Excursions fàcils i espectaculars per fer amb nens a Andorra

Excursions fàcils i espectaculars per fer amb nens a Andorra

Boscos màgics, rutes encantades i paisatges d’alta muntanya

Andorra és un destí ideal pels amants de les excursions en família. Andorra ens ofereix moltíssimes rutes fàcils i espectaculars, ideals per fer amb nens i per gaudir del temps lliure a la muntanya.
Una de les excursions més conegudes per fer en família és anar a buscar els 7 Tamarros que s’amaguen als boscos d’Andorra. Els Tamarros són els protectors dels boscos d’Andorra, uns éssers meitat llegenda i meitat imaginació popular. Cada Tamarro protegeix l’entorn natural de cada una de les parròquies d’Andorra d’un trol, la Brutícia que no descansa mai. Però els Tamarros necessiten l’ajuda de les famílies i dels nens i nenes per tal que els portals que fan servir per moure’s pels boscos funcionin. Si no hi ha pedres, els portals no s’obren i els Tamarros no poden entrar al nostre món per ajudar-nos. Així que el repte és trobar els diferents portals, però això és senzill, perquè cada portal té la forma del Tamarro que pot transportar. Quan trobeu els Tamarro els hi haureu de deixar una pedra rodona i d’aquesta manera es podran transportar.
Aquestes excursions són ideals per fer en família a Andorra.
Una altra de les rutes ideals per fer amb nens a Andorra és recorre els senders màgics de Macarulla en família. Aquests itineraris estan plens de màgia per motivar als nens i nenes, i també per estimular la seva imaginació a través de diferents activitats, jocs i elements amagats que anirem trobant durant el recorregut. Els senders màgics de Macarulla estan perfectament senyalitzats i ens conviden a conèixer i a gaudir de la natura amb els nostres fills i filles. Cada sender màgic de Macarulla tracta sobre una temàtica. El Bosc dels Menairons, On són els bolets, La poció de la Bruixa Quela i Rastres i Petjades formen els senders màgics de Macarulla.
Andorra és un país ple de senders espectaculars per gaudir de l’alta muntanya amb nens. Una de les excursions més conegudes és la ruta de senderisme dels Estanys de Tristaina, una excursió de tres llacs i apta per fer en família. Durant l’estiu fins i tot està permès el bany.
Hi ha moltíssimes activitats per fer en família a Andorra, propostes que ens permeten descobrir la seva història, la seva cultura i les seves llegendes. La Ruta del Ferro ens acosta a la producció d’aquest mineral. La ruta del ferro d’Andorra inclou diferents visites i excursions, precisament per recórrer el país en família i entendre d’una manera didàctica la història del ferro als Pirineus, amb activitats interessants per fer amb nens.  
Aquí trobareu una llista amb les millors excursions per fer amb nens a Andorra. Evidentment, n’hi ha moltíssimes més, però aquestes segur que us agradaran, són fàcils i espectaculars.

1La poció de la bruixa Quela, una excursió plena de màgia a Andorra

“La poció de la bruixa Quela” és un dels itineraris dels petits senders màgics de Macarulla, és una passejada plena de sorpreses, ideal per una escapada a Andorra amb nens. Diuen que abans d’entrar al bosc heu d’agafar una macarulla (una pinya) com a amulet i heu de repetir aquest conjur de projecció: “Pluit et solis est, veneficae pectunt”. Una vegada ja heu fet el jurament, ja podeu continuar el camí…
En diferents punts de l’itinerari ens trobarem sorpreses ‘amagades’, que ens permetran descobrir tot allò que cal per convertir-vos en unes bones bruixes i uns bons bruixots.
La poció de la bruixa Quela
Més info
https://urldefense.com/v3/__https:/www.ccma.cat/tv3/sx3/projecte-beta/?ext=XT_INTE_F1_SX3_CE56_SUPERCAMPUS__;!!IHJ3XrWN4X8!N7l92cG9Hi1i-ToG47bCSs11evt5fUJlY6W1WNoZDJ_8El1ccaTsxjp3lztjBHtILKwm2-cU4MvNOuBPuD6UtXpbR9s$
https://www.zoobarcelona.cat/?utm_source=digital&utm_medium=banner_300x300&utm_campaign=viuelzoo&utm_id=estiu2024&utm_content=escapada-amb-nens

