Busquem l'or del riu Segre amb nens

Centre d'Interpretació de l'or del Segre: l'emoció de trobar or en família

Visites a museus a Balaguer amb nens

http://museucn.com

Busquem or al Segre

Balaguer

Sabíeu que hi havia or en el riu Segre? Sabíeu que durant anys es va buscar or i explotar aquesta riquesa natural? I sabeu d'on venia aquest or?

Tot això i molt més us ho explicaran al Centre d'Interpretació de l'Or del Segre, on podreu veure una exposició que fa un recorregut històric per l'explotació de l'or al Segre i també podreu participar en una activitat didàctica pensada pel públic familiar.

Durant l'exposició podreu descobrir com el riu Segre anava dipositant unes petites partícules d'or que provenien de l'erosió de les muntanyes dels Pirineus. Interessant, oi? Doncs això no és tot, perquè podreu viure l'experiència dels antics buscadors d'or i fins i tot, si en trobeu, us el podeu endur. Us explicaran que la cerca de l'or es remonta a l'època romana, i també us ensenyaran a separar l'or de la sorra.

Cinc curiositats per a famílies exploradores...

Al centre, els visitants poden submergir-se en la història i la cultura de la mineria d'or a través d'exposicions interactives, audiovisuals i mostres de minerals. S'explica el procés d'extracció de l'or, així com la vida dels miners i el seu impacte a la regió al llarg dels segles.

1L'or és part de la nostra història

Imagina les antigues civilitzacions, com els egipcis, que feien servir l'or per construir monuments impressionants com les piràmides. I què en dius de la febre de l'or a Amèrica? Milers de cercadors de fortuna es van llançar a l'aventura buscant aquest preciós metall, i alguns van tenir molta sort!

2Cercadors de tresors

T'imagines posar-te un barret d'explorador i sortir a buscar or? Al centre aprendràs com es feia. Descobriràs eines antigues i et sentiràs com un autèntic cercador de tresors! Qui sap? Potser trobes una pepita d'or amagada!

3Roques que brillen com estrelles

Quan entris al centre, trobaràs roques i minerals que brillen amb colors impressionants. Algunes sembla que hagin estat tretes d'un altre planeta. És fascinant veure com la natura crea coses tan boniques i especials!

4Excavacions emocionants

T'agradaria descobrir artefactes antics enterrats al terra? Al centre aprendràs sobre les excavacions arqueològiques que revelen la vida dels miners del passat. Potser trobaràs eines antigues o fins i tot restes de vivendes!

5Viatge al passat dels miners

A través d'exposicions interactives, podràs imaginar com era la vida dels miners. T'agradaria posar-te en la seva pell? Descobreix com treballaven, què menjaven i fins i tot com es divertien després d'un dur dia de feina a les mines.

Informació pràctica

Horaris

El Centre d'Interpretació de l'Or del Segre romandrà tancat temporalment per reformes.

Per informació i consultes us podeu adreçar al correu electrònic ordelsegre@balaguer.cat o bé als telèfons 973 448 668 / 973 445 194

Preus

Entrada + visita guiada + taller de recerca d'or
General: 5 €
https://www.castelletilagornal.cat/visita-castellet-i-la-gornal/festes-i-tradicions/castellet-medieval.html
https://mogent.maristes.cat/ca
https://www.zoobarcelona.cat/?utm_source=digital&utm_medium=banner_300x300&utm_campaign=viuelzoo&utm_id=estiu2024&utm_content=escapada-amb-nens
https://cavallfort.cat/botiga/la-capsa-regal/

Com arribar

https://www.minibloc.es/cat/campus
https://urldefense.com/v3/__https:/www.ccma.cat/tv3/sx3/projecte-beta/?ext=XT_INTE_F1_SX3_CE56_SUPERCAMPUS__;!!IHJ3XrWN4X8!N7l92cG9Hi1i-ToG47bCSs11evt5fUJlY6W1WNoZDJ_8El1ccaTsxjp3lztjBHtILKwm2-cU4MvNOuBPuD6UtXpbR9s$
https://www.turismebaixllobregat.com/ca/cupons
https://www.escapadaambnens.com/activitat/523/excursio-ludica-fins-al-castell-de-claramunt-un-dels-millors-de-catalunya/
Planifica la teva escapada...
Destí
Activitat
Buscar
Idees
Cap de setmana

Destí

Tria on vulguis anar

Província de Barcelona

Comarca a comarca

Destins populars de Barcelona

Província de Girona

Comarca a comarca

Destins populars de Girona

Província de Tarragona

Comarca a comarca

Destins populars de Tarragona

Província de Lleida

Comarca a comarca

Destins populars de Lleida

Andorra

Les Parròquies d'Andorra

Destins populars d'Andorra

Activitat

Quants dies teniu?

calendar1 dia
calendar2 dies
calendar7 dies

Planifica la teva escapada

On voleu anar?

+ Afegir

Què voleu fer?

+ Afegir

Quants dies teniu?

+ Afegir
Som-hi
Programador web APP girona freelance