Centre d'interpretació del Comte Arnau amb nens

Centre d'interpretació del Comte Arnau

Visites a museus a Sant Joan de les Abadesses amb nens

La llegenda i el mite del Comte Arnau

Sant Joan de les Abadesses

Quan entrem dins del Centre d'Interpretació del Centre Arnau ens trobem la cançó popular que va anar passant de generació en generació i va anar alimentant la llegenda fins a convertir el Comte Arnau en un mite, un dels personatges més coneguts de la Catalunya medieval. 

S'explica que en diferents moments de la història el Comte Arnau ha sigut condemnat: per no pagar als pagesos després de la construcció de l'escala del santuari de Montgrony, per les visites d'amagat a l'abadesa entrant al Monestir de Sant Joan de les Abadesses... I finalment com la justicia el va condemanar a recórrer eternament per les muntanyes del Ripollès. 
El Centre d'interpretació vol donar les claus per a entendre l'origen i l'evolució de la figura del comte Arnau des d'una perspectiva que abasta el folklore, la història, la música i la literatura. 

Durant el recorregut trobem dos audiovisuals; el primer ens explica la llegenda del Comte Arnau i el segon com aquest aquest personatge ha esdevingut tot un mite amb la seva corresponent repercussió cultural.

El Centre d'Interpretació del Comte Arnau és una molt bona proposta pels amants de les llegendes i una visita molt pensada per al públic familiar. 

Seguim la pista al Comte Arnau

Si us agraden les llegendes també us pot interessar la ruta del Comte Arnau amb nens, un comte maleït que s'amaga al Ripollès.


 

Informació pràctica

Horaris

De dilluns a dissabte de 10h a 14h i de 16h a 19h.
Diumenges de 10h a 14h.
Tardes tancat, excepte juliol i agost.

Preus

3,5€

Com arribar

Planifica la teva escapada...
Destí
Activitat
Buscar
Idees
Vistos

Destí

Zones per descobrir

Poblacions populars

Activitat

Quants dies teniu?

1 dia
2 dies
7 dies

Planifica la teva escapada

On voleu anar?

+ Afegir

Què voleu fer?

+ Afegir

Quants dies teniu?

+ Afegir
Som-hi
Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers. Si continues navegant acceptes la seva utilització. +Info