Les 5 millors activitats per fer amb nens al Delta de l'Ebre

Les 5 millors activitats per fer amb nens al Delta de l'Ebre

Les 5 millors activitats per fer amb nens al Delta de l'Ebre

El Delta de l’Ebre ofereix moltíssimes possibilitats per gaudir del temps lliure en família. Les llacunes, les platges, la vegetació, la fauna, especialment els ocells que hi habiten o hi estan de passada, així com els arrossars, són alguns dels màxims atractius del Delta. Tots ells conviden a la calma, a descobrir-los sense cap pressa. I és que si hi ha alguna cosa que ens atrapa cada vegada que anem al Delta és precisament aquest ritme pausat. Aquí sempre tenim la sensació que el temps es deté, que som amos i senyors del temps. Al Delta ens desapareix l’estrès i aquelles ganes de fer més i més  per arribar a vegades a ves a saber a on. El Delta, més enllà d’oferir un paisatge únic, és un dels nostres petits refugis per connectar amb la calma, la tranquil·litat i continuar fent el nostre personal aprenentatge per viure instal·lats en el moment present gaudint de les moltes activitats que s’hi poden fer amb els nostres fills. 

Una altra cosa que sempre ens passa quan ens escapem al Delta és que ens perdem. Tenim una gran habilitat per desorientar-nos i també sempre tenim la sensació que agafem la carretera que agafem estem fent més volta de la necessària. I és curiós, però si hi ha un lloc on ens és igual perdre’ns és precisament per les carreteres del Delta, estretes, entre Canals d’aigua i camps d’arròs.

Quan un diu: - Aquest cap de setmana podríem anar al Delta…, l’altre sempre contesta: - A on del Delta? Perquè dit així, anar al Delta és com dir anem a la platja o anem a la muntanya. El Delta és immens, les activitats que ofereix per fer amb nens són moltíssimes i els llocs on es poden anar a gaudir d’una posta de sol o a fer fotos dels ocells no els acabaríem. Per tant, hem preparat una llista de les cinc millors activitats que es poden fer al Delta de l’Ebre amb nens.

1. Un creuer pel Riu Ebre fins la seva desembocadura al mar

Una de les activitats més típiques és fer un creuer pel Delta. Hi ha moltes empreses que ofereixen aquest servei i és un molt bon plan per fer en família. Aquí vam viure una gran aventura fins a arribar a la desembocadura. Vam veure les espècies d’aus i d’ocells que hi habiten i el Nil va voler aprofitar l’oportunitat per inspeccionar les diferents parts del vaixell. 

Creuer pel Delta

Si visiteu el Delta amb nens, pujar en un creuer fins a la desembocadura gairebé és una obligació. Viurem una aventura única durant uns moments no sabrem si naveguem pel riu o pel mar, i segur que ho notarem perquè el…
Més info

2. Una excursió amb bici entre camps d'arrós

Una altra de les activitats que s’ha de fer al Delta és llogar unes bicicletes o una bici-car (encara més divertit) i fer alguna excursió entre els camps d’arrossars. Nosaltres les vam llogar a Amposta, just al costat de la Casa de la Fusta, un museu molt interessant per visitar. Aquí hi ha un bon aparcament, un restaurant, un bar i unes taules de pícnic on nosaltres vam dinar.

Casa de Fusta

És una de les parades obligades si estem d'escapada amb nens al Delta. Ubicat al costat de la Llacuna de l'Encanyissada, en aquest espai construït ara gairebé fa cent anys per un grup de caçadors atrets per la gran varietat…
Més info

3. Gaudir d'una posta de sol

I si aneu al Delta, gaudiu d’una posta sol. Tots els llocs són bons per veure-la, però el Mirador de Migjorn a Sant Jaume d’Enveja és un dels més típics, igual que la posta de sol des del Mirador del Zigurat a Deltebre. Tot un espectacle visual i una experiència pels sentits, això sí, molt important: us recomanem que porteu repel·lent per a mosquits.

Mirador de Migjorn

Aquest observatori privilegiat ofereix una gran panoràmica de l'Illa de Buda i de diverses llacunes, amb totes les seves aus El paratge de Migjorn, davant de l'illa de Buda, és una excursió ideal per fer en família,…
Més info

4. Un passeig fluvial al voltant del Ebre

Com sabeu a nosaltres ens encanta anar d’excursió i el Delta és també un molt bon lloc perquè el terreny és molt planer (amb una important excepció: l’excursió a la Foradada del Montsià, que això ho deixarem per un altre post on parlem de les excursions més difícils al Delta per fer amb nens). Ara tornem a les més fàcils: El passeig Fluvial des de Sant Jaume d’Enveja. Si teniu ganes de fer un passeig agradable, atractiu, planer i sense pèrdua, apte també per als més petits, heu de resseguir el riu Ebre des de Sant Jaume d'Enveja,  sigui en direcció a Amposta o cap a la desembocadura. En total són gairebé trenta quilòmetres, però podeu fer el tram que us convingui en funció de les ganes que tingueu de caminar.

Passeig fluvial

Un agradable passeig recorre el riu vorejant-lo i recorda la sacrificada feina dels sirgadors Si teniu ganes de fer un passeig agradable, atractiu, planer i sense pèrdua, apte també per als més petits, heu de resseguir el riu Ebre…
Més info

5. Una excursió entre nanúfars i eucaliptus

I per últim, però no menys important, us recomanem una excursió als Ullals de Baltasar, a Amposta. Aquí trobareu uns brolladors d'aigua dolça envoltats d'eucaliptus que conformen un paisatge únic. Hi podeu fer una passejada molt agradable amb ponts de fusta que us van indicant el camí a seguir. Pel que fa a la fauna, hi veureu tortugues, granotes i diferents tipus d'aus, mentre que entre la flora destaquen els eucaliptus i els nenúfars, que donen al paratge una imatge molt atractiva.

Els Ullals de Baltasar

Entre els molts punts atractius del Parc Natural del Delta de l'Ebre n'hi ha un de força desconegut i que, de fet, està situat just al límit del delta, entre Amposta i Sant Carles de la Ràpita. Es el paratge dels Ullals…
Més info

Un cap de setmana al Delta amb nens

On el riu Ebre s'abraça amb el mar

On el riu Ebre s'abraça amb el mar
Veure llista

Una setmana al Delta amb nens

Viatge a un altre planeta

Viatge a un altre planeta
Veure llista
Planifica la teva escapada...
Destí
Activitat
Buscar
Idees
Vistos

Destí

Zones per descobrir

Poblacions populars

Activitat

Quants dies teniu?

1 dia
2 dies
7 dies

Planifica la teva escapada

On voleu anar?

+ Afegir

Què voleu fer?

+ Afegir

Quants dies teniu?

+ Afegir
Som-hi
Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers. Si continues navegant acceptes la seva utilització. +Info