Parròquies d'Andorra

Destins populars d'Andorra

Activitat

Quants dies teniu?

calendar1 dia
calendar2 dies
calendar7 dies

Planifica la teva escapada

On voleu anar?

+ Afegir

Què voleu fer?

+ Afegir

Quants dies teniu?

+ Afegir
Som-hi
Programador web APP girona freelance