Les 5 millors activitats per fer amb nens al Delta de l'Ebre

Les 5 millors activitats per fer amb nens al Delta de l'Ebre

Les 5 millors activitats per fer amb nens al Delta de l'Ebre

El Delta de l’Ebre ofereix moltíssimes possibilitats per gaudir del temps lliure en família. Les llacunes, les platges, la vegetació, la fauna, especialment els ocells que hi habiten o hi estan de passada, així com els arrossars, són alguns dels màxims atractius del Delta. Tots ells conviden a la calma, a descobrir-los sense cap pressa. I és que si hi ha alguna cosa que ens atrapa cada vegada que anem al Delta és precisament aquest ritme pausat. Aquí sempre tenim la sensació que el temps es deté, que som amos i senyors del temps. Al Delta ens desapareix l’estrès i aquelles ganes de fer més i més  per arribar a vegades a ves a saber a on. El Delta, més enllà d’oferir un paisatge únic, és un dels nostres petits refugis per connectar amb la calma, la tranquil·litat i continuar fent el nostre personal aprenentatge per viure instal·lats en el moment present gaudint de les moltes activitats que s’hi poden fer amb els nostres fills. 

Una altra cosa que sempre ens passa quan ens escapem al Delta és que ens perdem. Tenim una gran habilitat per desorientar-nos i també sempre tenim la sensació que agafem la carretera que agafem estem fent més volta de la necessària. I és curiós, però si hi ha un lloc on ens és igual perdre’ns és precisament per les carreteres del Delta, estretes, entre Canals d’aigua i camps d’arròs.

Quan un diu: - Aquest cap de setmana podríem anar al Delta…, l’altre sempre contesta: - A on del Delta? Perquè dit així, anar al Delta és com dir anem a la platja o anem a la muntanya. El Delta és immens, les activitats que ofereix per fer amb nens són moltíssimes i els llocs on es poden anar a gaudir d’una posta de sol o a fer fotos dels ocells no els acabaríem. Per tant, hem preparat una llista de les cinc millors activitats que es poden fer al Delta de l’Ebre amb nens.

1Un creuer pel Riu Ebre fins la seva desembocadura al mar

Una de les activitats més típiques és fer un creuer pel Delta. Hi ha moltes empreses que ofereixen aquest servei i és un molt bon plan per fer en família. Aquí vam viure una gran aventura fins a arribar a la desembocadura. Vam veure les espècies d’aus i d’ocells que hi habiten i el Nil va voler aprofitar l’oportunitat per inspeccionar les diferents parts del vaixell. 
Creuer pel Delta
Més info
https://visit.calafell.cat/family-weekend/
https://www.monnaturadelta.com/ca/visites-i-activitats/la-festa-dels-menuts/?utm_source=escapadaambnens&utm_medium=banner&utm_campaign=festamenutsdelta

2Una excursió amb bici entre camps d'arrós

Una altra de les activitats que s’ha de fer al Delta és llogar unes bicicletes o una bici-car (encara més divertit) i fer alguna excursió entre els camps d’arrossars. Nosaltres les vam llogar a Amposta, just al costat de la Casa de la Fusta, un museu molt interessant per visitar. Aquí hi ha un bon aparcament, un restaurant, un bar i unes taules de pícnic on nosaltres vam dinar.
Casa de Fusta
Més info

3Gaudir d'una posta de sol

I si aneu al Delta, gaudiu d’una posta sol. Tots els llocs són bons per veure-la, però el Mirador de Migjorn a Sant Jaume d’Enveja és un dels més típics, igual que la posta de sol des del Mirador del Zigurat a Deltebre. Tot un espectacle visual i una experiència pels sentits, això sí, molt important: us recomanem que porteu repel·lent per a mosquits.
Mirador de Migjorn
Més info

4Un passeig fluvial al voltant del Ebre

Com sabeu a nosaltres ens encanta anar d’excursió i el Delta és també un molt bon lloc perquè el terreny és molt planer (amb una important excepció: l’excursió a la Foradada del Montsià, que això ho deixarem per un altre post on parlem de les excursions més difícils al Delta per fer amb nens). Ara tornem a les més fàcils: El passeig Fluvial des de Sant Jaume d’Enveja. Si teniu ganes de fer un passeig agradable, atractiu, planer i sense pèrdua, apte també per als més petits, heu de resseguir el riu Ebre des de Sant Jaume d'Enveja,  sigui en direcció a Amposta o cap a la desembocadura. En total són gairebé trenta quilòmetres, però podeu fer el tram que us convingui en funció de les ganes que tingueu de caminar.
Passeig fluvial
Més info
https://www.turismebaixllobregat.com/ca/supermes
https://costabrava.org/que-fer/turisme-familiar/

5Una excursió entre nanúfars i eucaliptus

I per últim, però no menys important, us recomanem una excursió als Ullals de Baltasar, a Amposta. Aquí trobareu uns brolladors d'aigua dolça envoltats d'eucaliptus que conformen un paisatge únic. Hi podeu fer una passejada molt agradable amb ponts de fusta que us van indicant el camí a seguir. Pel que fa a la fauna, hi veureu tortugues, granotes i diferents tipus d'aus, mentre que entre la flora destaquen els eucaliptus i els nenúfars, que donen al paratge una imatge molt atractiva.
Els Ullals de Baltasar
Més info

Un cap de setmana al Delta amb nens

On el riu Ebre s'abraça amb el mar

On el riu Ebre s'abraça amb el mar

On el riu Ebre s'abraça amb el mar
Veure llista

Una setmana al Delta amb nens

Viatge a un altre planeta

Viatge a un altre planeta

Viatge a un altre planeta
Veure llista
Planifica la teva escapada...
Destí
Activitat
Buscar
Idees
Cap de setmana

Destí

Tria on vulguis anar

Província de Barcelona

Comarca a comarca

Destins populars de Barcelona

Província de Girona

Comarca a comarca

Destins populars de Girona

Província de Tarragona

Comarca a comarca

Destins populars de Tarragona

Província de Lleida

Comarca a comarca

Destins populars de Lleida

Andorra

Les Parròquies d'Andorra

Destins populars d'Andorra

Activitat

Quants dies teniu?

calendar1 dia
calendar2 dies
calendar7 dies

Planifica la teva escapada

On voleu anar?

+ Afegir

Què voleu fer?

+ Afegir

Quants dies teniu?

+ Afegir
Som-hi
Programador web APP girona freelance