Rastres i petjades, una excursió per fer d’exploradors amb nens

Rastres i petjades, una excursió per fer d’exploradors a Andorra

Excursions a peu a Encamp amb nens

Una excursió per fer en família i descobrir la fauna a través del joc

Encamp

Rastres i petjades és una excursió de les moltes que es poden fer en família a Andorra i durant aquesta ruta podrem descobrir les espècies animals més conegudes d’Andorra. Un itinerari ideal per a famílies aventureres i per fer d’exploradors a dins del bosc amb els nostres fills i filles.

Rastres i petjades és un dels itineraris dels petits senders màgics de Macarulla, per tant, és una passejada plena de sorpreses, ideal per una escapada a Andorra amb nens. La ruta per seguir “Rastres i petjades” està situada als Cortals d’Encamp, un paratge natural molt singular de la parròquia d’Encamp.  
Rastres i petjades, una excursió per fer d’exploradors a Andorra

Què són els senders màgics Macarulla?

Els senders màgics Macarulla són les excursions més divertides d’Andorra pensades expressament per fer en família. Durant l’itinerari trobem diferents activitats per conèixer l’entorn a través del joc i l’enginy. Aquestes excursions tenen noms tan ocurrents com: El bosc dels menairons; On són els bolets?; La poció de la bruixa Quela o Rastres i petjades.

Rastres i petjades, una excursió per descobrir els secrets del bosc

Cadascun dels itineraris dels petits senders màgics de Macarulla té un protagonista diferent. En aquesta ocasió, el protagonista és el Bosc. Aquí, el Bosc és un ésser molt i molt savi, que protegeix les espècies animals i vegetals. I precisament aquest ésser ens ajudarà a fer d’exploradors i a conèixer els animals que l’habiten. Haurem d’estar molt atents per observar i reconèixer tots els rastres i petjades que ens anirem trobant pel camí…

Descobrirem on viuen els animals del bosc, què mengen, com es comuniquen entre ells i moltes sorpreses més, com per exemple, un telèfon de bosc o un twister d’animals.

Aquesta excursió està senyalitzada i és ideal per fer en família. En diferents punts de l’itinerari ens trobarem sorpreses ‘amagades’, unes sorpreses que formen part d’aquest itinerari i que han estat creades per artistes i artesans locals amb materials que respecten el medi natural, plenament integrats en el paisatge.
Rastres i petjades, una excursió per descobrir els secrets del bosc

Una excursió amb berenador i a prop d’un dels Tamarros d’Andorra

Al final de l’itinerari de “Rastres i petjades” trobem una de berenador per descansar i gaudir del paisatge tan típic d’Andorra just abans d’agafar el camí de tornada. Molt a prop d’aquest berenador hi ha l’Enko. Aquest és un dels Tamarros d’Andorra i un dels més fàcils de trobar, ja que està ubicat molt a prop de la zona d’aparcament.
Una excursió amb berenador i a prop d’un dels Tamarros d’Andorra

Seguim les indicacions del quadern guia

A les oficines de turisme d’Andorra trobareu els quaderns per descobrir en família tots els jocs i sorpreses que es troben dins del bosc per gaudir encara més de l’excursió “Rastres i petjades”

L’itinerari de “Rastres i petjades” és una excursió amb elements de jocs i tota una descoberta, una ruta entretinguda pensada perquè nens i nenes, acompanyats de la família, s’endinsin en la natura.

Una vegada realitzada la ruta, a la web Visitandorra.com es pot descarregar el diploma que acreditarà als nens i nenes com a “Macarulles”.

El quadern té un cost d’1€ amb el què es contribueix a reduir la producció de paper, a fomentar el bon ús del llibret i a aconseguir que les famílies Macarulla siguin més sostenibles i respectuoses amb l’entorn.
Seguim les indicacions del quadern guia

La millor època per fer l’excursió

Qualsevol època de l’any és bona per escapar-nos a Andorra en família, endinsar-nos al bosc per fer d’exploradors i buscar rastres. Però si hi ha una estació ideal per gaudir de la muntanya amb els nostres fills i filles és quan arriba el bon temps, des de la primavera, a l’estiu i a la tardor.

I si us agrada fer una escapada a l’hivern a Andorra en família, per anar a esquiar o bé per jugar amb la neu, també podeu aprofitar per fer aquesta excursió. Això sí, cal anar amb un calçat adequat per la neu i amb roba d’abric.
La millor època per fer l’excursió

Com arribar al principi de l’excursió i a on aparcar?

Podeu aparcar el cotxe al costat de la zona de pícnic de la Pleta d’Orris i des d’aquí anar caminant fins al punt d’inici de l’excursió “Rastres i petjades”.

La ruta

Mitjana

Dificultat

2,0 Km's

Distància

4 hores

Temps aprox.

Si

Ruta circular

Informació pràctica

https://visit.calafell.cat/family-weekend/
https://cavallfort.cat/botiga/la-capsa-regal/
https://mogent.maristes.cat/ca/noticies/celebrem-el-dia-mundial-del-circ
https://xanascat.gencat.cat/ca/programes/lestiu-es-teu

Com arribar

Generar Ruta

Veure Mapa

https://costabrava.org/que-fer/turisme-familiar/
https://www.monnaturadelta.com/ca/visites-i-activitats/la-festa-dels-menuts/?utm_source=escapadaambnens&utm_medium=banner&utm_campaign=festamenutsdelta
https://www.escapadaambnens.com/activitat/523/excursio-ludica-fins-al-castell-de-claramunt-un-dels-millors-de-catalunya/
circdelacultura
Planifica la teva escapada...
Destí
Activitat
Buscar
Idees
Cap de setmana

Destí

Tria on vulguis anar

Província de Barcelona

Comarca a comarca

Destins populars de Barcelona

Província de Girona

Comarca a comarca

Destins populars de Girona

Província de Tarragona

Comarca a comarca

Destins populars de Tarragona

Província de Lleida

Comarca a comarca

Destins populars de Lleida

Andorra

Les Parròquies d'Andorra

Destins populars d'Andorra

Activitat

Quants dies teniu?

calendar1 dia
calendar2 dies
calendar7 dies

Planifica la teva escapada

On voleu anar?

+ Afegir

Què voleu fer?

+ Afegir

Quants dies teniu?

+ Afegir
Som-hi
Programador web APP girona freelance