Què fer aquest mes de febrer amb nens: idees, fires, festes i festivals familiars

Què fer aquest mes de febrer amb nens: idees, fires, festes i festivals familiars

El febrer és un mes singular del calendari, curt, però intens. Arriba el Carnestoltes, el rei dels Poca-soltes, els balls i les rues de Carnaval arreu de Catalunya. Un mes on els nens, les nenes, els pares i mares acabem ben disfressats. Aquí trobareu les propostes i plans més divertits per compartir el temps lliure en família. Aquesta és la nostra selecció de l’agenda del mes de febrer.

Cau de Bruixes

Des de temps immemorials, les dones de Centelles han tingut la fama de bruixes, com demostra el rodolí "De Centelles, bruixes totes elles". Aquesta tradició s'ha transmès de generació en generació, sense que se'n sàpiga l'origen o se'n coneguin les raons. Aquesta relació entre la vila i les bruixes va portar a crear l'any 1998 el Cau de Bruixes, una celebració que omple la població de referències esotèriques i de disfresses de bruixes.
La celebració té lloc en dissabte, quinze dies abans del Carnaval oficial o una setmana abans del Carnaval de Centelles. El programa cultural de la festa inclou conferències, tallers d'esoterisme i música medieval. El vessant lúdic el conformen espectacles al carrer, teatre i altres activitats. També hi ha una fira de productes esotèrics.
Durant el Cau de Bruixes es programen activiats i espectacles per a tots els públics, també el públic familiar i és una molt bona excusa per fer una escapada en família a Centelles. 
Una escapada en família a Osona|| El Cau de Bruixes és una molt bona excusa per fer una escapada en família a Centelles, comarca d'Osona. Aquí trobareu les 5 millors activitats per fer en família a Osona.

Fira de la Candelera

La Fira de la Candelera de Molins de Rei, a la comarca del Baix Llobregat, és una mostra agrícola, industrial, comercial, cultural i lúdica amb més de 150 anys d'història. Tot i que originalment era una fira agrícola i de bestiar, amb el pas del temps s'ha convertit en una fira de fires que s'estén per quilòmetres de carrers i places.
L'agricultura és el fil conductor d'aquesta fira, declarada d'Interès Nacional i que abraça sectors molt diversos de l'economia: jardineria, maquinària agrícola, cavalls i bestiar, vins, alimentació o artesania.
Una escapada en família al Baix Llobregat|| La Fira de la Candera de Molins de Rei és una excusa perfecta per fer una escapada en família al Baix Llobregrat. En aquest post trobareu les 5 millors activitats per fer en família al Baix Llobregat, evidentment n'hi ha moltíssimes més, però aquestes cinc propostes, segur que us agradaran.

Fira del Farro

La Fira del Farro és una mostra tradicional que se celebra a La Vall de Bianya, la Garrotxa, i un dels principals atractius és que els visitants poden veure en directe el procés d’obtenció del farro. Aquest era un dels aliments tradicionals de la Garrotxa i amb la fira és reivindica.
Durant la fira també hi ha parades de productes de proximitat i artesanals. 
Una escapada en família a la Garrotxa|| La Fira del Farro és una molt bona excusa per fer una escapada en família a La Vall de Bianya, comarca de la Garrotxa. Aquí trobareu les 5 millors activitats per fer en família a la Garrotxa.

