Pont del Diable amb nens

El Pont del Diable de Tarragona: 5 curiositats sorprenents

Visites al patrimoni a Tarragona ciutat amb nens

foto: escapadaambnens.com

Una excursió en família al món del romans

Tarragona ciutat

Al voltant de l'espectacular aqüeducte romà hi ha un interessant parc ecohistòric en què convergeixen patrimoni i natura.

Un dels elements patrimonials més característics de Tarragona és el Pont del Diable, de manera que visitar-lo és imprescindible. I és, a més, molt adient fer-ho amb nens i nenes, ja que podreu fer-hi activitats amb un alt contingut pedagògic i lúdic. Més enllà de l'aqüeducte romà, tot el paratge conforma un complet parc ecohistòric, amb moltes activitats, visites guiades i serveis.
Així, podreu passejar pels racons del seus jardins romàntics, olorar les plantes aromàtiques, detectar els animals que hi viuen, fer un pícnic a les zones reservades per aquest ús... i, com no, descobrir tots els secrets del Pont del Diable. Construït durant el segle I amb grans carreus formant una doble línies d'arcades, que li donen aquesta imatge tan imponent, té uns 217 metres de llargada i és només un fragment de la canalització que portava aigua del Francolí des de la zona del Rourell fins a Tarraco.

Podreu passejar per sota dels 25 arcs superiors i els onze d'inferiors, i també per sobre, gaudint amb detall d'aquesta espectacular obra d'enginyeria romana. Disfrutareu.  
El Pont del Diable de Tarragona: 5 curiositats sorprenents

Cinc secrets sorprenents

Amb aquestes curiositats, els nens tindran l'oportunitat de submergir-se en un emocionant viatge a través del temps mentre descobreixen els secrets del Pont del Diable. No només s'estaran divertint a Tarragona, sinó que també estaran aprenent història. Què més podem demanar?

1Un dels ponts més antics d'Espanya...

El Pont del Diable és un testimoni impressionant de l'enginyeria romana. Construït fa més de 2.000 anys pels romans, aquest pont és un exemple destacat de l'habilitat i la destresa dels antics arquitectes. La seva longevitat i la seva solidesa demostren la qualitat de la seva construcció i la seva resistència al pas del temps.

2Una construcció sense ciment

Una de les coses més sorprenents sobre el Pont del Diable és que no es va construir amb ciment com els ponts moderns. En comptes d'això, els romans van utilitzar pedres encaixades amb precisió per crear una estructura robusta i duradora. Aquest mètode de construcció demostra l'habilitat tècnica dels constructors romans i la seva capacitat per crear obres d'art duradores.

3Una arquitectura impressionant

El Pont del Diable destaca per la seva arquitectura imponent. Amb uns arcs majestuosos que s'alcen sobre el riu Francolí, el pont és una obra mestra de l'enginyeria i el disseny romans. Els seus detalls i la seva grandiositat reflecteixen el poder i la grandesa de l'Imperi Romà en aquell temps.

4Llegenda del pastor astut

La llegenda del Pont del Diable és una història fascinant que captiva l'imaginació dels nens. Segons la llegenda, un pastor astut va enganyar una diablesa per construir el pont, utilitzant la seva intel·ligència per sortir-se'n de la situació. Aquesta història plena de misteri i intriga és un recordatori del poder de la astúcia i la determinació.

5Unes bones vistes

Des del Pont del Diable, es pot gaudir de vistes espectaculars del paisatge natural que envolta Tarragona. Amb el riu Francolí fluïnt sota els seus arcs, el pont ofereix una panoràmica única de la bellesa natural de la zona. És l'escenari perfecte per a un dia de pícnic i aventura en família, mentre es contempla la magnificència dels paisatges locals.
<span>5</span>Unes bones vistes | Pont del Diable, Tarragona. Foto: ESCAPADAAMBNENS.COMPont del Diable, Tarragona. Foto: ESCAPADAAMBNENS.COM

La llegenda del Pont del Diable...

A més, també hi ha una llegenda que envolta aquest lloc fascinant.
La història del Pont del Diable és tan emocionant com un conte de fades! Va succeir fa molt de temps, quan les criatures màgiques encara deambulaven per la terra. Diuen que un pastor molt astut va trobar-se amb una diablesa al costat del riu, i va començar una conversa que mai oblidaria.

La diablesa, amb el seu somriure travessat, va oferir al pastor construir un pont extraordinari a través del riu a canvi de l'ànima del primer ésser viu que el creués. Però el pastor, molt llest, va pensar ràpidament. Va acceptar l'acord, però amb una condició molt especial: el primer a travessar el pont seria el seu gos, no un ésser humà!

La diablesa, convençuda que guanyaria, va acceptar el truc. Va mirar amb incredulitat com el gos del pastor es llançava cap al pont, deixant-la en estat de xoc i enfurismada. Així va néixer el nom del Pont del Diable, i la història del pastor astut es va convertir en llegenda, que es continua explicant a dia d'avui.

Ara, cada cop que camineu sobre aquest pont ple de misteri i encant, podreu imaginar el lleu riure del pastor i la diablesa, una recordança d'un temps en què els miracles eren tan reals com el sol que ens il·lumina. Qui sap quins altres secrets i aventures espera el Pont del Diable per a les futures generacions d'aventurers com vosaltres?

També et pot interessar...

Les 10 excursions més espectaculars de Tarragona

Les 10 excursions més espectaculars de Tarragona

Excursions fàcils per gaudir de la natura
Veure llista

Serveis

Aparcament
Aparc. gratuït
Zona de pícnic
https://www.mitjoriudebitlles.com/
https://tarracoviva.com/?utm_source=baner&utm_medium=EscapadaAmbNens&utm_campaign=TarracoViva
https://www.minibloc.es/cat/campus
https://xalaro.cat/

Com arribar

https://cavallfort.cat/botiga/la-capsa-regal/
https://www.balaguer.cat/portal/10/?EC=ReadArticle&ArticleID=26787
https://www.turismebaixllobregat.com/ca/cupons
https://urldefense.com/v3/__https:/www.ccma.cat/tv3/sx3/projecte-beta/?ext=XT_INTE_F1_SX3_CE56_SUPERCAMPUS__;!!IHJ3XrWN4X8!N7l92cG9Hi1i-ToG47bCSs11evt5fUJlY6W1WNoZDJ_8El1ccaTsxjp3lztjBHtILKwm2-cU4MvNOuBPuD6UtXpbR9s$
Planifica la teva escapada...
Destí
Activitat
Buscar
Idees
Cap de setmana

Destí

Tria on vulguis anar

Província de Barcelona

Comarca a comarca

Destins populars de Barcelona

Província de Girona

Comarca a comarca

Destins populars de Girona

Província de Tarragona

Comarca a comarca

Destins populars de Tarragona

Província de Lleida

Comarca a comarca

Destins populars de Lleida

Andorra

Les Parròquies d'Andorra

Destins populars d'Andorra

Activitat

Quants dies teniu?

calendar1 dia
calendar2 dies
calendar7 dies

Planifica la teva escapada

On voleu anar?

+ Afegir

Què voleu fer?

+ Afegir

Quants dies teniu?

+ Afegir
Som-hi
Programador web APP girona freelance