La Ruta dels Fruitons amb nens

La Ruta dels Fruitons de Sant Fruitós de Bages

Escapada d'aventura a Sant Fruitós de Bages amb nens

Descobrim 7 éssers màgics que ens apropen la cultura, les tradicions, el patrimoni i els espais naturals de Sant Fruitós de Bages

Sant Fruitós de Bages

Sabeu qui són el Mr. Natura, la Teli, el Banyetes, l'Àrtic, el Memorístic, el Mr. Vi i la Fluffy? Són els Fruitons, uns éssers fantàstics que es troben amagats en set punts de Sant Fruitós de Bages, que tenen forma d'escultures de dimensions humanes i que són els protectors de diferents valors que cal preservar, com l'aigua, els rius, les fonts, les muntanyes, els arbres, la vinya, l'art, el patrimoni arquitectònic, la cultura i el passat tèxtil, entre molts altres.

Amb aquesta proposta didàctica i entretinguda, l'Ajuntament d'aquest municipi de la comarca del Bages ha creat un itinerari que permetrà que les famílies que el visitin coneguin i descobreixin tots els tresors i valors del poble, alguns d'ells encara poc coneguts.

Cadascun dels personatges explicarà a qui el trobi, tot allò que s'amaga en aquell punt i els elements més rellevants de la ubicació.

Una proposta adreçada a tots els públics

El projecte dels Fruitons s'ha ideat per tal que petits i grans puguin gaudir plegats descobrint el municipi amb una proposta didàctica pensada per fer en família.

Es tracta d'un llibret informatiu que recull la història de cadascun dels éssers i dona pistes sobre on es pot trobar. Un cop localitzat el personatge, els i les participants només els quedarà rascar-los l’esquena i deixar-la calcada en el llibret, ja que cadascun d'ells hi té un tret distintiu diferent. Un cop es tinguin les set marques, i per tant s'hagin localitzat tots els Fruitons, es podrà recollir un premi ben especial.
Una proposta adreçada a tots els públics | santfruitos.catsantfruitos.cat

Un projecte que va nèixer apadrinat per les escoles

Els noms dels 7 fruitons (Mr. Natura, la Teli, el Banyetes, l'Àrtic, el Memorístic, el Mr. Vi i la Fluffy), han sorgit fruit de la imaginació dels nens i nenes de les escoles del poble.

Cadascuna de les classes de cicle mitjà de les escoles Pla del Puig, Monsenyor Gibert, Paidos i també els alumnes d'Els Companys, han apadrinat un d'aquests éssers, n'han treballat els valors que amaga i els han posat un nom.

Conjuntament, els infants també han estat qui han decidit posar-los al nom de Fruitons a tota la família.

Aquest projecte transversal ha nascut per tal que veïns i veïns i visitants prenguin consciència de tot el patrimoni natural, cultural i històric que guarda el municipi, donant a conèixer espais encara poc coneguts i potenciant i oferint més informació d'aquells més visitats.  

On comença l'aventura?

Per tal de començar la recerca dels Fruitons, heu d'anar a recollir el llibret informatiu que recull la història de cadascun dels 7 fruitons i dóna pistes sobre on es poden trobar. Un cop localitzat el personatge, els i les participants només els quedarà rascar-los l’esquena i deixar-la calcada en el llibret, ja que cadascun d'ells hi té un tret distintiu diferent.

Un cop es tinguin les set marques, i per tant s'hagin localitzat tots els Fruitons, es podrà recollir un premi ben especial a l'Ajuntament, a la Biblioteca o al Nexe Espai Jove.
On comença l'aventura? | santfruitos.catsantfruitos.cat

I també tenen la seva cançó!

Mireu si són trempats els Fruitons, que fins i tot tenen una cançó. Si voleu escoltar-la, cliqueu AQUÍ.

Informació pràctica

https://mogent.maristes.cat/ca/noticies/celebrem-el-dia-mundial-del-circ
https://xanascat.gencat.cat/ca/programes/lestiu-es-teu
https://www.monnaturadelta.com/ca/visites-i-activitats/la-festa-dels-menuts/?utm_source=escapadaambnens&utm_medium=banner&utm_campaign=festamenutsdelta
https://visit.calafell.cat/family-weekend/

Com arribar

Generar Ruta

Veure Mapa

https://cavallfort.cat/botiga/la-capsa-regal/
https://costabrava.org/que-fer/turisme-familiar/
https://www.escapadaambnens.com/activitat/523/excursio-ludica-fins-al-castell-de-claramunt-un-dels-millors-de-catalunya/
circdelacultura
Planifica la teva escapada...
Destí
Activitat
Buscar
Idees
Cap de setmana

Destí

Tria on vulguis anar

Província de Barcelona

Comarca a comarca

Destins populars de Barcelona

Província de Girona

Comarca a comarca

Destins populars de Girona

Província de Tarragona

Comarca a comarca

Destins populars de Tarragona

Província de Lleida

Comarca a comarca

Destins populars de Lleida

Andorra

Les Parròquies d'Andorra

Destins populars d'Andorra

Activitat

Quants dies teniu?

calendar1 dia
calendar2 dies
calendar7 dies

Planifica la teva escapada

On voleu anar?

+ Afegir

Què voleu fer?

+ Afegir

Quants dies teniu?

+ Afegir
Som-hi
Programador web APP girona freelance