Carnaval de Platja d'Aro

El Carnaval de Platja d'Aro és avui un refent de la Costa Brava i d'arreu del país, i un dels actes més esperats és la Gran Rua de Carrosses i Comparses. El Carnaval de Platja d'Aro és moviment, llum i color, un espectacle per a tots els sentits.
Una de les curiositats del Carnaval de Platja d'Aro és que no s'ha inspirat en cap proposta caribenya, sinó la centreeuropea de la ciutat suïssa de Lucerna, on una delegació municipal es va desplaçar per estudiar-ne el model.
La programació inclou actes per a totes les edats, carnaval infantil amb desfilada, jocs familiars i animació familiar. Al Carnaval de Platja d'Aro també hi ha actes molt curiosos i divertits, com el Concurs de la Pujada del Pernil, on els participants han d'enfilar-se per un pilar lliscant i agafar el pernil que hi ha dalt d'un pal. Voleu intentar agafar el pernil? Podeu participar en grups (a partir de 8 anys).
Un dels actes estrella del Carnaval de Platja d'Aro és la Gran Rua de Carnaval i Comparses.
Una escapada a la Costa Brava en família|| Qualsevol època de l’any és ideal per fer una escapada a la Costa Brava, i el Carnaval de Platja d'Aro és l’excusa perfecta per gaudir de la Costa Brava en família. Aquí trobareu les 10 millors activitats per fer a la Costa Brava en família.
 

Carnaval de Berga

Voleu participar en una guerra de farina? Aquest és un dels actes més esperats del Carnaval de Berga, la coneguda 'Guerra de Farina' a la plaça de Sant Pere, una batalla amistosa que rememora la lluita entre carlins (vestits de blau) i liberals (vestits de vermell).
Des de dijous gras se celebren diferents esmorzars, berenars i vermuts... i també propostes familiars.
El Carnaval de Berga és satíric i festiu. Cada any s'escull un lema per a la celebració del Carnaval i aquest lema també és present durant les actuacions, espectacles i paròdies que ofereixen les famílies, les escoles, les associacions, les colles d'amics i amigues o les generacions senceres de joves durant el concurs de la rua.
La festa finalitza el Dimecres de Cendra amb la vetlla i enterrament de les reines del Carnaval. També hi ha un concurs de ploraners i ploraneres, la lectura del testament i una sardinada popular.
Una escapada en família a Berga|| El Carnaval és una excusa perfecta per fer una escapada en família a Berga. Aquí trobareu les millors activitats per fer amb nens al Berguedà. ||  

Mercat del Traginer

La Festa dels Traginers ha fet popular Balsareny arreu de Catalunya. Declarada Festa d’Interès Turístic el 1970 i Festa Tradicional d’Interès Nacional a Catalunya el 1999, cada any ha seguit una trajectòria constant de millora.
Durant la Festa dels Traginers es programen balls de nit, cavalcada jove, danses, jocs de les anelles, passejades amb ruquets, concerts de música i correfoc.
Des de l’any 1973, a l’entorn de grans fogueres, els visitants més matiners són obsequiats amb pa llescat, que poden torrar i sucar amb oli i amb all, esmorzar botifarres elaborades artesanalment.
Un dels actes més esperats és La Cavalcada i el Casament.
Una escapada en família al Bages|| El Mercat del Traginer és una molt bona excusa per fer una escapada en família a Balsareny, comarca del Bages. Aquí trobareu les 5 millors activitats per fer en família al Bages.
 

El Carnaval de Solsona

Declarat Festa Patrimonial d'Interès Nacional, el Carnaval de Solsona destaca per l'originalitat: bates de colors, "gegants bojos", penjada del ruc i la sàtira del sermó. Té una durada de deu o onze dies i està ple d'actes molt particulars i característics.
Nascut d'un malnom que es dona als solsonins, un dels actes més populars i mediàtics d'aquest Carnaval és la Penjada del Ruc: es diu que, en veure que havien crescut unes males herbes al campanar de la ciutat, van decidir penjar un ruc perquè se les mengés, guanyant-se malauradament el nom de mata-rucs. Cada any reuneix centenars de persones a la petita plaça per presenciar com es penja al ruc de cartó i assistir a la posterior "pixada" de l'animal sobre els assistents.
El Carnaval de Solsona és una molt bona excusa per fer una escapada a Solsona en família. 
Una escapada en família al Solonès|| El Carnaval és una molt bona excusa per fer una escapada en família a Solsona, comarca del Solsonès. Aquí trobareu les 5 millors activitats per fer en família al Solsonès.