2On són els bolets?, una ruta ideal per fer a la tardor

“On són els bolets” és un altre dels itineraris dels petits senders màgics de Macarulla, unes excursions ideals per fer en família a Andorra. La ruta està pensada perquè els nens i nenes, acompanyats de la família, descobreixin de manera lúdica els bolets més comuns d'Andorra. Per jugar i fer les activitats, compteu amb l’ajut de la guia de l’itinerari. 
On són els bolets d’Andorra? Una excursió amb bolets gegants
Més info

3El bosc dels menairons, uns follets màgics

“El bosc dels menairons" és una excursió pensada i creada per gaudir de la natura en família. Durant aquest itinerari trobarem els menairons, uns petits éssers màgics que viuen dins del bosc. Diu la llegenda que els menairons neixen durant la nit del solstici d’estiu d’una herba menaironera, un tipus de falguera, que està protegida per dracs. I els menairons de Pal tenen una missió, una feina, encomanda des de fa molts i molts anys...
El bosc dels menairons, una excursió plena de follets
Més info

4Rastres i petjades, una excursió plena de sorpreses

Rastres i petjades és un dels itineraris dels petits senders màgics de Macarulla, per tant, és una passejada plena de sorpreses, ideal per una escapada a Andorra amb nens. Durant aquesta ruta podrem descobrir les espècies animals més conegudes d’Andorra. Un itinerari ideal per a famílies aventureres i per fer d’exploradors a dins del bosc amb els nostres fills i filles.  
Rastres i petjades, una excursió per fer d’exploradors
Més info
https://www.minibloc.es/cat/campus
https://cavallfort.cat/botiga/la-capsa-regal/

5Els Tamarros amagats

Anar a buscar els Tamarros és una de les activitats estrelles per fer a Andorra amb nens. Els Tamarros són els protectors de la natura i dels boscos d’Andorra, per això hi ha un tamarro en cadascuna de les set parròquies d’Andorra… La llegenda diu que compten amb un portal màgic que està ocult en els boscos que protegeixen…
Els 7 Tamarros que s’amaguen a Andorra
Més info

6La ruta dels Llacs de Tristaina

La ruta dels Estanys de Tristaina és una de les excursions d’alta muntanya més espectaculars que es poden fer a Andorra amb nens. Aquesta és una ruta per gaudir de la natura en estat pur: llacs d’alta muntanya dins d’una de les valls més espectaculars del Pirineu andorrà. I aquesta excursió també té sorpreses, com per exemple, un monument contemporani que es troba a l’inici del recorregut.
Els Estanys de Tristaina, una ruta de tres llacs
Més info

7La Ruta del Ferro

Mines, fargues, camins carboners i fins i tot art contemporani… tot això és el que trobarem durant la Ruta del Ferro d’Andorra. Els principals punts de visita són: La Farga Rosell-Centre d’Interpretació del Ferro, la Mina de Llorts, el camí dels traginers i l’itinerari Homes de Ferro, l’església de Sant Martí de la Cortinada i el Museu Casa d’Areny-Plandolit. Aquest recorregut es pot fer guiat o per lliure. És una d’aquelles rutes que ens permet gaudir en família del paisatge d’alta muntanya d’Andorra.
La Ruta del Ferro d’Andorra: mines, museus i estàtues
Més info
https://mogent.maristes.cat/ca
https://www.castelletilagornal.cat/actualitat/noticies/8161-castellet-medieval-2024.html

També et pot interessar...

5 activitats d’aventura per fer amb nens a Andorra

5 activitats d’aventura per fer amb nens a Andorra

Parcs d'aventura a la natura i el Pont Tibetà de Canillo
Veure llista
Planifica la teva escapada...
Destí
Activitat
Buscar
Idees
Cap de setmana

Destí

Tria on vulguis anar

Província de Barcelona

Comarca a comarca

Destins populars de Barcelona

Província de Girona

Comarca a comarca

Destins populars de Girona

Província de Tarragona

Comarca a comarca

Destins populars de Tarragona

Província de Lleida

Comarca a comarca

Destins populars de Lleida

Andorra

Les Parròquies d'Andorra

Destins populars d'Andorra

Activitat

Quants dies teniu?

calendar1 dia
calendar2 dies
calendar7 dies

Planifica la teva escapada

On voleu anar?

+ Afegir

Què voleu fer?

+ Afegir

Quants dies teniu?

+ Afegir
Som-hi
Programador web APP girona freelance