5 àrees de pícnic espectaculars amb 5 excursions molt fàcils

5 àrees de pícnic espectaculars amb 5 excursions molt fàcils

5 pícnics a l'aire lliure i 5 excursions molt fàcils

Si sou dels que us agrada anar d'excursió i després dinar de pícnic en una àrea de lleure, tranquil·la on els nens puguin jugar i els grans, descansar, aquí us proposem tot un seguit de rutes que us encaixaran. Totes tenen el denominador comú; i és que, o bé al principi, o bé al final de l'excursió, hi trobareu un espai d'esbarjo amb taules. 

1La riera d'Arbúcies

La Riera d'Arbúcies és un lloc fantàstic per anar a passar el dia. Hi trobareu una zona de pícnic, un parc infantil, la riera i diferents excursions per gaudir del paisatge del Montseny. Un dia rodó en terra de  bruixes, fades i bandolers. Què més podem demanar?  
Com arribar:
Entreu a Arbúcies i aneu en direcció al restaurant La Corbadora, que està situat just al costat de la riera. Allí hi trobareu àrea per aparcar, i des d'allí heu de baixar per una rampa encimentada d'uns 100 metres fins a la zona on ja veureu la riera i l'àrea verda.

Un lloc ple de llegendes:
Diuen que al Montseny a les gorgues hi ha dones, que sota els bolets hi viuen fades i que entre arbres i rieres s’hi troben bruixes, que fins i tot entre turons s’hi passeja algun gegant…
El Montseny és terra de llegendes i la riera d’Arbúcies n’està plena. Aquest paratge fresc i ombrívol al costat mateix del poble és punt de partida de diferents rutes curtes i ideals per fer en família, com per exemple la que ens porta a Mas El Congost, a menys de 2 quilòmetres. I totes amb la riera com a companya inseparable.  
https://visit.calafell.cat/family-weekend/
https://xanascat.gencat.cat/ca/programes/lestiu-es-teu

2La zona de pícnic Sant Joan de l'Avellanet i la Via del Nicolau, a Bagà

Al municipi de Bagà, al Berguedà, trobem l'àrea de pícnic de Sant Joan de l'Avellanet. En aquesta àrea recreativa trobareu quatre taules amb zones d'ombra i dues barbacoes. Veureu les muntanyes al davant i a l'altre costat, la carretera per on s'arriba a la zona de pícnic. Molt a prop hi ha l'ermita de Sant Joan de l'Avellanet i també el punt de sortida d'una de les excursions més espectaculars per fer en família: La Via del Nicolau.
Com arribar: 
S'arriba a Bagà per la carretera C-16. A Bagà s'agafa la carretera que surt en direcció cap a Gisclareny. Trobareu una desviació cap a l'esquerra que us portarà a la zona de pícnic i a l'ermita de Sant Joan de l'Avellantet.
Al costat de la carretera hi ha un petit espai on es pot deixar el cotxe.

Una excursió espectacular:
L'excursió a la Via del Nicolau és una ruta fascinant per fer en família. Els senders, els ponts i la vegetació que ens trobem al llarg del recorregut són alguns dels grans al·licients que ens conviden a gaudir del Parc Natural del Cadí-Moixeró i de l'Alt Berguedà.

La Via del Nicolau es pot començar des de diferents poblacions. Nosaltres vam començar la ruta des de l'àrea de pícnic que hi ha a Sant Joan de l'Avellanet, just abans d'arribar a l'Ecomuseu que porta el mateix nom. Aquí es pot deixar el cotxe. El camí està senyalitzat i va baixant fins a Bagà. No presenta cap dificultat i està netejat.

El gran atractiu d'aquesta ruta són els ponts, entre ells, destaca la passarel·la del Nicolau, un pont penjant (amb protecció als laterals) de més de 35 metres de longitud que ens ha deixat sense paraules. Camins, senders, unes panoràmiques espectaculars i fins i tot, un mirador amb un banc de fusta per seure i contemplar el paisatge.

La ruta arriba fins a Bagà i segueix fins a Guardiola del Berguedà. La distancia total fins a Guardiola és de 12 km (anar i tornar), però fins a Bagà és de 6,8 km (anar i tornar).