Carnaval de Vilanova i la Geltrú

El Carnaval a Vilanova i la Geltrú té més de 250 anys d'història i des de l'any 2010 està classificat com a Festa Tradicional d'Interès Nacional. Durants els dies de Carnaval els carrers s'omplen de disfresses, cercaviles, desfilades, discursos satírics i activitats familiars. Comença el Dijous Gras amb la Ruta de la Merenga, una inofensiva batalla campal entre els nens i aquest dolç, i culmina amb una xatonada popular.
El Carnaval està format per diferents actes com la Merengada o l'Arrivo, i personatges entranyables, com el Moixó Foguer, el Vidalot o el Notari. Comença el Dijous Gras amb la Ruta de la Merenga, una inofensiva batalla campal entre els nens i aquest dolç, i culmina amb una xatonada popular.
En els dies següents, els carrers s'omplen de disfresses, cercaviles, desfilades i discursos satírics. Els protagonistes són personatges com el rei Carnestoltes, que dona pas a l'Arrivo, un acte que té el seu origen a Venècia, i en el qual la disfressa serveix per encobrir discursos punyents sobre l'actualitat; el Moixó Foguer, que va tirant les plomes de la seva disfressa; el Vidalot, que sorteja parelles de la manera més inversemblant, o el Notari, que de forma cerimonial i circumspecta dona acta de defunció del rei Carnestoltes i de les festes.
El dia central i més emblemàtic és el diumenge, quan les entitats i les comparses envaeixen literalment Vilanova de música, saltant i ballant al ritme de la Turuta, l'himne del Carnaval de Vilanova.
Una escapada en família a Vilanova i la Geltrú|| El Carnaval és una excusa perfecta per fer una escapada en família a Vilanova i la Geltrú. Aquí trobareu les millors activitats per fer amb nens al Garraf.

Carnaval de Godall

La imatge més característica del Carnaval de Godall és la batalla de farina, que deixa emblanquinats tant a participants com a visitants. També se celebren altres activitats, com la desfilada infantil o els tradicionals balls de 'mascarulles', unes màscares de disfressa elaborades de forma improvisada.
El Carnaval de Godall és un dels més coneguts i amb més participació de les Terres de l'Ebre. És sabut que se celebra des de finals del segle XIX, tot i que probablement és, fins i tot, anterior.
L'acte més emblemàtic és la batalla de farina on, a ritme de xaranga, els participants llencen bombes de farina a tothom que hi ha al carrer. Es calcula que poden arribar a tirar-se uns cinc mil quilos de farina, de manera que els carrers queden totalment emblanquinats. Altres actes són la desfilada infantil o els balls de mascarulles, unes disfresses de màscara elaborades de forma improvisada que impedeixen reconèixer qui les porta.
Una escapada en família a Godall|| El Carnaval és una excusa perfecta per fer una escapada en família a Godall, comarca del Montsià. Aquí trobareu les millors activitats per fer amb nens al Montsià.

Lo Ranxo de Ponts i la Festa de Carnaval

Una de les festes més singulars de Catalunya pel que fa als àpats col·lectius. L'esdeveniment marca el final de les festes de Carnestoltes a Ponts.
Durant la vigília de l'àpat se celebra el Lali-Lali, una desfilada de tambors que anuncia pels carrers i places de Ponts que és el moment del recapte d'aliments per a l'escudella. Els veïns de la població donen voluntàriament tots aquells ingredients necessaris perquè l'endemà es pugui celebrar el gran dinar.
La matinada del dimarts de Carnestoltes s'encén el foc per fer bullir setanta calderes i preparar durant tot el matí i fins al migdia lo ranxo, una mena d'escudella grassa de pagès que es pot flairar des de tots els racons del poble. Just abans de fer el repartiment de racions entre tots els veïns i visitants, el rector de la parròquia beneeix l'àpat.
Una escapada en família a Ponts|| Lo Ranxo de Ponts i la Festa de Carnaval és una excusa perfecta per fer una escapada en família a Ponts. Aquí trobareu les millors activitats per fer amb nens a la Noguera. 

