Castell de Montesquiu i un passeig pel Parc amb nens

Castell de Montesquiu i un passeig pel Parc

Visites al patrimoni a Montesquiu amb nens

Una fortificació en un parc

Montesquiu

Coneixeu el castell de Montesquiu? Potser heu vist alguna vegada la imatge de la seva planta quadrada, molt estètica i imponent. Doncs la seva visita val molt la pena.

Per una banda, coneixereu la història d'un edifici aixecat per ordre de Guifré el Pilós el segle IX i que ha patit, al llarg de la història, moltes modificacions. L'última, un cop adquirit per la Diputació de Barcelona, va posar en relleu els testimonis arquitectònics més significatius dels diversos períodes i el va deixar a punt per ser visitat.

És especialment recomanable l'audiovisual titulat “Temps d'història i misteri”, que explica, de manera dramatitzada, la història del castell a través dels fantasmes dels personatges més significatius que hi han tingut relació. Sens dubte, un audiovisual molt amè i pedagògic, i apte per a tota la família.

I, per altra banda, anar al castell de Montesquiu val la pena per l'entorn, ja que es troba enmig d'un parc ampli, amb jardins i molta vegetació. De fet, hi ha unes quantes rutes senyalitzades, ideals per fer amb els vostres fills i filles, com ara la ruta del bosc de pi roig, la de la font de la Codineta, la del gorg del Pla de l'Hort...

Tot plegat, una manera ben completa de passar un dia en família coneixent la història d'una castell imponent i gaudint de l'entorn natural.

Itinerari dels jardins del Castell de Montesquiu

L'itinerari dels jardins del Castell de Montesquiu és planer i adaptat per a persones amb mobilitat reduïda. Va des de l'aparcament fins al castell mateix i permet observar els voltants d'aquesta majestuosa edificació.

Amb una extensió de 546 hectàrees, el parc del Castell de Montesquiu és un dels més interessants del territori, ja que hi habita una flora abundant i generosa i té una història que el fa característic.

Hi predominen espècies com l'alzina, el garric, l'argelaga o la farigola, i el poblen diverses espècies d'animals rapinyaires, conills, esquirols, mussols i granotes. Al bell mig s'hi alça el majestuós castell de Montesquiu, que fou la residència dels senyors del terme de Besora.

Pels jardins que envolten el castell transcorre aquest itinerari, molt planer, amb baranes a banda i banda i amb molt poc pendent, de manera que és fàcilment accessible per a persones amb mobilitat reduïda. Es tracta d'un trajecte de menys d'un quilòmetre que va des de la zona d'aparcament fins al castell mateix, i que permet observar els voltants d'aquesta edificació i valorar-ne la situació elevada, a la comarca d'Osona, on predominen els terrenys planers.  

Serveis

Lavabos públics
Aparcament

Informació pràctica

Horaris

Consultar la web
https://www.balaguer.cat/portal/10/?EC=ReadArticle&ArticleID=26787
https://xalaro.cat/
https://urldefense.com/v3/__https:/www.ccma.cat/tv3/sx3/projecte-beta/?ext=XT_INTE_F1_SX3_CE56_SUPERCAMPUS__;!!IHJ3XrWN4X8!N7l92cG9Hi1i-ToG47bCSs11evt5fUJlY6W1WNoZDJ_8El1ccaTsxjp3lztjBHtILKwm2-cU4MvNOuBPuD6UtXpbR9s$
https://www.mitjoriudebitlles.com/

Com arribar

https://www.minibloc.es/cat/campus
https://cavallfort.cat/botiga/la-capsa-regal/
https://tarracoviva.com/?utm_source=baner&utm_medium=EscapadaAmbNens&utm_campaign=TarracoViva
https://www.turismebaixllobregat.com/ca/cupons
Planifica la teva escapada...
Destí
Activitat
Buscar
Idees
Cap de setmana

Destí

Tria on vulguis anar

Província de Barcelona

Comarca a comarca

Destins populars de Barcelona

Província de Girona

Comarca a comarca

Destins populars de Girona

Província de Tarragona

Comarca a comarca

Destins populars de Tarragona

Província de Lleida

Comarca a comarca

Destins populars de Lleida

Andorra

Les Parròquies d'Andorra

Destins populars d'Andorra

Activitat

Quants dies teniu?

calendar1 dia
calendar2 dies
calendar7 dies

Planifica la teva escapada

On voleu anar?

+ Afegir

Què voleu fer?

+ Afegir

Quants dies teniu?

+ Afegir
Som-hi
Programador web APP girona freelance