La Via del Nicolau va ser construïda a principis del segle XX (1914-1916) per tal de transportar fusta des de Gisclareny fins a Guardiola de Berguedà. A partir dels anys 30 va caure en desús i la infraestructura es va anar deteriorant. El 2009 va ser restaurat amb finalitats turístiques i actualment, senderistes i ciclistes gaudim d'aquest camí que recorre la vall del riu Bastarenys que uneix Sant Joan de l'Avellenet amb Bagà i Guardiola del Berguedà. De fet, durant el camí es pot veure una vagoneta amb troncs de fusta, una manera de recordar els orígens d'aquesta via.

3El parc Mediambiental de Gualba, dins del Montseny

Pocs llocs per fer pícnic com el Parc Mediambiental de Gualba, per la seva situació en ple Parc Natural del Montseny i per l'amplitud d'un espai amb tots els serveis. Hi ha moltes taules de zones de pícnic i barbacoes, tot i que heu de pensar que cal reservar prèviament ja que l'aforament és limitat. Les àrees de jocs infantils i els diferents itineraris marcats per fer excursions resseguint la riera fan d'aquesta escapada una combinació perfecte per passar tot el dia en contacte amb la natura i amb la família. 
On aparcar i alguns consells:
Aquesta excursió es realitza dins el Parc Mediambiental de Gualba, un espai de gestió privada. L'aparcament i els serveis són de pagament. 
Podeu deixar el cotxe a l'aparcament del Parc Mediambiental de Gualba. Aquí també hi trobareu el punt d'informació del parc on us informaran sobre totes les normes d'ús.

Una excursió molt coneguda dins del Parc Mediambiental de Gualba: una ruta resseguint la riera Gualba
Acompanyeu-nos en una ruta fàcil i molt atractiva, ideal per fer en família, que ens portarà fins al mirador de l'espectacular Salt de Gualba. Es tracta d'un itinerari circular, d'uns quatre quilòmetres, i molt ben indicat que iniciarem a l'aparcament del Parc Mediambiental de Gualba i que ens portarà a resseguir la part alta de la riera de Gualba. Es tracta de seguir les marques blaves en l'anada i les grogues en la tornada. Si voleu, també podeu tornar pel mateix camí.

Un dels atractius de la ruta és la vegetació, ja que varia en funció de si passem a tocar de la riera o si estem en zones més assolellades, on trobarem pinedes, alzinars i plantacions de plàtans. Durant l'excursió tindrem diverses oportunitats per refrescar-nos, ja que hi ha unes quantes fonts en la ruta, com ara la de la Granota, la de la Molsa, la dels Ocells i la del Senglar, tots amb noms ben evocadors com podeu veure. Ja veureu que és espectacular!  

4El Parc de la Mare de la Font i l'itinerari botànic, a Solsona

Us proposem dinar de pícnic en un espai verd i tranquil, on trobareu nombrosíssimes taules tant de fusta com de pedra, tot i que nosaltres us suggerim que feu ús de les de pedra, ja que els seients tenen forma de bolets i cadascuna està pintada d'un color diferent; un fet que entusiasmarà als nens. Això li atorga un aire de fantasia, i tindrem la sensació que estem en un espai on vivien els follets i altres éssers màgics.
Com arribar: 
El Parc de la Mare de Déu de la Font es troba a 1,5 km de Solsona. Seguim la carretera C-26 en direcció a Basella. El parc està indicat. 

Una excursió molt curta per un caminet bucòlic:
Una és l'itinerari botànic, que comença al costat de les taules de fusta i d'uns 600 metres (anada i tornada), que ens farà travessar un túnel per sota de la carretera i ens portarà per un caminet bucòlic durant el qual podrem anar interpretant les diferents plantes. Caminarem al costat d'una riera fins a la Font de la Mina, un raconet ombrívol i plàcid on trobarem una balma amb un salt d’aigua que en èpoques de pluja ens donarà la benvinguda.

I també podeu arribar a l'antic Castell de Solsona:
És una de les excursions estrella si estem d'escapada amb nens pel Solsonès. I diem estrella perquè és suau, perquè veurem diferents paisatges, perquè tindrem vistes privilegiades de Solsona i de la comarca, perquè passarem per punts amb aigua, perquè passarem per sota de túnels... en definitiva, alicients més que suficients per fer-la en família.

Us proposem que comenceu la ruta des del Parc de la Mare de la Font, una fantàstica àrea de lleure als afores de Solsona.
Just al costat d'una esplanada amb taules de pedra, heu de veure un túnel metàl·lic que passa per sota de la carretera. És l'inici de l'itinerari botànic, que us portarà fins a la Font de la Mina per un caminet pla al costat d'una riera.