Carnaval de Terra Endins de Torelló

Les festes de Carnestoltes de Torelló, conegudes popularment com el Carnaval de Terra Endins, són un dels esdeveniments més esbojarrats i populars de Catalunya. Durant una setmana, el municipi s'omple de visitants i veïns per acompanyar els entremaliats personatges de la festa en una celebració desenfrenada.
El ritual del Pullassu, una cercavila lúdico-sexual-festiva amb tots els personatges de la festa, dona el tret de sortida dels grans dies del Carnaval de Terra Endins, i sempre se celebra el dijous llarder. La nit de senyoretes i homenots, en què homes i dones s'intercanvien el vestuari per sortir de festa, o la gran rua de Carnaval són dos altres dels actes destacats de la festa, que acaba amb l'enterrament de la sardina, el funeral del rei Carnastoltes el dimecres després de Carnaval.

Carnaval de Tarragona

El Rei Carnestoltes és el fil conductor de tots els actes de Carnaval. Ja en les festes dels romans s'escollia el Rei Saturnalici. Actualment venerem el representant de la disbauxa i la bona vida. 
El Carnaval de Tarragona destaca per la espectacularitat de les seves rues, especialment la de l’Artesania, que té lloc el dissabte de Carnaval. Més de 3.000 comparsers s’esforcen durant tot l’any perquè la ciutat gaudeixi d’aquest esdeveniment únic. Destaquen també la Rua de Lluïment del diumenge de Carnaval, on participen les 15 entitats guanyadores de l’any anterior, i l’espectacular Gala de la Disfressa d’Or, on les comparses exhibeixen creacions màgiques i increïbles.
El Carnaval de Tarragona també és un carnaval familiar, i un dels actes més esperats i esbojarrats és La Baixada del Pajaritu. És una baixada i pujada d’andròmines, on els participants van disfressats. Aquestes andròmines han de ser de construcció pròpia. Amb La Baixada del Pajaritu es barreja la disbauxa amb la sàtira del poble que caracteritzen els Carnestoltes. La Baixada es realitza des de l'any 2006 pels carrers de la Part Alta de Tarragona, el matí de Dissabte la Rua del Carnaval de la ciutat.

Carnaval de Barcelona

El Carnaval de Barcelona és un dels més esbojarrats i amb una programació que s'allarga tota una setmana. || La Taronjada és un dels actes més esperats del Carnaval de Barcelona. És un festival de confeti, serpentines i globus que omplen els carrers de color taronja, simbolitzant les batalles de taronges de l'època medieval.
Dijous Gras és una jornada marcada per la gastronomia: és quan es fan bona part de berenars i àpats populars. El divendres de carnaval és el dia natural de l'arribo del Rei Carnestoltes, tot i que a Barcelona es fa el cap de setmana. El dissabte a la ciutat es fan les rues, sobretot als barris. La desfilada del Rei Carnestoltes, La Taronjada i el gran sarau es fan el diumenge a la tarda. El actes es reprenen el Dimecres de Cendra amb l’enterrament de la sardina i els darrers berenars populars.||  

Carnaval de Sitges

El Carnaval de Sitges és espectacular amb un programa d’actes que compta amb les tradicionals rues de disfresses pels carrers de la vila. Al voltant de 1.300 persones i 34 carrosses de les entitats Casino Prado, El Retiro i Independents del Carnaval participen a les rues de la Disbauxa i l’Extermini.
L'arribada de SM Carnestoltes el dijous gras, el 16 de febrer del 2023, comença a la setmana del carnaval, encara que els dies previs ja se succeeixen diferents actes com la presentació de la Reina Infantil o la Gala Drag Queen.
Una escapada en família a Sitges|| El Carnaval és una excusa perfecta per fer una escapada en família a Sitges. Aquí trobareu les millors activitats per fer amb nens al Garraf.

