Excursió top amb vistes al Congost del Mu
Camarasa
Visitarem una cavitat amb gairebé 200 metres de fondària, 20 metres d'alçada i 15 metres d'amplada, i a la qual arribarem després de superar un desnivell de 300 metres de desnivell. Recomanem que porteu un frontal per gaudir més de l'experiència.
Això, sí des de fa uns anys, i a causa dels actes de vandalisme, si voleu entrar a la cova és imprescindible fer la petició a l'Espai Orígens, que us facilitarà un codi per poder obrir la porta de la cova.
Tingueu en compte que hi ha un tram en el qual caldrà grimpar una mica, per la qual cosa, recomanem que si hi aneu amb nens, que tinguin almenys 6 o 7 anys, i si no, aneu en compte.
Un cop a dins, gaudirem amb les seves estalagmites i estalagtites i podrem veure pintures del Neolític. De fet, estan protegides i catalogades com a Patrimoni de la Humanitat per la Unesco.
Com arribar-hi
Si venim des de Balaguer per la C-13, arribem a Camarasa, creuem el poble i seguim fins a la presa, direcció Tremp, per on podrem aparcar just després de creuar un petit túnel.
Comencem a caminar, tornant enrere uns 50 metres per la mateixa C-13 i la creuarem per travessar un altre túnel auxiliar que ens portarà fins davant de la presa de Camarasa. Aviat trobarem pals indicadors que ens diran que la Cova es troba a 2,2 km.
Us adonareu que la ruta està molt ben senyalitzada. La primera part del recorregut té força ombra perquè passem per camins amb molta vegetació i en la segona ja trobarem més roca.
Més enllà de la visita a la cova, aquesta excursió és molt recomanable per les magnífiques vistes que tindrem del Congost del Mu; una ruta que també val molt la pena perquè passarem per passarel·les i per ponts de fusta penjants sobre el riu Segre.
El darrer tram del recorregut és el més complicat, ja que hi trobarem sirgues i escales de ferro, al més pur estil via ferrata; i això fa que no sigui massa apta per a nens massa petits.
Per tornar, desfem el camí.
La ruta
Mitjana
Dificultat5,4 Km's
Distància2h 15min
Temps aprox.No
Ruta circularInformació pràctica
Millor època