Bosc Pintat amb nens

Bosc Pintat

Excursions a peu a Vimbodí i Poblet amb nens

foto: escapada amb nens

Descobrim bolets enmig dels arbres

Vimbodí i Poblet

Prepareu-vos per una excursió plena d'emocions, envoltada d'un paisatge meravellós i ideada específicament per fer amb nens amb els arbres i sobretot els bolets com a grans protagonistes. Es tracta de l'itinerari micològic del Bosc de Poblet.

Combinarem un passeig per un entorn idílic com són els boscos del Parc Natural de Poblet, amb pinedes altes i centenàries, amb la descoberta dels bolets dibuixats que s'amaguen entre els arbres. 
Bosc Pintat | Bosc Pintat de Poblet. Foto: ESCAPADA AMB NENSBosc Pintat de Poblet. Foto: ESCAPADA AMB NENS
Bosc Pintat | Bosc Pintat de Poblet. Foto: ESCAPADA AMB NENS | Àrea de lleure del Bosc Pintat. Foto: ESCAPADAAMBNENS.COMÀrea de lleure del Bosc Pintat. Foto: ESCAPADAAMBNENS.COM
Hi ha dos itineraris possibles: un de curt, d'uns 3 quilòmetres; i un de més llarg, d'uns 6,5 quilòmetres. Els dos són circulars, i comencen i acaben a la Casa Forestal.

Tingueu en compte que per apreciar bé els bolets haureu d'allunyar-vos una mica dels arbres, per tal de tenir-ne una bona visió i poder fer la foto.

Una manera molt divertida i molt didàctica de que els nens coneguin una mica més els bolets; una espècie predominant i molt apreciada en aquest indret de les comarques de Tarragona.

Per començar la ruta, agafeu la pista forestal que surt de la Casa Forestal i al cap d'uns 200 metres ja trobareu un pal indicador a mà dreta amb el senyal 'Itinerari micològic número 4'. Agafeu-lo i a caçar bolets!

L'autor de les imatges dels bolets al bosc és l'artista Genís Colell, guanyador del concurs que va organitzar el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya, que va buscar una manera de fer més atractiva la ruta micològica.
Bosc Pintat | Bosc Pintat de Poblet. Foto: ESCAPADA AMB NENSBosc Pintat de Poblet. Foto: ESCAPADA AMB NENS

Com arribar i a on aparcar?

Agafem la carretera T-700 entre Prades i Poblet, i en el punt quilomètric 6,5, just on veurem una gran creu, entrem cap a la carretera de la Vall de Castellfollit, que és una pista asfaltada.
Seguim per aquesta pista durant uns 3 quilòmetres, fins que arribem a la Casa Forestal de Castellfollit, on comença la ruta.

Una excursió amb zona de pícnic

Una Zona de pícnic als peus dels Boscos de Poblet... Es tracte de l'àrea de pícnic ubicada al costat de la Casa Forestal de Castellfollit, el punt d'inici de l'excursió cap al Bosc Pintat de Poblet.

La zona compta amb prop d'una vintena de taules de pedra rodones, repartides en diferents nivells, i arrecerades per la gran ombra que dona el bosc de pins que hi ha al damunt. L'espai compta amb una petita àrea de jocs infantils.

Més boscos màgics de Catalunya

Aquesta excursió forma part de la llista que des de escapadaambnens hem preparat per donar a conéixer algunes de les moltes excursiones que hi ha arreu de Catalunya i que tenen fantàstics: bruixes, bruixots, gnoms...

Imagineu-vos que aneu caminant pel bosc i us trobeu bruixes, follets, gnoms, criatures fantàstiques, roques encantades, bolets pintats als arbres... Doncs tot això és el que us proposem en aquesta llista. Aquí trobareu els 5 boscos més màgics i embruixats de Catalunya per visitar en família.
5 boscos embruixats per visitar en família

5 boscos embruixats per visitar en família

Escapades i excursiones molt fàcils plenes d'elements fantàstics: bruixes, bruixots, gnoms...
Veure llista

La ruta

Verificada

Ruta verificada

Mitjana

Dificultat

3,0 Km's

Distància

1h 45min

Temps aprox.

Si

Ruta circular

Serveis

Aparcament
Aparc. gratuït
Zona de pícnic
Zona de jocs
https://www.zoobarcelona.cat/?utm_source=digital&utm_medium=banner_300x300&utm_campaign=viuelzoo&utm_id=estiu2024&utm_content=escapada-amb-nens
https://www.minibloc.es/cat/campus
https://mogent.maristes.cat/ca
https://www.escapadaambnens.com/activitat/523/excursio-ludica-fins-al-castell-de-claramunt-un-dels-millors-de-catalunya/

Com arribar

Planifica la teva escapada...
Destí
Activitat
Buscar
Idees
Cap de setmana

Destí

Tria on vulguis anar

Província de Barcelona

Comarca a comarca

Destins populars de Barcelona

Província de Girona

Comarca a comarca

Destins populars de Girona

Província de Tarragona

Comarca a comarca

Destins populars de Tarragona

Província de Lleida

Comarca a comarca

Destins populars de Lleida

Andorra

Les Parròquies d'Andorra

Destins populars d'Andorra

Activitat

Quants dies teniu?

calendar1 dia
calendar2 dies
calendar7 dies

Planifica la teva escapada

On voleu anar?

+ Afegir

Què voleu fer?

+ Afegir

Quants dies teniu?

+ Afegir
Som-hi
Programador web APP girona freelance