Santuari de Montgrony amb nens

Santuari de Montgrony

Visites al patrimoni a Gombrèn amb nens

Les terres encantades pel Comte Arnau

Gombrèn

Situat en un marc incomparable, enmig les cingleres de la serra de Montgrony, hi ha el santuari de Mogrony, acompanyat per l'església romànica de Sant Pere i l'hostatgeria (encara avui en funcionament). Un indret que ens condueix a l'època de les llegendes del comte Arnau.

Enfilat al mig d'unes roques imponents, en un indret pletòric d'història i de llegendes i enmig d'una natura esplendorosa, es troba el santuari de Montgrony, on s'hi ret culte des del segle IX.

Montgrony, on comença la llegenda i el mite del Comte Arnau

La primera notícia escrita que es té del santuari data del 1400, quan ja hi havia una petita construcció dedicada a la Mare de Déu, excavada a la pedra, al capdamunt de les escales que, segons explica la llegenda, va manar construir el comte Arnau. I a partir d'aquí comença la llegenda i el mite del Comte Arnau. 

Diu la llegenda que el Comte Arnau va encarregar als treballadors construir els trams d’escales per accedir a la capella de la Verge i al Santuari de Montgrony, prometent-los “una mesura considerable de blat per cada esglaó”. La paga va resultar ser una mesura rasa. A causa de l’incompliment de la promesa, el Comte va ser condemnat eternament. Condemnat a cavalcar durant tota l'eternitat com a ànima en pena sobre un cavall negre al que li surten flames per la boca i els ulls, el Comte l'Arnau va sempre acompanyat per una colla de gossos diabòlics que li fan de seguici.

És un mite dels més populars, comentats, i emblemàtics del Ripollès, i també un dels més genuïns i originals de Catalunya.
https://www.balaguer.cat/portal/10/?EC=ReadArticle&ArticleID=26787
https://tarracoviva.com/?utm_source=baner&utm_medium=EscapadaAmbNens&utm_campaign=TarracoViva
https://urldefense.com/v3/__https:/filmoteca.cat/web/ca/cicle/filmoxica__;!!IHJ3XrWN4X8!M2JtmnjUbDlDhp9z1UtC8ooqZGcsyK22d6HPaDmdL307mj27skJmGk6Pu1ZeMbaWV-7F0hPvnEGh5eDb2B9AmnDyjXmUFzIKBh3W$
https://www.turismebaixllobregat.com/ca/cupons

Com arribar

https://cavallfort.cat/botiga/la-capsa-regal/
https://www.mitjoriudebitlles.com/
https://urldefense.com/v3/__https:/www.ccma.cat/tv3/sx3/projecte-beta/?ext=XT_INTE_F1_SX3_CE56_SUPERCAMPUS__;!!IHJ3XrWN4X8!N7l92cG9Hi1i-ToG47bCSs11evt5fUJlY6W1WNoZDJ_8El1ccaTsxjp3lztjBHtILKwm2-cU4MvNOuBPuD6UtXpbR9s$
https://xalaro.cat/
Planifica la teva escapada...
Destí
Activitat
Buscar
Idees
Cap de setmana

Destí

Tria on vulguis anar

Província de Barcelona

Comarca a comarca

Destins populars de Barcelona

Província de Girona

Comarca a comarca

Destins populars de Girona

Província de Tarragona

Comarca a comarca

Destins populars de Tarragona

Província de Lleida

Comarca a comarca

Destins populars de Lleida

Andorra

Les Parròquies d'Andorra

Destins populars d'Andorra

Activitat

Quants dies teniu?

calendar1 dia
calendar2 dies
calendar7 dies

Planifica la teva escapada

On voleu anar?

+ Afegir

Què voleu fer?

+ Afegir

Quants dies teniu?

+ Afegir
Som-hi
Programador web APP girona freelance