Un cop a la Font de la Mina, seguiu i pugeu per unes escales de fusta fins al Parc de la Mina, on veureu diferents aparells per fer exercici. Des d'aquest parc heu d'agafar un camí que travessa una roureda fantàstica i després seguir amunt per la falda obaga del Castellvell, pujant suaument per una pineda de pinassa ombrívola fins que arribem a la carretera del Castellvell.

Un cop aquí, tan sols haurem de recórrer uns quants metres fins a l'antic Castell de Solsona; una talaia meravellosa de la ciutat de Solsona i de part de la comarca, que actualment es troba al terme d'Olius.

Un cop haguem descansat i fet les pertinents fotos, emprendrem la tornada per un corriol que aviat es transforma en unes escales empedrades i amples fins al Parc de la Mare de la Font.  
https://costabrava.org/que-fer/turisme-familiar/
https://www.escapadaambnens.com/activitat/523/excursio-ludica-fins-al-castell-de-claramunt-un-dels-millors-de-catalunya/

5Àrea de pícnic i excursió al Bosc Pintat, a Poblet

Als peus dels Boscos de Poblet trobem l'àrea de lleure de la Casa Forestal de Castellfollit. Hi ha una vintena de taules de pedra rodones, repartides en diferents nivells, i arrecerades per la gran ombra que dona el bosc de pins. Estem en plena natura.  En aquest espai també hi ha una petita àrea de jocs infantils i és el punt d'inici d'una de les excursions més divertides per fer en família a Tarragona: El Bosc Pintat de Poblet.
Com arribar i on aparcar:
Agafem la carretera T-700 entre Prades i Poblet, i en el punt quilomètric 6,5, just on veurem una gran creu, entrem cap a la carretera de la Vall de Castellfollit, que és una pista asfaltada.
Seguim per aquesta pista durant uns 3 quilòmetres, fins que arribem a la Casa Forestal de Castellfollit, on comença la ruta.

Una excursió per buscar bolets:
Prepareu-vos per una excursió plena d'emocions, envoltada d'un paisatge meravellós i ideada específicament per fer amb nens amb els arbres i sobretot els bolets com a grans protagonistes. Es tracta de l'itinerari micològic del Bosc de Poblet.

Combinarem un passeig per un entorn idílic com són els boscos del Parc Natural de Poblet, amb pinedes altes i centenàries, amb la descoberta dels bolets dibuixats que s'amaguen entre els arbres. 

Hi ha dos itineraris possibles: un de curt, d'uns 3 quilòmetres; i un de més llarg, d'uns 6,5 quilòmetres. Els dos són circulars, i comencen i acaben a la Casa Forestal.

Tingueu en compte que per apreciar bé els bolets haureu d'allunyar-vos una mica dels arbres, per tal de tenir-ne una bona visió i poder fer la foto.

Una manera molt divertida i molt didàctica de que els nens coneguin una mica més els bolets; una espècie predominant i molt apreciada en aquest indret de les comarques de Tarragona.

Per començar la ruta, agafeu la pista forestal que surt de la Casa Forestal i al cap d'uns 200 metres ja trobareu un pal indicador a mà dreta amb el senyal 'Itinerari micològic número 4'. Agafeu-lo i a caçar bolets!

L'autor de les imatges dels bolets al bosc és l'artista Genís Coll, guanyador del concurs que va organitzar el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya, que va buscar una manera de fer més atractiva la ruta micològica.

També et pot interessar...

Les coves més espectaculars de Catalunya

Les coves més espectaculars de Catalunya

Entrem a les cavitats més impressionants de Catalunya. Agafeu la llanterna que anem a fer d'exploradors!
Veure llista
Planifica la teva escapada...
Destí
Activitat
Buscar
Idees
Cap de setmana

Destí

Tria on vulguis anar

Província de Barcelona

Comarca a comarca

Destins populars de Barcelona

Província de Girona

Comarca a comarca

Destins populars de Girona

Província de Tarragona

Comarca a comarca

Destins populars de Tarragona

Província de Lleida

Comarca a comarca

Destins populars de Lleida

Andorra

Les Parròquies d'Andorra

Destins populars d'Andorra

Activitat

Quants dies teniu?

calendar1 dia
calendar2 dies
calendar7 dies

Planifica la teva escapada

On voleu anar?

+ Afegir

Què voleu fer?

+ Afegir

Quants dies teniu?

+ Afegir
Som-hi
Programador web APP girona freelance