Pont Penjant amb nens

Pont Penjant

Visites al patrimoni a Amposta amb nens

foto: shutterstock.com

Una obra d'enginyeria pionera

Amposta

El pont que uneix les dues ribes de l'Ebre a l'entrada d'Amposta, construït el 1915, va ser el segon del seu tipus al món.

Sabíeu que el segon pont penjant de tot el món es va construir al Montsià i que es va inspirar en el pont de Brooklyn de Nova York? És el que uneix els dos costats del riu Ebre, just a l'entrada d'Amposta. Va ser construït el 1915 i va suposar una gran millora pel que fa a la comunicació entre els pobles de l'últim tram de l'Ebre. A la capital de la comarca, per tant, és una visita obligada. Per fer-hi un cop d'ull, però, aneu amb compte amb el trànsit que entra i surt de la ciutat.

Té una longitud de 134 metres i una alçada de 24, amb dos pilars de pedra en forma d'arc de triomf, un a cada extrem. Quan es va construir, va caldre enderrocar algunes cases per poder obrir un carrer ample com a continuació del pont. Durant la Guerra Civil, aquesta obra d'enginyeria va ser enfonsada per l'aviació franquista. Durant la reconstrucció, es van afegir les dues passarel·les exteriors per a vianants. De fet, el pont ha estat reformat regularment (l'última vegada, el 2008) però sempre mantenint l'aspecte original, que el converteix en un dels elements característics de la capital del Montsià.
Pont Penjant, Amposta. Foto: SHUTTERSTOCK.COM Pont Penjant, Amposta. Foto: SHUTTERSTOCK.COM

Com arribar

Planifica la teva escapada...
Destí
Activitat
Buscar
Idees
Vistos

Destí

Zones per descobrir

Poblacions populars

Activitat

Quants dies teniu?

1 dia
2 dies
7 dies

Planifica la teva escapada

On voleu anar?

+ Afegir

Què voleu fer?

+ Afegir

Quants dies teniu?

+ Afegir
Som-hi
Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers. Si continues navegant acceptes la seva utilització. +Info