Festival de Titelles de Barcelona

El Poble Espanyol de Barcelona acull el Festival de Titelles de Barcelona. Durant la mostra es programen espectacles familiars, espectacles itinerants i d'altres en espais més íntims. El Festival de Titelles de Barcelona és un festival pensat i preparat per gaudir de les titelles en família.
Arriba el Festival de Titelles de Barcelona, edició XS! Un nou format amb espectacles itinerants, aire lliure, espais íntims amb aforament limitat… tot preparat per tal que gaudiu de les titelles, les seves històries i personatges fascinants amb total seguretat!
Cada dia del Festival podreu gaudir d’alguns espectacles de llarga durada (d’entre 40 i 60 minuts) que tindran doble funció diària (matí i tarda) Aquests espectacles, d’aforament limitat, es realitzaran en espais tancats (l’Hivernacle de la Plaça Major i La Carpa) i s’haurà de reservar seient en el procés de compra.|| D’altra banda,  en diferents horaris al llarg de tota la jornada trobareu espectacles de carrer  i espectacles itinerants. Per aquests espectacles no caldrà reservar seient.

Festa de la Llum i Mercat Medieval

El Mercat Medieval de Manresa es coneix com la Fira de l'Aixada i també coincideix amb la Festa de Llum. Què més podem demanar? Ja tenim l'excusa perfecta per fer una escapada amb les nostres criatures a la capital del Bages.
El Mercat Medieval de Manresa transforma la ciutat traslladant-la a l'època medieval, redescobrint-ne els racons i poblant-los de personatges de l'època. Artesans, joglars, artistes i actors recorren els carrers del nucli antic i ofereixen un espectacle que permet a nens i adults traslladar-se al passat de la ciutat.
La Festa de la Llum se celebra al voltant del 21 de febrer i està reconeguda com uns dels 10 tresors del Patrimoni Immaterial Cultural de Catalunya i Andorra des de l'any 2009. L'origen d'aquesta festa es remunta al 21 de febrer de 1345 i segons expliquen, una llum misteriosa va penetrar per una de les finestres de l'església del Carme, dividint-se en tres sota l'absis. Aquest fet es va interpretar ràpidament com una senyal divina en favor de l'acabament de la sequera.
Durant aquesta festa es programen diferents actes per a tots els públics. Un dels més esperats és els Jardins de Llum, un recorregut que ens convida a passejar i admirar al Centre Històric de Manresa seguint les creacions artístiques amb la llum i l'aigua com a protagonistes.
Escapada en família a Manresa|| Festa de la Llum i Mercat Medieval de Manresa és una molt bona excusa per fer una escapada en família al Bages. Aquí trobareu un post amb les 5 millors activitats per fer amb nens al Bages. Evidentment n'hi ha moltíssimes més, però aquestes cinc activitats per gaudir del temps lliure en família al Bages segur que us agradaran.||  
Planifica la teva escapada...
Destí
Activitat
Buscar
Idees
Cap de setmana

Destí

Tria on vulguis anar

Província de Barcelona

Comarca a comarca

Destins populars de Barcelona

Província de Girona

Comarca a comarca

Destins populars de Girona

Província de Lleida

Comarca a comarca

Destins populars de Lleida

Província de Tarragona

Comarca a comarca

Destins populars de Tarragona

Activitat

Quants dies teniu?

calendar1 dia
calendar2 dies
calendar7 dies

Planifica la teva escapada

On voleu anar?

+ Afegir

Què voleu fer?

+ Afegir

Quants dies teniu?

+ Afegir
Som-hi
Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers. Si continues navegant acceptes la seva utilització. +Info
Programador web APP girona freelance