Els 5 museus més divertits de Tarragona per visitar amb nens

Els 5 museus més divertits de Tarragona per visitar amb nens

Les experiències més didàctiques i atractives per viure en família

Més enllà dels seus atractius naturals, mediambientals i paisatgístics, a la província de Tarragona podem trobar museus de primer nivell; ideals per fer-hi una escapada amb nens, per tal que experimentin, aprenguin i, en definitiva, es diverteixin en espais que amaguen secrets i vivències sensacionals. 

En família, viatjarem al Triàsic i en endinsarem en un mar tropical i de conte, coneixerem l'univers i el llegat del gran mestre Antoni Gaudí, descobrirem com era la vida al Port de Tarragona en època dels romans i aprendrem antics oficis relacionats amb el mar, visitarem l'únic museu del vidre de Catalunya i quedarem fascinats amb les seves formes capritxoses, veurem barraques típiques de Delta de l'Ebre i ens quedarem bocabadats amb un aquari amb centenars de peixos i altres espècies. Per últim, ens escaparem al Centre Picasso d'Horta de Sant Joan, on els nens podran contactar amb el llegat d'un altre geni.

1Museu del Port de Tarragona

Vaixells, eines pròpies del món mariner, aparells, maquinària, fotografies, tècniques de navegació, explicació dels oficis relacionats amb el mar i tot combinat amb experiències audiovisuals, videojocs i projeccions de 360 graus, entre molts altres alicients.

Al nou Museu del Port de Tarragona ens endinsarem en família en un recinte repensat i remodelat perquè grans i petits passin una estona divertida i amena.

Coneixerem la història del Port de Tarragona des que els romans hi van desembarcar, ara fa més de 2.000 anys, aprendrem tècniques d'arqueologia subaquàtica.

Consulta aquí tota la informació pràctica de la visita al Museu del Port de Tarragona amb nens.

Si esteu al Port de Tarragona també us poden interessar els següents posts:

Un dia al Port de Tarragona amb nens, l'ànima marinera de Tarragona

Un dia a Tarragona amb nens: Ens divertim com els romans

Un cap de setmana al Tarragonès, una escapada amb aires romans
https://www.monnaturadelta.com/ca/visites-i-activitats/la-festa-dels-menuts/?utm_source=escapadaambnens&utm_medium=banner&utm_campaign=festamenutsdelta
https://mogent.maristes.cat/ca/noticies/diumenge-dia-14-dabril-un-dia-de-contes

2Museu d'Alcover, el Juràssic en família

Una de les experiències més recomanables per fer amb nens al Museu d'Alcover és viure el "Triàsic, explosió de vida", on coneixerem el patrimoni paleontològic de les Muntanyes de Prades, descobrirem fòssils de peixos marins de fa 240 milions d'anys i ens endinsarem en un mar de conte.

Es tracta d'un viatge a la història de la Terra en un recorregut molt amè i enriquidor per als nens.
Consulta aquí tota la información pràctica de la visita al Museu d'Alcover amb nens.

I ja que sou a Alcover, un del pobles amb més atractius de l'Alt Camp, també us pot interessar el següent post: Un cap de setmana a l'Alt Camp amb nens, una escapada monumental.

3Centre Gaudí de Reus

El llegat d'Antoni Gaudí continua intacte i perdura en el temps, i un exemple que els nens poden conèixer és la Sagrada Família, actualment encara en construcció.

En aquest museu de Reus, els nens coneixeran la seva obra en un recorregut concebut per despertar els sentits i la ment a noves i fantàstiques experiències. Aprendrem a tocar, observar i escoltar de manera diferent.

Consulta aquí tota la informació pràctica de la visita al Centre Gaudí de Reus amb nens.

I ja que sou a Reus, la capital del Baix Camp, també us pot interessar aquest post: Un cap de setmana al Baix Camp amb nens, una escapada a les Muntanyes de Prades.

4Museu del vidre de Vimbodí

Els nens i nenes estan més que familiaritzats amb el vidre, de manera que la visita al Museu del Vidre de Vimbodí pot resultar molt atractiva perquè veuran de molt aprop com es treballa aquest material de forma artesanal; una experiència que segurament molts no han vist mai.

I ho faran escoltant un mestre vidrier, que ens farà una demostració en directe de com es tracta el vidre bufat. La visita és recomanable perquè el de Vimbodí és l'únic museu dedicat al vidre que hi ha a Catalunya.

Consulta aquí tota la informació pràctica de la visita amb nens al Museu del vidre de Vimbodí.

I ja que esteu a Vimbodí i Poblet, també us poden interessar els següents posts: Un cap de setmana a la Conca de Barberà amb nens, una escapada boletaire

Excursions a la Conca de Barberà amb nens
https://www.turismebaixllobregat.com/ca/supermes
https://cavallfort.cat/botiga/la-capsa-regal/

5El Centre Picasso, un museu per inspirar-vos

Conegueu a fons l'estret lligam entre l'artista i Horta de Sant Joan, amb les reproduccions de les obres que hi va pintar.

Picasso, un dels pintors universals, va estar molt lligat a Horta de Sant Joan, que va inspirar bona part de la seva obra. Si voleu conèixer aquesta relació, i aprofundir amb els vostres fills en el món de l'art, heu de visitar el Centre Picasso, l'homenatge permanent que Horta de Sant Joan dedica a l'artista aplegant la reproducció, el més fidel possible, de totes les seves obres creades durant la seva estada a la vila. Així, podreu comprovar els lligams profunds entre aquest territori i el pintor, sintetitzats en la seva cèlebre frase “Tot el que se ho he après a Horta”.

Consulta aquí tota la informació de la visita del Centre Piscasso amb nens.

I ja sou a Horta de Santa Joan, a la Terra Alta també us pot interessar el següent post: Un cap de setmana a la Terra Alta amb nens, una escapada per trobar la inspiració
Planifica la teva escapada...
Destí
Activitat
Buscar
Idees
Cap de setmana

Destí

Tria on vulguis anar

Província de Barcelona

Comarca a comarca

Destins populars de Barcelona

Província de Girona

Comarca a comarca

Destins populars de Girona

Província de Tarragona

Comarca a comarca

Destins populars de Tarragona

Província de Lleida

Comarca a comarca

Destins populars de Lleida

Andorra

Les Parròquies d'Andorra

Destins populars d'Andorra

Activitat

Quants dies teniu?

calendar1 dia
calendar2 dies
calendar7 dies

Planifica la teva escapada

On voleu anar?

+ Afegir

Què voleu fer?

+ Afegir

Quants dies teniu?

+ Afegir
Som-hi
Programador web APP girona freelance